De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 juni 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 2 juni 2015

EU en Turkije op elkaar uitgekeken

Zondag gaan de Turken naar de stembus. De uitslag staat zo goed als vast: de AK-partij van president Recep Rayyip Erdogan krijgt de meeste stemmen. Er is feitelijk geen alternatief voor de islamitisch-conservatieve AKP die de Turken voorspoed heeft gebracht en het land als regionale grootmacht op de kaart heeft gezet.

Regiodinsdag, 2 juni 2015

Historische interieurs beschermen voordat alles strak wordt

Historische interieurs en bijbehorende stukken worden onvoldoende beschermd. Ook bijzondere schepen worden soms zomaar naar het buitenland gebracht. Het Sneker Tweede Kamerlid Jacques Monasch (PvdA) wil dit in de toekomst voorkomen.

Regiodinsdag, 2 juni 2015

Megafusie Friese ziekenhuizen op lange baan

De fusie tussen de zorginstellingen Kwadrantgroep, Antonius Zorggroep en Nij Smellinghe gaat voorlopig niet door. Het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinge ziet na het faillissement van zorggroep Pasana te weinig voordelen in een bestuurlijke fusie en heeft de gesprekken voor onbepaalde tijd uitgesteld. Hiermee is de vorming van een van de grootste zorgorganisaties van Nederland, met een jaaromzet van een half miljard euro, vooreerst van de baan.

Regiodinsdag, 2 juni 2015

Licht herstel voor Friese bouwsector

De omzet van de bouw is in het eerste kwartaal landelijk met ruim 5 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is het tweede kwartaal op rij van groei. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte deze cijfers gisteren bekend. In Fryslân is het herstel minder sterk.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 juni 2015

Nienke Westerbeek wordt directeur Compassion

Apeldoorn - Nienke Westerbeek (42) wordt per 1 augustus de nieuwe directeur van Compassion Nederland. Dat is maandag bekendgemaakt. Westerbeek is op dit moment werkzaam bij de Evangelische Omroep als hoofdredacteur van het vrouwenmagazine Eva en afdelingshoofd 'Vrijwilligers' en 'Vormgeving'. Ze volgt bij Compassion Jolanda Omvlee op, die een functie bij Compassion International heeft aangenomen.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 juni 2015

Nog drie titels in race voor beste theologische boek

Amsterdam - De shortlist van de Theologie Publicatieprijs 2015 is gisteren bekendgemaakt. De lange zevende eeuw. Hoe christendom en islam de macht verdeelden van Wim Jurg (Damon, 2014), Geloven tegen beter weten in van Wil van den Bercken (Balans, 2014) en Doorns Evangelie Marcus opnieuw door Alida Groeneveld e.a. (Kok, 2014) zijn nog in de race voor de theologische boekprijs.

Sportdinsdag, 2 juni 2015

Overgoor wordt bij Cambuur nieuwe spil op middenveld

Door Gerard Bos -

Sportdinsdag, 2 juni 2015

Krabbé's lezer beleeft de echte wielerkoerssensatie

Door Daan Rieken

Sportdinsdag, 2 juni 2015

Vonk verwacht snel akkoord met Hoffenheim over Uth

Door Daan Rieken -

Sportdinsdag, 2 juni 2015

A-jeugd Heerenveen wint KNVB-beker

Door Bert Kalteren -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties