De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 juli 2005.

Bijschriftzaterdag, 2 juli 2005

Geven om gezien te worden

Pas geleden werd er op een avond aangebeld voor een collecte.

Economiezaterdag, 2 juli 2005

‘Sonac moet zich ook gewoon aan de regels houden’

Burgum – Sonac moet zich gewoon aan de regels houden. Gedeputeerde Baas gaat dan ook door de knieën als hij rept over het toch weer toestaan van weekendwerk bij de dierlijk afvalverwerker uit Sumar. Dat vindt de Werkgroep Gezond Tytsjerksteradiel, die de provincie Fryslân via de Raad van State dwong om het verbod op weekendwerk bij Sonac te handhaven.

Economiezaterdag, 2 juli 2005

Electronicabedrijven in Franeker samen

Franeker - Radio Mollema Electroworld en Van der Weerd Electronics in Franeker hebben gisteren samen een nieuw pand betrokken op de J. Wattstraat op het bedrijventerrein aan de zuidwestelijke kant van de stad. Op 1 januari van dit jaar gingen de twee bedrijven al officieel samen.

Economiezaterdag, 2 juli 2005

Bioproducten

Den Haag – De ministerraad heeft besloten dat ook de handel en opslag van biologische producten voortaan onder de controle van Stichting Skal te brengen. De productie van biologische gewassen en de invoer ervan werden al langer door deze stichting gecontroleerd. Daarmee voldoet Nederland aan de Europese verplichting om ook handel en opslag van biologische producten te controleren.

Hoofdartikelzaterdag, 2 juli 2005

De wetenschap, de discussie…

De storm (in het glas water) over de evolutieleer is bedaard; er komt een mooie conferentie die wordt georganiseerd door de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW), de schepping blijft in de schoolboeken voor biologie en de Kamer is gerust: de minister van onderwijs bemoeit zich niet met de wetenschap. Misschien dat de conferentie nog wat commotie teweegbrengt, maar dat zal wel niet. En zo eindigt iets wat eigenlijk nooit iets is geweest, behalve wetenschappers en politici die zich, ten onrechte, aangevallen voelden en zich van hun onvolwassen kant lieten zien.

Regiozaterdag, 2 juli 2005

Werkvoorziening gaat in post

Leeuwarden – De sociale werkvoorziening gaat post bezorgen. Er wordt momenteel geprobeerd een landelijk dekkend netwerk op te zetten. In Fryslân beraden de zes sociale werkvoorzieningen zich op deelname. Novatec, dat de vier Groningse Westerkwartier-gemeenten bedient, doet mee en begint in het najaar alvast met lokale postbezorging.

Regiozaterdag, 2 juli 2005

Leeuwarden krijgt opvang voor eerwraak

Leeuwarden –Vrouwenopvang Fryslân richt een opvanghuis op voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van eerwraak. Het huis, dat vermoedelijk volgend jaar opengaat, biedt plek aan acht vrouwen.

Regiozaterdag, 2 juli 2005

Eendenkooi en grafzerken vertellen verhaal

Terschelling - ,,Een geweldig project voor een schitterend eiland”, zo noemt ANWB-directeur G. van Woerkom de route Sporen in het zand. De bedoeling van het gelijknamige boekje is om de toerist al fietsende kennis te laten maken met het vroegere eilandleven op Terschelling. Duizend jaar geleden kwamen de eerste mensen op het eiland en lieten hun sporen achter in het zand. Daarnaar verwijst de titel van het boekje.

Regiozaterdag, 2 juli 2005

‘Toerist houdt hand op de knip in Fryslân’

Sneek – Recreatieondernemers in Fryslân vrezen dat ze dit jaar minder omzet zullen draaien dan vorig jaar. ,,Toeristen houden de hand op de knip, merkten we dit voorjaar’’, aldus P. van Gessel van Fryslân Marketing.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 juli 2005

Een levensveranderende reis

Franeker - Kor en Erna Stelma leiden deze zomer een jongerenreis van de vrijgemaakt-gereformeerde zendings-organisatie De Verre Naasten. De bestemming is Zuid-Afrika. De groep gaat er onder andere latrines bouwen en hulp verlenen aan aids-patiënten. Zaterdag is er een fietstocht langs zo’n twintig vrijgemaakte kerken in Noord-Nederland. De deelnemers willen daarmee bekendheid geven aan de reis en geld inzamelen voor bouwmaterialen.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 juli 2005

Kerken van Harkema houden Heidefeest

Harkema - De gezamenlijke kerken in Harkema houden zondagmiddag een openluchtdienst op het themapark rondom De Spitkeet. In het decor waar sinds vrijdagavond het openluchtspel rondom IJe Wykstra wordt opgevoerd, houden de kerken zondagmiddag een hagepreek in de sfeer zoals die begin vorige eeuw was.

Weerzaterdag, 2 juli 2005

Vrij zonnig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties