De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 juni 2012.

Cultuurzaterdag, 2 juni 2012

Website Theater Sneek door drukte overbelast

Sneek | De website van Theater Sneek is gisteren een aantal keren overbelast geweest. Het betalingssysteem kon het aantal bestellingen niet aan waardoor theaterliefhebbers van de site werden gegooid. De kaartverkoop voor voorstellingen in het nieuwe Sneker theater is donderdag begonnen.

Cultuurzaterdag, 2 juni 2012

Muziek op Stapel gaat jongeren werven

Oldeberkoop | Muziek op Stapel, organisator van klassieke concerten in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop, heeft een actie op touw gezet om jongeren te werven. De komende tijd zijn er per concert tien gratis toegangskaarten beschikbaar voor bezoekers tot en met dertig jaar. Jongeren mogen de kaart alleen gratis gebruiken als ze deze vervolgens doorgeven aan een andere jongere voor het volgende concert. De zogenoemde estafetteactie duurt tot en met maart 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 2 juni 2012

Erfenis kerken voor nieuwe bewegingen

De stad Kampen is de theologische universiteit van de PKN kwijtgeraakt. De predikanten worden nu opgeleid in Amsterdam en Groningen. Het vertrek sluit een belangrijke periode af van de geschiedenis van de Protestantse Kerk, in het bijzonder van de gereformeerde poot van die kerk.

Regiozaterdag, 2 juni 2012

Liever definitief land uit dan straf uitzitten

Leeuwarden | Gedetineerde vreemdelingen lijken massaal voor een definitief vertrek uit ons land te kiezen, in ruil voor strafvermindering. Sinds 1 april komen ongewenste vreemdelingen die zijn gestraft voor een misdrijf daarvoor in aanmerking. Vestigingsdirecteur Tom Yntema van PI Veenhuizen verwacht dat het overgrote deel van de gedetineerde vreemdelingen met deze deal instemt.

Regiozaterdag, 2 juni 2012

CDA wil Fries in Grondwet laten opnemen

Leeuwarden | Het Fries is een Europees erkende taal en moet daarom, naast het Nederlands, worden opgenomen in de Nederlandse Grondwet. Dat staat in het concept verkiezingsprogramma van het CDA. Het is voor het eerst dat een regeringspartij in het verkiezingsprogramma pleit voor het opnemen van het Fries in de Grondwet.

Regiozaterdag, 2 juni 2012

Scholier ontdekt survivalrun

De Knipe | Steeds meer scholieren doen mee aan het jaarlijkse survivalspektakel in en om De Knipe. Naast scholieren uit Heerenveen deden er gisteren en donderdag ook vierhonderd schoolkinderen uit Lemsterland mee. Zo’n 1700 scholieren kropen er door de blubber.

Regiozaterdag, 2 juni 2012

Zomers slot doet koude start vergeten

Leeuwarden | Twintig dagen lang zag het er naar uit dat mei 2012 als een koude voorjaarsmaand in de weerboeken zou terechtkomen. Maar een zomers slotoffensief, waarbij de temperatuur viermaal

Geloof & Kerkzaterdag, 2 juni 2012

Trinitas opent zondag de deuren voor Heerenveen

De protestantse wijkgemeente Heerenveen kerkt zondag voor het eerst in haar gloednieuwe kerkelijk centrum Trinitas. Een gebouw dat duurzaam is en multifunctioneel met als visitekaartje een Grand Café voor iedereen.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 juni 2012

Kinneging: ontkerkelijking bedreigt functioneren democratie

De ontkerkelijking in Nederland bedreigt het functioneren van de democratie. Dat stelt prof. dr. Andreas Kinneging, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

Sportzaterdag, 2 juni 2012

Heerenveen en spitsen, een winstgevende combinatie

Het verkopen van aanvallers; het gaat sc Heerenveen al jaren goed af. Gisteren kon er met de al langer op handen zijnde verkoop van Bas Dost opnieuw een miljoenentransfer worden bijgeschreven door de Friese club. De donderdag net 23 jaar geworden spits vertrekt naar VfL Wolfsburg, dat volgens Duitse bronnen 9 miljoen euro overmaakt op de bankrekening van Heerenveen. Een deel daarvan - een slordige zes ton - gaat naar Heracles Almelo, Dosts vorige club.

Sportzaterdag, 2 juni 2012

Aris hoopt op hulp van de gemeente

Leeuwarden | Gezond, schuldenvrij dankzij verantwoord beleid. Basketbalclub Aris uit Leeuwarden, de enige eredivisieploeg van Fryslân, heeft de zaken goed voor elkaar. Maar in tijden van crisis heeft een reeks onverwachte tegenslagen voor acute financiële problemen gezorgd. Er is een tekort van tussen de 100.000 en 150.00 euro op de begroting voor komend seizoen. De hoop is nu gevestigd op de gemeente Leeuwarden, zegt Aris-manager Gert Schurer. En anders komt er na acht jaar binnen twee weken een einde aan topbasketbal in Fryslân.

Sportzaterdag, 2 juni 2012

Dissels vindt nieuwe club: Almere City

Almere | Charles Dissels (27) gaat voor een jaar naar Almere City. Dat maakte die club gisteren op haar website bekend. Dissels speelde het afgelopen seizoen nog voor SC Cambuur. De Leeuwarders wilden echter niet met hem verder en daardoor was Dissels transfervrij. Bij Cambuur speelde hij afgelopen seizoen vaak als rechterspits, maar een vaste waarde werd hij nooit. Dissels moet in Almere nog wel de medische keuring doorstaan, voordat hij zal tekenen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties