De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 juli 2004.

Bijschriftvrijdag, 2 juli 2004

De vergadering is begonnen

In deze verzen presenteert Paulus een vergaderstructuur voor de vroege kerk.

Dossiervrijdag, 2 juli 2004

Overname inboedel


Dossiervrijdag, 2 juli 2004

De tournures van Jack


Economievrijdag, 2 juli 2004

Randstad ziet groei in Friese uitzendbranche

Leeuwarden – Uitzendbureau Randstad meldt dat het aantal uitzendbanen in Fryslân in de afgelopen maanden sterk is gegroeid. Vergeleken met vorig jaar in deze periode gaat het om een stijging van vijf tot tien procent. Daarmee komt het aantal flexwerkers nu uit rond de tweeduizend.

Hoofdartikelvrijdag, 2 juli 2004

Dat moet niet kunnen

Er zit iets niet goed met onze publieke moraal. Dat uit zich in het niveau van openbare discussies, in bedreigingen aan het adres van politici en andere publieke personen. En dat in een land dat van oudsher bekend is vanwege zijn tolerantie.

Regiovrijdag, 2 juli 2004

Bruggen in spits straks ook open voor vaartoerist

Raerd – De eerste stap om de openingstijden van de bruggen in Fryslân te verruimen, is het opheffen van de spitspauzes. Dat staat in het rapport dat Oranjewoud heeft gemaakt in opdracht van recreatieschap De Marrekrite.

Regiovrijdag, 2 juli 2004

NOM wil bedrijven lokken

Groningen – Fryslân, Groningen en Drenthe zijn uitstekend geschikt als vestigingsplaats voor bedrijven die zich bezighouden met ontwikkeling van nieuwe energievormen. Dat vond de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) altijd al, ,,maar we kunnen het nu ook objectief aantonen”, zegt plaatsvervangend directeur E. van de Beek.

Regiovrijdag, 2 juli 2004

‘Heerlijk dat er weer een supermarkt is’

De Wilp – Het hagelnieuwe parkeerterrein staat vol auto’s en voor de deur staan groepjes mensen gezellig met elkaar te kletsen. Binnen bliepen de scanners van de kassa’s. Het is druk in de nieuwe supermarkt Dagmarkt in de Schoolstraat van De Wilp. Een dorp van 1600 inwoners, enkele kilometers ten oosten van Drachten. Er is voor het eerst sinds vier jaar weer een super in het dorp.

Regiovrijdag, 2 juli 2004

‘Burgemeester is als bondscoach’

Schiermonnikoog - ,,Bert Swart is een schiere vent. Een toffe kerel.” Burgemeester Verhoeven van Ameland heeft zijn nieuwe collega van Schiermonnikoog nog maar één keer ontmoet, zegt hij, ,,maar volgens mij gaan het zeker lukken met u op het bijna mooiste eiland van de wadden.”

Geloof & Kerkvrijdag, 2 juli 2004

Federatie Heerenveen officieel bekrachtigd

Heerenveen – De Nederlandse Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk Heerenveen hebben donderdagavond in ‘ t Nije Huys aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen een federatieovereenkomst getekend. De samenwerkende gemeenten verwachten zich binnen vijf jaar te verenigen.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 juli 2004

Toch anders dan in stadhuis

Tilburg - In de kerk raakt het ja-woord aan een andere dimensie dan in het stadhuis. Bij het burgerlijk huwelijk staat voorop de verbintenis wettelijk vast te leggen. In de kerk zegt een bruidspaar ‘ja’ tegen een verdere vervolmaking van het menszijn. Een kerkelijk huwelijk wil beide partners meer compleet maken.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 juli 2004

‘Majestueuze kerk op de Bildtse klei’

Zaterdag is de Groate Kerk van Sint Jacobiparochie geopend in het kader van de serie Tsjerke Iepen, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een betrokkene over zijn of haar kerk en gemeente. Vandaag Eelkje Hilarides (60), voorzitter van Kultureel Sintrum ‘De Groate Kerk’.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 juli 2004

Fusie Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap

Haarlem/Brugge – Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en het Vlaams Bijbelgenootschap (VBG) zijn gefuseerd. Dat is deze week bekendgemaakt. De fusie kreeg in het voorjaar zijn beslag.

Sportvrijdag, 2 juli 2004

Denneboom doet bij NEC een stap vooruit

Heerenveen – Op papier mag NEC dan misschien minder allure hebben dan Heerenveen, voor Romano Denneboom voelt de overgang van het Friese Haagje naar De Goffert als een stap vooruit. ,,Ik ga van de reservebank naar het veld. Het lijkt me dat je dan niet achteruit gaat’’, aldus de aanvaller, die binnenkort een driejarig contract bij NEC ondertekent.

Sportvrijdag, 2 juli 2004

‘Het is geen kunst om iemand uit te schakelen’

Leeuwarden - Als de woning in Wyns klaar is en jiu-jitsuka Esther Oostlander daar binnenkort neerstrijkt, heeft Fryslân er zomaar een tweevoudig wereldkampioene bij. Oostlander haalde vorige maand tegelijk met haar vriend Maarten Velstra uit Leeuwarden de vierde dan graad en sportief gezien is dat op dit moment bijna het hoogst haalbare in Nederland.

Sportvrijdag, 2 juli 2004

‘H’s van APAC-formatie beheersen Zesdaagse

Hoogkerk - Adriaan Helmantel (Westeremden) was donderdag ongenadig. In de eindspurt van de wielerronde van Hoogkerk verwees Helmantel zijn medevluchter Marc de Maar (Assen) met een banddikte voorsprong naar de tweede plaats. Daardoor werd de Drent voor de tweede achtereenvolgende keer van de zege afgehouden in de Zesdaagse van het Westerkwartier. Dinsdag eindigde hij al als derde in de eindsprint van de derde etappe in Leek.

Weervrijdag, 2 juli 2004

Buien en veel wind

We hebben afwisselend momenten met zon en buien met kans op onweer. De temperaturen liggen vanmiddag rond 17 ŕ 18 graden, bij een matige tot vrij krachtige (zuid)westelijke wind. Morgen krijgen we buien en veel wind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties