De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 maart 2010.

Cultuurdinsdag, 2 maart 2010

Ode aan overleden moeders in Drents kunstproject

Dwingeloo - Bij Kunstbureau ARTeria in Dwingeloo is vanaf 21 maart tot en met 13 juni het kunstproject Verlies van Verdriet - Ode aan overleden moeders te zien. In het project, dat bestaat uit een tentoonstelling, een boek en lezingen, stelt beeldend kunstenaar Rosa van Hofwegen overleden moeders centraal.

Economiedinsdag, 2 maart 2010

Neways ziet lichtpuntjes ondanks grote verliezen

Leeuwarden/Son - De producent van elektronische componenten Neways heeft de omzet in het afgelopen jaar sterk zien teruglopen. De daling vond echter vooral in de eerste helft van 2009 plaats, sinds september is er sprake van herstel. Dat meldde het bedrijf, dat onder ander een vestiging heeft in Leeuwarden, vanochtend.

Economiedinsdag, 2 maart 2010

Drogisterijketen Schlecker sluit alle winkels in het land

Leeuwarden - Drogisterij Schlecker trekt zich terug van de Nederlandse markt. Vanaf het einde van dit jaar zijn er geen winkels van de Duitse drogisterijketen meer in ons land te vinden. Dat meldde een woordvoerder van Schlecker vanochtend vanuit het hoofdkantoor in de Zuid-Duitse plaats Ehingen. Schlecker heeft ongeveer honderd winkels in Nederland. In Fryslân zijn er vestigingen in Leeuwarden, Harkema, Ureterp, Franeker, Jubbega, Harlingen (2) en Noordwolde. De drogisterij-discounter sluit zijn deuren om financiële redenen. Honderden medewerkers van Schlecker verliezen in de loop van dit jaar hun baan.

Hoofdartikeldinsdag, 2 maart 2010

Peilingen, politiek, commercie...

Peilingen zijn aan de orde van de dag. Zeker nu, in verkiezingstijd worden ‘de Nederlanders’ gevraagd om hun mening over het een of ander. Peilingen, of die nu gaan over politieke partijen, het koninklijk huis of de economie, hebben nauwelijks of geen waarde met betrekking tot het onderwerp waarover die peilingen gaan. Toch zijn ze razend populair en vullen media hun programma’s of kolommen met uitslagen.

Regiodinsdag, 2 maart 2010

Vriendelijk verzoek Faunabescherming: raap minder ljipaaien

Leeuwarden - Via de rechter lukte het dit jaar niet meer om het aaisykjen te dwarsbomen. Daarom heeft De Faunabescherming maar een vriendelijk verzoek naar de provincie Fryslân gestuurd. En daarmee naar alle aaisikers. Alstublieft raap de komende weken geen 6934 kievitseieren, maar slechts 5547.

Regiodinsdag, 2 maart 2010

Technasium aan zeven Friese scholen

Leeuwarden - Zeven Friese scholen voor voortgezet onderwijs krijgen definitief een technasium, de onderwijsvorm met extra aandacht voor techniek en bčtavakken. Na twee jaar voorbereiden zijn de proefprojecten gestart en kan het technasium in augustus los.

Regiodinsdag, 2 maart 2010

Kanaal centraal bij stembus

Gorredijk - De acht partijen die in Opsterland meedoen aan de verkiezingen proberen kiezers te werven met hun standpunten over het Polderhoofdkanaal. De onvoorwaardelijke steun voor het project lijkt wat getaand.

Regiodinsdag, 2 maart 2010

Gemeente gaat te makkelijk om met centen van de burger

Naast de bekende partijen, doen her en der bij deze verkiezingen ook nieuwe partijen mee. Voegen ze iets toe aan wat er al is? Vandaag Lagere Lasten Dantumadiel in Dantumadiel.

Regiodinsdag, 2 maart 2010

Stem scholier graadmeter voor echte verkiezingen

Heerenveen - Nog niet stemgerechtigd, maar wel naar de stembus. Op tweehonderd scholen wordt meegedaan aan de tweedaagse scholierenverkiezingen. Op het Bornego College in Heerenveen maakten gisteren 476 scholieren de gang naar de stembus.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 maart 2010

Leven is pas voltooid als het ophoudt

Het zal wel aan mij liggen of aan de voortkwakkelende winter, maar ik begin mij de laatste tijd steeds meer te ergeren aan het voortgaande gezeur in de media. Of het nu gaat over het beëindigen van de missie in Uruzgan (‘al die jaren voor niets gevochten’) of het debacle op de tien kilometer in Vancouver (‘al die jaren voor niets getraind’) of de val van het kabinet (‘na al die jaren niets bereikt’), een onophoudelijke stroom van commentaren van Bekende Nederlanders en de mening van de Man in de Straat vult de ether en de krantenpagina’s.

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Manager Kramer ontkent breuk

Heerenveen - Van een snelle breuk tussen schaatser Sven Kramer en zijn trainer Gerard Kemkers is geen sprake. Dat heeft Ron Mulder, de zaakwaarnemer van olympisch kampioen Kramer, gezegd. ,,Sven speelt helemaal niet met die gedachte”, zei Mulder. ,,Er komt na het seizoen een evaluatiegesprek tussen Sven en zijn ploeg TVM. Daar zullen alle facetten op tafel komen”, aldus Mulder. ,,Maar op dit moment leeft bij Sven niet het idee dat hij wil stoppen met Gerard.”

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Geen schade bij keeper Lejsal

Heerenveen - De schouder van doelman Martin Lejsal is niet ernstig beschadigd. Dat heeft onderzoek gisteren in het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen uitgewezen. De Tsjech viel zaterdag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (1-2 verlies) uit nadat hij bij een redding ongelukkig terecht kwam. Of Lejsal zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ weer kan keepen, is echter nog onzeker.

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Oud-Cambuur doelman Mud herdacht

Leeuwarden - Voor het begin van de wedstrijd SC Cambuur - Fortuna Sittard werd gisteravond stilgestaan bij het overlijden vorige week maanda van Arie Mud (64). Mud was van 1964 tot en met 1971 keeper bij SC Cambuur.

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Voetbalsters missen finale op Cyprus

Nicosia - De Nederlandse voetbalvrouwen zijn er gisteren in Nicosia niet in geslaagd de finale te bereiken van de Cyprus Women’s Cup. Oranje sloot de groepsfase af met een 1-1 gelijkspel tegen Italië en werd daarmee tweede in de poule. De finale gaat tussen Nieuw-Zeeland en Canada, Nederland speelt om het brons tegen Zwitserland.

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Dijkstra draagt voorzittershamer PC over

Franeker - Minne Dijkstra heeft gisteren op een besloten bijeenkomst de voorzittershamer van de PC overgedragen aan zijn opvolger Johannes Westra. Dijkstra, die leidt aan de spierziekte ALS, werd in 2007 tot voorzitter van de PC benoemd. Daarvoor was hij twaalf jaar secretaris van de organisatie achter de belangrijkste kaatspartij van het jaar.

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen op de Olympische Spelen in Vancouver of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Of simpelweg een vraag of opmerking? Of een mening geven? Het kan allemaal. Volg de sportredactie van het Friesch Dagblad op Twitter! FD SPORT OP TWITTER: Ga naar www.twitter.com/fd_sport of zoek in Twitter naar gebruiker fd_sport

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Dvd over Sven: onderwerp is top, de uitvoering flop

Hij mocht de vlag dragen bij de afsluitingsceremonie. Een mooi einde van een toch wat teleurstellende Winterspelen voor Sven Kramer. Hij kwam voor drie keer goud, het werd eenmaal goud. En brons, maar toch: Sven Kramer en Vancouver is een combinatie die de geschiedenis ingaat als hoogst ongelukkig. De ‘Svenmania’ die er marketingtechnisch rond de Friese topschaatser is, zal er niet minder om worden. In dat kader past de onlangs uitgebrachte dvd SvenK. Maar zo top als Kramer is, zo flop is de dvd.

Sportdinsdag, 2 maart 2010

Cambuur doet wat het moet doen

Leeuwarden - Met duels tegen FC Zwolle en De Graafschap wacht Cambuur een ‘weekeinde van de waarheid’ in de strijd om de titel. Voordat het zover is, moest gisteren eerst afgerekend worden met laagvlieger Fortuna Sittard. Misstappen kan Cambuur zich niet meer veroorloven en dus was het goed om te zien dat de ploeg deed wat het moest doen: winnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties