De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 februari 2016.

Regiodinsdag, 2 februari 2016

Fryslân heeft plek voor 4000 asielzoekers

Leeuwarden - Met 2800 geplande plaatsen in asielzoekerscentra zit de provincie Fryslân boven het aantal dat de provincie met het rijk heeft afgesproken. De provincie denkt dit jaar zelfs plek voor 4000 asielzoekers te hebben.

Regiodinsdag, 2 februari 2016

Gymleraar op basisschool werpt vruchten af

Heerenveen - Een professionele gymleraar op de basisschool maakt een wereld van verschil, stelt Marije Plantinga van sportkenniscentrum Sport Fryslân. Het voorstel van VVD’er Rudmer Heerema om de gymles op basisscholen alleen door een gediplomeerd gymdocent te laten geven, juicht zij dan ook van harte toe.

Regiodinsdag, 2 februari 2016

Plan opvang in Wommels verdeelt dorp

Wommels - Het plan van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om eventueel vluchtelingen onder te brengen in het voormalige winkelpand van Wooncentrum Resi aan de IIsbaan in Wommels leidt tot onrust en verdeeldheid in het dorp. Inwoners betwijfelen of het pand wel geschikt is voor het huisvesten van vluchtelingen en of Wommels wel de mogelijkheid heeft om een grote groep asielzoekers goed te kunnen opvangen.

Regiodinsdag, 2 februari 2016

Weststellingwerf wil fuseren met 'Oost’ en Heerenveen

Wolvega - Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Weststellingwerf is ervan overtuigd dat de gemeente niet lang meer zelfstandig kan blijven. Ze wil dat het komend jaar een bestuurlijke fusie wordt verkend. Alle voorstanders willen herindelen met Ooststellingwerf en de meesten willen daarnaast bij Heerenveen aansluiten. Alleen PvdA en CDA, een minderheid, willen ook samenwerkingspartner Opsterland erbij houden.

Sportdinsdag, 2 februari 2016

Eneco Tour 2016 krijgt in Bolsward 'Qatarees-begin’ in Bolsward

Door Daan Rieken

Sportdinsdag, 2 februari 2016

Cambuur heeft Van Veen binnen, nu z’n goals nog

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 2 februari 2016

Heerenveen doet geen zaken meer op de transfermarkt

Heerenveen De laatste dag voor het sluiten van het transferwindow verliep gisteren rustig voor sc Heerenveen. Ver voor het verstrijken van de deadline liet manager voetbalzaken Hans Vonk al doorschemeren dat de club zich niet meer op de transfermarkt zou begeven en dat bevestigde hij gisteravond. ,,Er zullen geen nieuwe spelers meer bijkomen."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties