De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 2 maart 2017.

Economiedonderdag, 2 maart 2017

Onderaannemers Sintrale As werken mee aan nabetaling

Burgum - Hoofdaannemer Mobilis heeft de onderbetaalde ijzervlechters van de Sintrale As nog niet gecompenseerd. Wel werken onderaannemers optimaal mee aan het onderzoek en zijn inmiddels de namen van de betrokken werknemers achterhaald. Dat liet de bouwer gistermiddag desgevraagd weten.

Regiodonderdag, 2 maart 2017

Minder Friezen voelen zich onveilig

Leeuwarden - Friezen voelen zich minder vaak onveilig en zeggen minder vaak slachtoffer te zijn van misdrijven. Ook registreert de politie minder misdrijven. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2016, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren publiceerde.

Regiodonderdag, 2 maart 2017

Brok wil werken aan verbondenheid bij Friezen

Leeuwarden - Commissaris van de Koning Arno Brok wil de komende jaren werken aan gemeenschapszin onder de inwoners van alle Friese steden en dorpen. Dat zei hij gistermiddag bij zijn installatie als CvdK.

Regiodonderdag, 2 maart 2017

Burgemeesters weer verdeeld over eerste ei

Leeuwarden - Friese burgemeesters zijn opnieuw verdeeld over de vraag of ze de vinder van het eerste kievitsei ter plaatse gaan huldigen. Ondanks het nieuwe, strenge beleid willen verschillende burgemeesters niet meewerken aan de huldiging op locatie. Andere burgemeesters willen eerst het overleg van vrijdag met hun collega´s afwachten.

Regiodonderdag, 2 maart 2017

Kinderen ontdekken hun talent via de grutto

Wommels - ,,Leven grutto's in groepen?" Mariska vuurt de vraagt af op bioloog Theunis Piersma, kenner van de weidevogel. Die vindt het een goede vraag. Toevallig, zo vertelt hij, is hij 's ochtends even gaan kijken in het natuurgebied Skrins. Daar zijn wel vijftienhonderd grutto's neergestreken. Die vormen nu nog één grote groep, maar dat duurt niet lang meer. Binnenkort splitsen de vogels op in paartjes en zoeken ze een eigen plekje voor het maken van een nest. Als de kuikens eenmaal groot zijn, komen de grutto's weer bij elkaar. ,,Dan heb je weer een groep."

Sportdonderdag, 2 maart 2017

Jan van Loon is niet bevreesd voor het 'zwarte gat'

Twaalf jaar lang was Jan van Loon een van de vaste gezichten in het marathon-peloton, maar aan alles komt een einde. Zaterdag stapt hij voor de allerlaatste keer het ijs op voor een wedstrijd. Na lang wikken en wegen besloot de 31-jarige Van Loon enkele weken geleden om een punt te zetten achter zijn carričre. Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam neemt hij tijdens de finale van de Marathon Cup afscheid.

Sportdonderdag, 2 maart 2017

Tiemensma weet waar-ie heen moet met stenen

Franeker - Vassily Ivanchuk maakt bijna een uitglijder als hij wil overstappen van de klipper Elizabeth naar het Tallship Mare Frisium. De 47-jarige Oekraďner lacht wat ongemakkelijk. De regerend wereldkampioen snelschaken is het niet gewend om zich aan boord van een schip te bevinden. En dat geldt eigenlijk ook een beetje voor het Fries dammen. Hij is voor de tweede keer van de partij bij de Fryslân Open in Franeker en maakt in zijn eerste partij tegen Foeke Tiemensma wel een uitglijder.

Sportdonderdag, 2 maart 2017

Sneek onderuit tegen Sliedrecht Sport

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek zijn gisteravond in de Sneker Sporthal in de eerste thuiswedstrijd van de play-offs tegen Sliedrecht Sport met 1-3 (16-25, 25-19, 23-25 en 19-25) onderuit gegaan. Anderhalve week na de gewonnen bekerfinale revancheerde de Zuid-Hollandse formatie zich in Fryslân voor die nederlaag tegen het team van coach Petra Groenland. Een streep door de rekening na twee speelronden met het oog op het bereiken van de finale om de landstitel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties