De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 2 augustus 2003.

Analysezaterdag, 2 augustus 2003

Een hete en droge zomer

Grote bosbranden met dodelijke slachtoffers; ruzie en geweld in de straten van Tilburg en Roermond, een Caribisch carnaval in Rotterdam, een zinderende PC en Nederlandse militairen in Irak die lijden onder de hoge temperaturen. En nu stevenen we ook nog af op een record: de warmste zomer in honderd jaar. Het was in meerdere opzichten een hete week.

Bijschriftzaterdag, 2 augustus 2003

Ruimtes

In een individualistische samenleving die de onderlinge omgang tussen mensen organiseert op basis van het vrije marktidee is er weinig respect voor de gemeenschappelijke ruimtes.

Cultuurzaterdag, 2 augustus 2003

Cody Banks is nooit echt leuk

In Hollywood hebben ze er altijd al een handje van gehad. Een nieuwe formule die succes heeft, wordt in razend tempo gekopieerd. Soms levert dat mooie films op, maar veel vaker zijn die kopieën slappe aftreksels van het origineel.

Cultuurzaterdag, 2 augustus 2003

Eddie Murphy wordt steeds braver en saaier

Toen Eddie Murphy zijn eerste schreden zette op het filmdoek werd er nog wel eens op zijn doen en laten gereageerd. De bekende stand-up comedian had nu eenmaal de naam grof en vrouwonvriendelijk te zijn en dat liet hij in zijn films maar al te graag zien.

Economiezaterdag, 2 augustus 2003

Brada failliet verklaard, personele gevolgen onzeker

Leeuwarden – Gisteren is de runderslachterij van Brada failliet verklaard. De schuldenlast van het bedrijf was volgens curator Rick van der Spek zo groot dat een doorstart zonder faillissement onverantwoord was.

Hoofdartikelzaterdag, 2 augustus 2003

Orgaandonatie…

De kwestie van de orgaandonatie blijft mensen en beleidsmakers bezighouden. De vraag naar organen van overleden mensen blijft veel groter dan het aanbod. Pogingen van de overheid om het aantal beschikbare organen te vergroten, hebben niet gewerkt.

Regiozaterdag, 2 augustus 2003

Politie massaal aanwezig bij Sneekweek

Sneek - De politie is massaal aanwezig tijdens de Sneekweek. Er zal streng worden gecontroleerd op het gebruik van alcohol op straat en op het water. Ook geluidsoverlast wordt flink aangepakt.

Regiozaterdag, 2 augustus 2003

Sneekweek 2003 in het teken van ‘retro’

Sneek – Een zeilkoningin, vuurwerk en een muziekspektakel op drie podia met optredens van veertien bands. Allemaal onderdelen van de 68ste Sneekweek, die gisteravond werd geopend.

Regiozaterdag, 2 augustus 2003

Grote zilverreiger broedt bij Steenwijk

Lelystad – De grote zilverreiger (grutte wite reager) heeft voor het eerst een andere broedplaats dan de Oostvaarderplassen bij Lelystad. De vogelsoort heeft dit jaar ook gebroed in het natuurgebied De Wieden bij Steenwijk.

Regiozaterdag, 2 augustus 2003

Dringen, dringen, dringen voor een barbecuepakket

Leeuwarden - Warme zomers betekenen topdagen voor de slager. Friese slagers hebben het deze dagen razend druk met barbecueboodschappen. Op een beetje mooie avond kiest men er al gauw voor buiten te eten - en dat merken de slagers.

Regiozaterdag, 2 augustus 2003

Mes in budget ziekenhuizen

Leeuwarden - Friese ziekenhuizen gaan dit jaar extra bezuinigen. De directies doen dat vooral door minder (tijdelijk) personeel aan te trekken. Talma Sionsberg in Dokkum heeft al een vacaturestop ingesteld. De Tjongerschans in Heerenveen vreest langere wachtlijsten.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 augustus 2003

Ter heling van de wereld én de eigen wonden

Duizenden lutheranen vanuit de hele wereld waren vorige en deze week bijeen op een assemblee van de Lutherse Wereldfederatie in het Canadese Winnipeg. Een van de Nederlandse afgevaardigden, ds Ilona Fritz, schreef voor het Friesch Dagblad over haar ervaringen. Ds Fritz is presidente van de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. Het slotartikel.

Geloof & Kerkzaterdag, 2 augustus 2003

‘Ontmoeting vinden we heel belangrijk’

Dit jaar viert de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland dat het 150 jaar geleden is dat de paus weer bisschoppen aanstelde in ons land. Deze zomer portretteert het Friesch Dagblad daarom katholieke parochies in het bisdom Groningen. Hoe geven zij invulling aan katholiek-zijn anno 2003? Vandaag: de Sint Paulusparochie in Gorredijk.

Sportzaterdag, 2 augustus 2003

Bernard Schuiteman op proef bij Cambuur

Leeuwarden - Bernard Schuiteman wordt mogelijk de opvolger van Frank Broers bij Cambuur Leeuwarden. De verdediger zal vanmiddag in Oudega (W) bij het team van Dick de Boer zijn opwachting maken in het oefenduel tegen Telstar/Stormvogels. Na het vertrek van Broers is hij de vijfde verdediger die getest gaat worden.

Sportzaterdag, 2 augustus 2003

Burgumer Henk Schievink springt Fries record (18.89)

Buitenpost – Mocht er nog enige twijfel bestaan over de fierljepaccommodatie in Buitenpost, dan is die vrijdagavond wel weggenomen. Henk Schievink sprong uitgerekend op de schans die anderhalve maand eerder nog ter discussie stond, een Fries record.

Weerzaterdag, 2 augustus 2003

Zon en warmte

Vandaag zijn er zonnige perioden afgewisseld door enkele wolkenvelden. De temperatuur loopt op naar 25 graden in de kustgebieden tot 27 graden landinwaarts. Er waait een zwakke wind. Morgen is het opnieuw zeer warm met 28 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties