De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 2 juni 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 2 juni 2016

Grimmige gezichten integratie-probleem

Het 'integratie-probleem’ kent vele gezichten. Een nieuw gezicht is dat van Erdogan-aanhangers die in Nederland actief willen zijn in politieke functies en daarbij een verborgen agenda hebben. Conservatief-religieuze Turkse Nederlanders die banden hebben met de Turkse president Erdogan wilden via de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 de PvdA infiltreren. De afdelingen werden geadviseerd om 'verdachte’ kandidaten niet op de lijst te zetten. Partij-voorzitter Spekman heeft dat gezegd in een interview met NRC Handelsblad. Was dat verstandig beleid, of juist niet? Ziedaar een nieuwe bladzijde in het problemenboekje over de PvdA en haar verhouding tot Turkse Nederlanders.

Regiodonderdag, 2 juni 2016

Vertrek Jorritsma komt als een verrassing

Eindhoven - ,,Met deze kandidaat krijgt Eindhoven een breed georiënteerde en enthousiaste burgemeester die uitstekend in staat is Brainport Next Generation verder te ontwikkelen. Het is ook iemand die zich maximaal wil inzetten voor Eindhoven en de metropoolregio. Hij wil een verbindende factor in de stad zijn en tussen de gemeente en haar partners." Met deze verklaring verwelkomt de gemeenteraad van Eindhoven John Jorritsma als nieuwe burgemeester.

Regiodonderdag, 2 juni 2016

Burgemeester: subsidieer vestiging in krimpgebied

Ferwert - Goedkope kinderopvang, een premieregeling voor koophuizen en vestigingssubsidies voor bedrijven. Met dergelijke financiële prikkels zou de overheid krimpgebieden aantrekkelijk moeten maken als woon- en werkgebied. Dat stelt burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel vandaag in een opinie-bijdrage.

Regiodonderdag, 2 juni 2016

Nog geen geld voor vervanging Skűlenboarch

Jistrum - De vervanging van de brug Skűlenboarch over het Prinses Margrietkanaal bij Jistrum dreigt vertraagd te worden.

Regiodonderdag, 2 juni 2016

Na een jaar is het nog altijd wennen in het nieuwe Erasmus

Leeuwarden - Het zorglandschap verandert zo snel, dat het in 2008 als innovatief en toekomstgericht ontworpen verzorgingshuis Erasmus al tijdens de bouw veranderd moest worden. Jos Bleijenberg, bestuurder ouderenzorg bij zorgkoepel Noorderbreedte, weet het nog goed.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties