De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 februari 2018.

Hoofdartikelvrijdag, 2 februari 2018

Leg de noodzaak van schoolstaking maar uit

De stakende basisschoolleraren worden er beter in om hun eisen kracht bij te zetten. Was hun eerste staking op 27 juni vorig jaar nog slechts een prikactie, waarbij de scholen een uur later begonnen en er vaak nog opvang was geregeld voor de kinderen, binnenkort wacht alweer de derde volledige stakingsdag binnen enkele maanden tijd.

Regiovrijdag, 2 februari 2018

Pleidooi voor alternatief Windpark Fryslân

Den Haag - De tegenstanders van Windpark Fryslân ziet een lange lijn met windmolens langs de Afsluitdijk nog steeds als alternatief voor Windpark Fryslân, het toekomstige windpark in het IJsselmeer. Dat bleek gisteren, toen voor- en tegenstanders van het windpark hun zegje deden bij de Raad van State in Den Haag. Deze optie is volgens de appellanten niet grondig genoeg onderzocht.

Regiovrijdag, 2 februari 2018

Noordoost-Friese jeugd drinkt minder alcohol

Damwâld - Het alcoholgebruik in Dantumadiel en Kollumerland is tussen 2012 en 2016 behoorlijk gedaald en ligt nu op of onder het provinciale gemiddelde. Dit blijkt uit onderzoek van Partoer dat is uitgevoerd op verzoek van de rekenkamercommissie van de gemeenten, waar campagnes zijn geweest om het alcohol- en drugsgebruik terug te dringen.

Regiovrijdag, 2 februari 2018

Friese jongere wil zekere baan in eigen buurt

Leeuwarden - Friese jongeren met een mbo-diploma missen de zekerheid van een vaste baan. Ze blijven het liefst in de buurt wonen, maar flexibele contracten maken het hen moeilijk om een huis te krijgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties