De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 2 november 2017.

Economiedonderdag, 2 november 2017

Grondgebonden boeren niet in beroep

Leeuwarden - Netwerk Grondig adviseert zijn achterban geen cassatie in te stellen tegen de uitspraak dat grondgebonden boeren die na 2 juli 2015 zijn uitgebreid ook hun veestapel moeten inkrimpen volgens het fosfaatreductieplan.

Hoofdartikeldonderdag, 2 november 2017

Fosfaatuitspraak treft grondgebonden boer

De uitspraak van het gerechtshof in Den Haag is als een mokerslag aangekomen bij vele honderden melkveehouders die grondgebonden werken, onomkeerbare investeringen hebben gedaan vóór 2 juli 2015 en na die datum zijn gegroeid: zij moeten tóch hun veestapel inkrimpen. In een eerder vonnis oordeelde de rechtbank nog dat ze waren vrijgesteld van het fosfaatreductieplan. Die reductie is nodig omdat de veehouderijen gezamenlijk, na het einde van de melkquotering in april 2015, meer waren gegroeid en meer mest en dus meer fosfaat produceerden dan met Brussel was afgesproken.

Regiodonderdag, 2 november 2017

Het Bildt blijft als streeknaam behouden

Sint Annaparochie - Het college van burgemeester en wethouders wil het Bildt als streeknaam in leven houden. De naam is nu gekoppeld aan de gemeente het Bildt, maar die gaat per 1 januari op in de nieuwe gemeente Waadhoeke. Om te voorkomen dat de naam straks verdwijnt wil het college het Bildt als streeknaam aanmelden bij de beheerders van topografische kaarten. ,,Zo houden we het Bildt in ieder geval op de kaart”, zegt wethouder Nel Haarsma. Net als bijvoorbeeld Gaasterland en Twente zal het Bildt als streek op topografische kaarten vermeld worden.

Regiodonderdag, 2 november 2017

Sneker xtc-pillen zaten verstopt in computergerei

Sneek - Bij de actiedag van de politie in een onderzoek naar drugshandel in Sneek, afgelopen dinsdag, zijn auto’s, geld, woningen en administratie in beslag genomen. De drugs werden verstuurd via de post, iets waar PostNL weinig tegen kan doen.

Regiodonderdag, 2 november 2017

Swim move: doorzwemmen tot groep 8

Workum - Kinderen dreigen het zwemmen te verleren als ze het na groep 3 en 4 niet onderhouden. Zwembad De Rolpeal in Workum begint met Swim move: speelse zwemlessen van groep 3 tot en met 8.

Regiodonderdag, 2 november 2017

Golfbaan in bos oké, zolang het geen biljartlaken wordt

Terschelling - Staatsbosbeheer is akkoord gegaan met het plan van de Stichting Natuur Golfbaan Terschelling (SNGT) om een natuurgolfbaan aan te leggen in het natuurgebied de Hoge Duinen ten oosten van het dorp West-Terschelling.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties