De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 mei 2015.

Cultuurzaterdag, 2 mei 2015

Pop-oratorium eert Maarten Luther

Dortmund - Het moet een van de hoogtepunten van het Reformatiejaar 2017 worden in Duitsland: het Luther Pop-Oratorium. Op 31 oktober 2015 is de première van het spektakel in Dortmund in de Westfalenhalle;' daarna volgt een tour door Duitsland.

Regiozaterdag, 2 mei 2015

Tulpenbollen eten, dit keer is het niet zo vies

Het is een prachtig bordje dat chef-kok Johan Dekkinga van Café Thús in het Fries Museum zijn gasten serveert. Erop liggen een puree van tulpenbollen, een kroketje schijnvlees, een balletje havermout en een stukje crisiscake. Op tafel staan verder kannen met zelfgemaakte aardbeienlimonade en aangelengde karnemelk.

Regiozaterdag, 2 mei 2015

Woonwijkstrop valt duur uit voor Drachten

Opnieuw rammelt het bij de uitvoering van een groot project in Drachten. Smallingerland maakte gisteren bekend dat ze het contract ontbindt met Vastgoed Noord voor het ontwikkelen van de woonwijk Drachtstervaart. De gemeente is het vertrouwen kwijtgeraakt in Vastgoed Noord, nadat die rekeningen niet betaalde. Ook is de gemeente geschrokken van een financieel onderzoek van het moederbedrijf de Drachtster projectontwikkelaar Wind Groep. De kans op een strop van tien miljoen euro lijkt groot.

Sportzaterdag, 2 mei 2015

Derde plaats Koster in Ronde van Overijssel

Rijssen - Anouska Koster (De Westereen) is gisteren als derde geëindigd in de Ronde van Overijssel. De Australische Lauren Kitchen werd winnares. De wielrenster van Team Hitec was na 143 kilometer koers met start en finish in Rijssen de snelste in een kopgroepje van vijf dat net uit de greep van het peloton bleef. Ze versloeg Nathalie van Gogh, die gevolgd werd door Koster. Kirsten Wild, die als zevende eindigde, behield de leiding in het Topcompetitieklassement.

Sportzaterdag, 2 mei 2015

Welke club verovert de titel in tweede klasse K?

Leeuwarden - Met nog twee speelrondes te gaan is het extreem spannend in de top van de zondagse tweede klasse K. Er zijn nog vier teams die meedingen om de titel én daarmee promotie naar de eerste klasse. Behoudt Heerenveen de koppositie? Kan LAC Frisia 1883 de rivaal nog passeren? Of komt de kampioen toch uit Groningen? Het Friesch Dagblad vroeg vier betrokkenen van de clubs naar hun mening over de climax in de misschien wel spannendste amateurvoetbalklasse van Fryslân.

Sportzaterdag, 2 mei 2015

Fysiek leed houdt aan voor Lieuwe Westra

Fribourg - De dag begon nog zo goed voor Lieuwe Westra, maar toen de avond was gevallen was de Friese wielrenner geen deelnemer aan de Ronde van Romandië. Westra was tijdens de vierde etappe van de Zwitserse rittenkoers mee met een vroege vlucht, maar haakte uiteindelijk af. Hij liet vervolgens gisteravond weten niet meer te zullen opstappen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties