De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 2 mei 2018.

Economiewoensdag, 2 mei 2018

Zwembadgroothandel ALPC breidt fors uit

Heerenveen - Aqua-fun Leisure & Pleasure Company (ALPC) vergroot zijn groothandel in Heerenveen met meer dan de helft. Volgens directeur-eigenaar Peter Mosterd loopt de handel in zwembaden zo goed dat meer opslagruimte nodig is.

Hoofdartikelwoensdag, 2 mei 2018

Meer aandacht nodig voor gevolg scheiding

Opnieuw is er een onderzoek gepresenteerd waarin met kille cijfers het lot van kinderen van gescheiden ouders wordt geschetst. Deze keer concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat het percentage vijftienjarigen dat niet meer bij beide ouders woont in tien jaar met 10 procentpunt is gestegen. Achter de cijfers gaat vaak een hele wereld van leed schuil. Natuurlijk niet in alle gevallen, maar onderzoeken tonen aan dat het leven van kinderen van gescheiden ouders vaak veel problemen kent.

Regiowoensdag, 2 mei 2018

Hinder van ov-staking lijkt mee te vallen

Leeuwarden - De hinder van de staking in het streekvervoer lijkt voor de recreatieve sector in Fryslân mee te vallen. ,,Een groot deel van onze passagiers komt normaal gesproken met de bus", zegt directeur Ger van Langen van rederij Wagenborg. ,,Maar wij hebben niet gemerkt dat er nu minder passagiers zijn. De meeste passagiers hebben vervangend vervoer geregeld." Ook rederij Doeksen in Harlingen heeft geen hinder van de stakingen ondervonden. Een groot deel van de passagiers pakt normaal gesproken de trein van Leeuwarden naar Harlingen, maar volgens een woordvoerder waren er geen gestrande reizigers in de haven van Harlingen.

Regiowoensdag, 2 mei 2018

Naomi is een strijder tegen oneerlijkheid

Leeuwarden - ,,Ik ben een strijder, een strijder tegen oneerlijkheid. Een strijder voor hoop, vrede en een toekomst voor de wereld."

Regiowoensdag, 2 mei 2018

Aantal huwelijken in Leeuwarden gegroeid

Drachten - Het aantal huwelijken dat in de gemeente Leeuwarden en Smallingerland werd gesloten is de afgelopen twee jaar toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties