De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 2 juli 2007.

Cultuurmaandag, 2 juli 2007

Joost Wiersma meeste punten op concours Rastede

Rastede - Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum was afgelopen weekend de meest succesvolle deelnemer op de Musiktage in het Noord-Duitse Rastede. De fanfare onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra wist met 95,625 punten de meeste punten binnen te slepen van alle 51 muziekverenigingen. Dit leverde het korps een gouden medaille en een onderscheiding met lof op. Joost Wiersma kwam uit in de fanfareklasse ‘S’.

Dossiermaandag, 2 juli 2007

Feyenoord heeft wat John’s Tien niet had


Economiemaandag, 2 juli 2007

Unicas Sneek valt buiten faillissement

Sneek - De vestiging Sneek van keukenbedrijf Unicas blijft buiten het faillissement van het inkoopbedrijf Unicas. Dat heeft franchisenemer R. van der Wal vanochtend meegedeeld. De vestiging is een zelfstandige onderneming, verklaart de eigenaar. ,,En om verwarringen te voorkomen willen we binnenkort dan ook een andere naam voeren.” Van der Wal heeft in de afgelopen periode al geen keukens meer afgenomen van het inkoopbedrijf. Over het voortbestaan van de vijf andere vestigingen kon de curator vanochtend geen mededelingen doen.

Hoofdartikelmaandag, 2 juli 2007

Een man met een missie...

De vorige week afgetreden Britse premier Blair gaat het niet rustiger aan doen. Hij duikt in een van de moeilijkste politieke kwesties ter wereld: het vormen van een levensvatbare Palestijnse staat.

Regiomaandag, 2 juli 2007

Het Akkoord van Schokland

Millenniumdoelen zijn nog niet zo simpel

Regiomaandag, 2 juli 2007

Akkoord van Schokland ondertekend

Schokland - Op Schokland hebben kabinetsleden, ondernemers, ontwikkelingsorganisaties en burgers het Akkoord van Schokland ondertekend. Het voormalige eiland was zaterdag het decor voor een festival waarbij de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties centraal stonden. In totaal werden 37 verschillende akkoorden getekend.

Regiomaandag, 2 juli 2007

‘Fonds niet versnipperen’

Leeuwarden - Vanaf 10 september kan er een gooi worden gedaan naar de eerste 33,9 miljoen uit het Waddenfonds. Op de tweede Waddentoogdag in de Harmonie in Leeuwarden riep minister Cramer (VROM) de plannenmakers op om keuzes te durven maken. ,,Ik maak me zorgen dat het vele geld te versnipperd wordt besteed.”

Regiomaandag, 2 juli 2007

Iedereen wil wel geld uit het Waddenfonds

Feiten op een rij

Regiomaandag, 2 juli 2007

Uitzonderlijk warme en zeer natte maand

Leeuwarden - Je hoorde de mensen al weer klagen. Het buiige en koele weertype van de laatste week leidde hier en daar tot flink wat gemopper. Maar zo slecht was juni niet. De maand was met een gemiddelde temperatuur van zeventien graden in Fryslân zelfs uitzonderlijk warm. Wel was de maand uitgesproken nat.

Geloof & Kerkmaandag, 2 juli 2007

Laatste groet aan majoor

Amsterdam - Nederland heeft zaterdag met veel eerbetoon afscheid genomen van de maandag overleden ’majoor’ Bosshardt. Belangstellenden en mensen waar ze mee werkte, brachten haar een laatste groet tijdens een rondrit over de Amsterdamse Wallen. Tijdens de uitvaartdienst in de Koningskerk in Amsterdam klonk voluit het Evangelie en veel lof over de luitenant-kolonel.

Geloof & Kerkmaandag, 2 juli 2007

‘Waarom niet bidden voor genezing, wel voor vrede?’

Heerenveen/Drachten - Evangelist Jan Zijlstra stond vrijdag in Thialf voor een reddings- en genezingsdienst. Ds. Jurgen van den Herik van de Protestantse Gemeente Drachten, die Zijlstra al jaren volgt, bezocht de dienst en geeft zijn impressie.

Geloof & Kerkmaandag, 2 juli 2007

Jozua Gemeente wil verder als Vineyard

Kollumerzwaag - De Jozua Gemeente uit Kollumerzwaag wil zich aansluiten bij Vineyard Benelux, een netwerk van Vineyardgemeenten (evangelisch van kleur) in Nederland, België en Luxemburg. In Nederland zijn er gemeenten in Utrecht, Wageningen en Dieren.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Friese clubs starten met training

Leeuwarden - Met de eerste trainingsdag vandaag laadt Sportclub Heerenveen zich weer op voor het nieuwe seizoen. Dat er zich in het tijdsbestek van nu tot de start van de competitie nog mutaties in de selectie voordoen, lijkt zeer waarschijnlijk. Trainer Gertjan Verbeek: ,,Ik verwacht dat er nog wel iets gaat gebeuren.”

Sportmaandag, 2 juli 2007

De kans bestaat dat Schouwenaar bij Cambuur vertrekt

Leeuwarden - De kans bestaat dat SC Cambuur Leeuwarden de komende dagen op zoek moet naar een nieuwe assistent-trainer. Gerrie Schouwenaar, de rechterhand van de nieuwe coach Jurrie Koolhof, is op dit moment in Saudi-Arabië. Daar gaat hij wellicht aan de slag als assistent van voormalig FC Utrecht-trainer bij Al Nasr. Volgens technisch manager Peter de Roo is de overgang nog niet definitief.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Beima pakt zilver op NK

Maastricht - Koos Moerenhout moest voor het NK in Maastricht startnummer 13 opspelden. De routinier spotte gisteren met het bijgeloof en vierde na een solo van 17 kilometer de mooiste zege uit twaalf seizoenen profwielrennen. In dezelfde wedstrijd pakte Marcel Beima (Hurdegaryp) op de achttiende plaats zilver bij de elite zonder contract.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Eindelijk luiden de klokken voor Ad Bos

Wolvega - Heel Nederland kent Ad Bos als de klokkenluider die een aantal jaren geleden de bouwfraude aan de kaak stelde. Wat maar weinigen weten is dat diezelfde Ad Bos voor zijn plezier en ontspanning een draver traint en rijdt. Afgelopen zaterdag passeerde hij in Wolvega voor het eerst in zijn leven als eerste de finish. Hij won de koers voor amateurs met Umana.

Sportmaandag, 2 juli 2007

‘Reuzen’ uit St. Annaparochie slaan toe

Kimswerd - Het was een grote deceptie toen St. Annaparochie vorig jaar ‘vergat’ de pupillenbond te winnen. De torenhoge favoriet won immers de andere zes afdelingspartijen. Bij de schooljongens maakten Sjoerd de Jong en Krijn Hiemstra die fout goed. Dit seizoen wonnen ze al drie afdelingspartijen en zaterdag versloeg het Wjelsryp in een heerlijke finale.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Gedane zaken nemen geen keer in Harlingen

Harlingen - Gedane zaken namen gisteren geen keer in Harlingen waar de heren hoofdklassenpartij halverwege de eerste omloop na een enorme hoosbui werd gestaakt. Toen scheidsrechter Peter de Bruin uit Mantgum in samenspraak met het bestuur van de Harlinger kaatsvereniging Eendracht na een half uur pauze het besluit nam om definitief te stoppen brak de zon door. Gekaatst werd er echter niet meer.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Grijpskerk is al dertig jaar een stukje Fryslân

Grijpskerk - In fierljepland regeren het Frysk Ljeppers Boun (FLB) en een groepje ‘Hollanders’ van de Polsstokbond Holland. Grijpskerk is Groningen, maar het grensdorp wordt gezien als een stukje Fryslân en de afdeling ljept ook mee in de competities van het FLB. Sterker nog, Grijpskerk is de Friezen nog altijd dankbaar dat daar dertig jaar geleden een fierljepaccommodatie tot stand kwam.

Sportmaandag, 2 juli 2007

‘Moet ik nou nog een rondje lopen of niet?’

Stiens - Het was de eerste, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Die conclusie was zaterdagmiddag na afloop van de triatlon in Stiens gerechtvaardigd aan de hand van het enthousiasme van de organisatie en de tevredenheid bij deelnemers en vrijwilligers. Het betekende niet dat er niks mis ging. Alle begin is nu eenmaal moeilijk, maar aan ambities geen gebrek. Sterker nog, in Stiens wordt al gedroomd van - en stiekem gehoopt op - het organiseren van de nationale titelstrijd. De vuurdoop bestond zaterdag uit éénachtste (1/8) en een kwart triatlon.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Strand voegt de fun factor toe aan korfbal

Lemmer - Het is een lang en in veel gevallen redelijk hectisch korfbalseizoen geweest. Er is van alles gebeurd, ploegen werden kampioen, anderen degradeerden, bestuurlijk was er veel te doen en dus vinden de meeste korfballers en korfbalbestuurders het even tijd voor ontspanning. Dat gebeurt op grote schaal middels nevenactiviteiten, barbecues en wat dies meer zij, maar de echte actievelingen gaan aan het eind van het seizoen naar Lemmer.

Sportmaandag, 2 juli 2007

Tjeukemeer is ideale spot voor windsurfen

Rohel – Met een derde Hoge Noorden Meeting in Rohel mag de conclusie getrokken worden dat het windsurfen in Fryslân in de lift zit. Waar de zaterdag vooral in het teken stond van de al enigszins gevorderde surfers, was het gisteren ook de beurt aan een introductie voor ongeveer 35 leken op het Tjeukemeer.

Weermaandag, 2 juli 2007

Veel bewolking

Vandaag hebben we wisselend bewolkt weer met soms wat zon, maar vooral buien en kans op een klap onweer. Het wordt rond 20 graden. Morgen hebben we veel bewolking en regen. Het kwik ligt daarbij rond 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties