De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 juni 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 2 juni 2017

Europese Unie heeft ineens de wind mee

Er is sprake van een nieuw elan in de Europese Unie. Hervormingen die lange tijd maar niet van de grond kwamen, zijn plotseling bespreekbaar geworden. Woensdag presenteerde de Europese Commissie - het dagelijks bestuur van de Europese Unie - een verregaande 'reflectienota' waarin wordt gepleit voor een eigen begroting en monetair fonds en zelfs één minister van Financiën voor de eurozone. Zaken die de afgelopen jaren taboe waren om eurosceptische kiezers niet te mishagen.

Regiovrijdag, 2 juni 2017

Gemeenten maken alsnog nieuw plan voor Skieding

Surhuisterveen - De zes gemeenten in Noordoost-Fryslân komen alsnog met een alternatief plan voor de toekomst van de Skieding, de provinciale weg tussen Surhuisterveen en de A7. Gistermiddag hebben de wethouders besloten te gaan lobbyen voor een nieuw voorstel, parallel aan de lobby die ze al voeren voor een westelijk tracé. De gemeenten gaan hun alternatief de komende dagen in sneltreinvaart ontwikkelen en op papier zetten.

Regiovrijdag, 2 juni 2017

Arriva verwijdert reclame voor e-sigaret

Leeuwarden - Vervoerder Arriva laat zo snel mogelijk alle reclame voor elektronische sigaretten van de achterkant van de bussen verwijderen. Sinds zeker een maand rijden bussen met deze reclame door Fryslân en de Achterhoek. Volgens de wet is dit verboden. Arriva laat zich daar niet over uit, maar stelt de reclame ongepast te vinden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties