De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 2 mei 2007.

Agendawoensdag, 2 mei 2007

Klassiek

Economiewoensdag, 2 mei 2007

Venema Noppe koopt NGC

Leeuwarden/Buitenpost Incassobureau Venema Noppe Gerechtsdeurwaarders (VNR) Incasso uit Leeuwarden neemt collegabedrijf NGC Gerechtsdeurwaarders Incasso uit Buitenpost over. Dat maakte directeur R.J. Rinsma van VNR gisteren bekend. Alle 28 medewerkers van NGC gaan mee naar de nieuwe eigenaar. De vestiging in Buitenpost blijft bestaan. Rinsma gaat ook deze vestiging leiden. VNR wil met de overname het marktaandeel in de provincies Groningen en Drenthe uitbreiden. Zowel VNR als NGC richten zich op de drie noordelijke provincies. Het bedrijf in Buitenpost gaat verder onder de naam VNR-NGC Deurwaarders. Beide vestigingen blijven zelfstandig de markt benaderen.

Economiewoensdag, 2 mei 2007

Allingawier, Expositiekerk: expo kunstschilder Michiel Galama, t/m 28 juni.

Economiewoensdag, 2 mei 2007

‘Ik wil adviseren, koopjesjagers hoef ik niet’

Gorredijk - ,,Laatst vroeg iemand mij: ‘Wat is je doelgroep?’ Dat in hokjes stoppen, dat is zo Nederlands. Ik richt me gewoon op iedereen die een mooie badkamer wil. Koopjesjagers zijn mijn klanten niet”, zegt Diderik van Loef (44). Een maand geleden opende hij zijn nieuwe badkamerspeciaalzaak 't Waterhuys in Gorredijk.

Economiewoensdag, 2 mei 2007

Nord notarissen en advocaten uit elkaar

Leeuwarden - Fusiekantoor Nord Notarissen en Advocaten gaat na een jaar al weer uit elkaar. Dat zei directeur S. Veenstra vandaag. Volgens Veenstra liggen er ,,bedrijfseconomische” redenen achter de splitsing. De vestigingen in Leeuwarden en Gytsjerk gaan apart verder van de vestigingen in Sneek en Steenwijk.

Regiowoensdag, 2 mei 2007

Detectiepoortjes voor fietsspaaractie

Heerenveen - Het Heerenveens bedrijf Trappers gaat detectiepoortjes plaatsen op industrieterrein Groningen-Zuidoost om te controleren of mensen met de fiets naar het werk komen. Fietsen naar het werk levert spaarpunten op voor de webshop van Trappers, waarmee werknemers van bedrijven die meedoen aan het systeem cadeautjes kunnen uitzoeken. In de toekomst moeten Friese plaatsen ook detectiepoortjes krijgen, als het aan het bedrijf ligt.

Regiowoensdag, 2 mei 2007

Eerwraakhuis eigen plek

Leeuwarden - Fier Fryslân heeft een aparte plek gevonden voor de eerwraakopvang. Meisjes van 15 tot 23 jaar die het risico lopen om het slachtoffer te worden van eerwraak, worden daar de komende twee jaar opgevangen en begeleid. Waar het nieuwe eerwraakhuis staat, is geheim. ,,We hebben te maken met mensen die heel gericht op zoek zijn naar deze meisjes.”

Regiowoensdag, 2 mei 2007

Eerste ljepwedstrijd was in 1767 in Baard

Leeuwarden - Fierljeppen voor een beloning, het gebeurde voor het eerst op 24 augustus 1767 in Baard. Dat ontdekte Tresoar-medewerker Theo Kuipers onlangs, min of meer bij toeval. ,,Ik was eigenlijk op zoek naar aankondigingen van kaatswedstrijden, zoals die in de achttiende en negentiende eeuw veel meer in de krant werden gezet. Toen stuitte ik hierop.”

Regiowoensdag, 2 mei 2007

Trouwen op Vlieland mag met eigen ‘babs’

Vlieland - Koppels die op Vlieland willen trouwen hoeven hun huwelijk voortaan niet meer door eilander trouwambtenaren te laten sluiten. Ze mogen ook een beëdigd trouwambtenaar uit hun eigen gemeente meenemen, zo heeft het college van B en W van Vlieland besloten.

Regiowoensdag, 2 mei 2007

Natuurclubs oneens over rookverbod

Olterterp - De natuurbeschermingsorganisaties denken verschillend over de vraag of in Fryslân een algemeen rookverbod nodig is in bos- en natuurterreinen. Directeur Ultsje Hosper van It Fryske Gea pleit voor een algeheel rookverbod. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten achten dat niet nodig in het Noorden.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 mei 2007

Verdieping na de belijdenis

Boekjes over de Apostolische Belijdenis zijn er te kust en te keur. De meeste ervan zijn vrij voorspelbaar, meent ds. Liuwe H. Westra. Met het verschijnen van De leer van de twaalf is er een boekje dat de belijdenis meer recht doet, vindt hij.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 mei 2007

Ruimte bieden aan ‘niet-kerk-beweging’

Leeuwarden/Utrecht - Er moet in Nederland ruimte komen voor de ‘niet-kerk-beweging’. De groep christenen die níet kiest voor de kerk, maar wél met elkaar een beweging van gelovigen vormt. Dat schrijft missioloog prof. dr. J. A. B. Jongeneel in het laatste nummer van Kerk en Theologie.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 mei 2007

Met pinkstergroet op weg

Goutum - Vakantievierende gemeenteleden brengen een Pinkstergroet van hun eigen gemeente naar een gemeente ‘in den vreemde’. Dat is het idee van de ‘Pinkstergroetenactie’ die al een aantal jaren vanuit de Protestantse Gemeente van Goutum wordt gevoerd. Ds. Reinder Reitsma hoopt dat het initiatief landelijk wordt overgenomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties