De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 mei 2006.

Economiedinsdag, 2 mei 2006

Amerikaan in zee met Grousters

Grou - De Amerikaanse Brunswick Boat Group gaat in zee met het Grouster bedrijf Rulefinder.net. De Amerikanen schakelen de hulp van de Grousters in, omdat zij expert zijn op het gebied van Europese richtlijnen voor boten. De Grousters Wieger de Wit en Marnix Hoekstra werkten twee jaar lang aan een digitale boekenkast waarin alle CE-wetten, ISO-normen en andere EU-documenten staan. Rulefinder.net heeft inmiddels 150 jachtbouwers uit binnen- en buitenland als klant.

Economiedinsdag, 2 mei 2006

Smeding sneller weer volledig in bedrijf

Sint Annaparochie - De vestiging van groothandel Smeding in groente en fruit is vanaf deze week weer volledig in bedrijf na de brand van 1 april. Volgens directeur S. Smeding is de vervangende nieuwbouw veel sneller opgeleverd dan in eerste instantie werd verwacht. ,,De planning voor de nieuwbouw was in eerste instantie vijf weken. Maar al snel bleek dat dit kon worden teruggebracht tot drie weken.”

Economiedinsdag, 2 mei 2006

Pars Graan stoot veehouderijtak af

St.Jacobiparochie/Wergea - Pars Graanhandel in Sint Jacobiparochie gaat zich specialiseren in de akkerbouw. Alle activiteiten in de veehouderij worden op 1 juni afgestoten. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt.De overname heeft geen personele gevolgen.

Economiedinsdag, 2 mei 2006

Fusie Rabobanken Noordwest-Fryslân


Hoofdartikeldinsdag, 2 mei 2006

De jeugdzorg...

Blijdschap en droefenis heersen in de jeugdzorg. Er is blijdschap omdat het kabinet ruim 130 miljoen euro extra beschikbaar stelt. Het geld zal worden gebruikt voor onder meer het wegwerken van de wachtlijsten. Er is droefenis omdat er een plan circuleert om de zwaardere jeugdzorg bij de provincies weg te halen en onder te brengen bij de gemeenten. Het plan is gemaakt door eern commissie onder leiding van oud-straatssecretars Van Eijck (LPF), die een studie verrichtte naar verbeteringen in de jeugdzorg in opdracht van vijf ministeries. De voorgestelde overheveling naar de gemeenten is een schrikbeeld voor veel deskundigen: waar moeten kleinere gemeenten in vredesnaam de deskundigheid vandaan halen om een goed beleid te kunnen voeren?

Regiodinsdag, 2 mei 2006

Regio kleurt natuur goed in


Regiodinsdag, 2 mei 2006

Koolzaadoliemolen Harlingen vertraagd

Harlingen - De bouw van een fabriek voor koolzaadolie in Harlingen heeft zeker acht weken vertraging opgelopen. Het bedrijf Eco Park wil op het industrieterrein Oostpoort een koolzaadoliemolen bouwen, maar heeft de vergunningen nog niet op orde. De bouwstop die de gemeente Harlingen eerder uitvaardigde, blijft gehandhaafd tot het bedrijf een bouwvergunning heeft om verder te gaan. In maart begon Eco Park al met het aanleggen van de fundering zonder daar een vergunning voor te hebben.

Regiodinsdag, 2 mei 2006

Uitbreiding dienstenpakket

Leeuwarden - Thuiszorg Het Friese Land breidt haar servicepakket uit met huwelijkshulp. Het bureau is voor zover bekend de enige thuiszorgorganisatie in Nederland die dit aanbiedt. De servicepakketten worden steeds belangrijker voor de thuiszorgorganisaties.

Weerdinsdag, 2 mei 2006

Warmer

Het wordt warmer. Vanmiddag komen de temperaturen al te liggen rond 18 graden, bij een vrij zonnig weertype met ook af en toe bewolking. Morgen komt er meer zon en het wordt rond 23 graden. Het waait daarbij matig uit het zuiden tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties