De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 2 juli 2008.

Cultuurwoensdag, 2 juli 2008

Prachtige sfeeruitbeelding op orgel

De organist Kees Nottrot opende zijn concert gisteravond op het Hinsz-orgel in de Martinikerk in Bolsward met Praeludium en Fuga in e-klein van Johann Sebastian Bach. Het Praeludim speelde hij rustig en ontspannen met een doordachte registratie en ook de Fuga straalde in zijn spel een grote mate van rust uit. Zijn speelmanier en articulatie zijn ten opzichte van een authentieke manier van uitvoering heel helder met een duidelijk te volgen thematiek. De snelle gedeelten werden door hem uitstekend, degelijk en met grote accuratesse uitgevoerd.

Economiewoensdag, 2 juli 2008

Friesland Bank en Optimix samen

Leeuwarden - Optimix Vermogensbeheer en Friesland Bank hebben gisteren de overeenkomst ondertekend waarin een strategische samenwerking tussen beide partijen wordt aangegaan. Friesland Bank heeft hierbij een groot minderheidsbelang (45 procent) in Optimix genomen. Voor zowel Optimix als Friesland Bank biedt de samenwerking goede mogelijkheden. Optimix verkrijgt met de samenwerking toegang tot het distributienetwerk van Friesland Bank. Dat biedt uitzicht op een versnelde groei die Optimix de ruimte biedt om verder te investeren in mensen en middelen. Voor Friesland Bank leidt de samenwerking tot een versterking van de expertise op beleggingsgebied. Daarbij zal Optimix de dienstverlening op het gebied van vermogensbeheer voor Friesland Bank gaan invullen.

Economiewoensdag, 2 juli 2008

Miljoenenorder audiovisueel bedrijf PTH Groep

Kollumerzwaag - De PTH Groep, met vestigingen in Kollumerzwaag en Heerenveen, zal de komende vier jaar de levering en installatie van audiovisuele inrichtingen voor Saxion Hogescholen in Deventer verzorgen. De opdracht levert de PTH Groep goed 2,5 miljoen euro op. Ruim 180 leslokalen zullen ingericht worden met onder andere beamers en geluidsinstallaties.

Economiewoensdag, 2 juli 2008

‘Sneller en beter innoveren’

Leeuwarden - Tien bedrijven uit de voedingsmiddelenbranche in Noord-Nederland (Fryslân, Groningen, Drenthe) gaan samenwerken om sneller en beter te kunnen innoveren. Deze middelgrote bedrijven willen hun kennis en competenties versterken met inbreng uit noordelijke kennisinstellingen.

Hoofdartikelwoensdag, 2 juli 2008

Voorzitter Sarkozy...

De Franse president Nicolas Sarkozy had grote dromen over zijn gisteren begonnen voorzitterschap van de Europese Unie. Hij wilde zich vooral bezighouden met grote vraagstukken als energie, immigratie, defensie en milieu. Maar in plaats daarvan moet hij eerst de problemen rond het Ierse ‘nee’ tegen het Europese hervormingsverdrag oplossen. Dat betekent veel onderhandelen, gepaai, geploeter en vergaderen om het beoogde EU-verdrag te redden, net als zoveel vorige EU-voorzitters na bijvoorbeeld het Nederlandse en het Franse ‘nee’ in 2005.

Regiowoensdag, 2 juli 2008

Rechtbank belt uitspraak niet langer door

Stiens - Mensen die voor de rechtbank van Leeuwarden een conflict hebben uitgevochten, kunnen voortaan niet meer met de griffie bellen om te horen welke uitspraak de rechter in hun zaak heeft gedaan. Dat heeft de rechtbank besloten na een fout die de griffie onlangs maakte in een zaak over de bouw van twee supermarkten in Stiens. De griffie gaf toen een verkeerde uitspraak door.

Regiowoensdag, 2 juli 2008

Opticiën met vijfduizend brillen naar Liberia

Wolvega - Nog krap twee maanden en de Wolvegaaster opticien Wouter van der Bent vertrekt naar Liberia om daar brillen aan te meten. Voor veel Liberianen kan het voor het eerst in jaren zijn dat ze weer iets van hun omgeving kunnen zien.

Regiowoensdag, 2 juli 2008

Veenhoopfestival gaat door

De Veenhoop - Het Veenhoopfestival mag doorgaan. Dat heeft kortgedingrechter Willem Hangelbroek gisteren bepaald. Hij verklaarde de bezwaren ongeldig die recreatieondernemer Theo de Groot tegen de gemeente Smallingerland en de organisatie had aangevoerd.

Regiowoensdag, 2 juli 2008

‘Friese cultuur is meer dan het Frysk eigene’

Leeuwarden - Het is tijd dat de culturele vensters in Fryslân opengezet worden: er moeten meer contacten komen tussen Friezen in de kunst en hun collega’s buiten de provincie. Dat heeft gedeputeerde De Vries gezegd bij de presentatie van het concept van haar cultuurnota, met de titel Kultuer yn Fryslân: Finsters iepen.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 juli 2008

Vanuit geestelijke houding de bijbel verstaan

Een preek van meer dan 1600 jaar geleden kan ons nog steeds veel leren. Dat blijkt uit het deze week verschenen proefschrift van dr. M.A. van Willigen over Ambrosius’ preek over Jozef, dat hij vandaag verdedigt. De preek helpt je bij het doordenken van de vraag: hoe lees ik in geestelijke zin de bijbel.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 juli 2008

Voor het eerst één thema gebedsweek RvK en EA

Utrecht - De Raad van Kerken (RvK) in Nederland en de Evangelische Alliantie (EA) kiezen voor het eerst één gezamenlijk thema voor de interkerkelijke Week van Gebed in januari 2009. De gebedsweek die plaatsvindt in de week van 18 tot 25 januari, krijgt het thema ‘Eén in Gods hand’.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 juli 2008

EO stopt met Ronduit Praise en weekenden

Hilversum - De Evangelische Omroep (EO) stopt per 1 januari volgend jaar met de Ronduit Praise en de Ronduit- en Wervelweekenden. Dit meldt de jongerenafdeling Ronduit van de EO op haar website.

Sportwoensdag, 2 juli 2008

Helmholt met een goed gevoel naar tweekamp

Burgum - Net als vele fierljeppers in de topklasse was klassementsleider Bart Helmholt de afgelopen weken niet goed in vorm. In Burgum onttrok hij zich gisteren eindelijk weer eens aan de malaise. Hij won voor het eerst in drie weken en kreeg weer iets van een goed gevoel terug. Wel zo handig, want zaterdag wacht de prestigieuze Tweekamp tegen de Hollandse fierljeppers.

Sportwoensdag, 2 juli 2008

‘Voor mij zijn deze kinderen allemaal winnaars’

Sneek - Gertjan Verbeek moest gisteren eigenlijk om klokslag één uur 's middags aanwezig zijn in Rotterdam. Het was de eerste werkdag voor de oefenmeester bij zijn nieuwe club Feyenoord. Iets voor enen zat Verbeek echter nog aan de lunchtafel in de kantine van LSC 1890, de Sneker gastheer voor de driedaagse voor kinderen met een beperking.

Sportwoensdag, 2 juli 2008

Steigenga neemt leiderstrui over in Zesdaagse

Tolbert - ,,Ik bin net ûntefreden”, concludeerde René Hooghiemster gisteravond na de derde etappe van de Zesdaagse van Noordenveld-Westerkwartier. In het criterium van Tolbert eindigde de Oentsjerker nipt als tweede. Hij moest in de laatste meters de zege aan Jos Harms laten. Sierd Steigenga (Exmorra) werd derde en nam de gele leiderstrui over van Frank Wierstra.

Sportwoensdag, 2 juli 2008

16 parturen op vijfde Jong Famme partij

Kaatsvereniging Jacob Klaver uit Mantgum is zaterdag voor de vijfde maal gastheer van de Jong Famme partij. kv Jacob Klaver (opgericht in 1903) riep de partij in 2004 in het leven als ‘tegenhanger’ van de Jong Nederland, die elk jaar op pinkterzaterdag in Franeker wordt verkaatst. De Jong Nederland is een afdelingspartij voor heren junioren, de Jong Famme partij een afdelingspartij voor dames junioren. Ee, met de kaatssters Klaske de Jong, Sjoukje Visser en Aukje van Kuiken, verdedigt in Mantgum de titel. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Sportwoensdag, 2 juli 2008

Friese lopers sterk in Diever

Diever De Friezen manifesteerden zich gisteren prima tijdens de eerste Brinkloop in Diever. Op de tien kilometer finishte Remon van Lunzen na 33,45 minuut als eerste. Zijn Lionitas-clubgenoot Auke Postma eiste 2 minuten en 45 seconden later de tweede plek voor zich op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties