De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 2 augustus 2004.

Bijschriftmaandag, 2 augustus 2004

Kunnen afwentelen

In de psalmen gaat het over al het lief en leed van de mensen, en hoe ze dat bij God brengen, in dank, in smeekgebeden en in liederen van vertrouwen.

Regiomaandag, 2 augustus 2004

‘Brand Dokkum: geen gevaar volksgzondheid’

Dokkum – Een grote loodsbrand in Dokkum heeft zaterdag voor een grote rookontwikkeling in de wijde omgeving gezorgd. In de aangrenzende wijk de Kooilanden moesten bewoners van de politie vier uur lang deuren en ramen gesloten houden. Volgens D. Pereboom, ambtenaar rampenbestrijding van de gemeente Dongeradeel, zijn er geen stoffen vrijgekomen die een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Dat werd aanvankelijk wel gevreesd.

Regiomaandag, 2 augustus 2004

Coopmanshűs eist uitleg over verhuizing

Franeker – Het moet nu snel duidelijk worden wat er gaat gebeuren met museum het Coopmanshűs in Franeker, anders moet het museum dicht. Dat schrijft het bestuur van het museum in een boze brief aan het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel. In afwachting van een beslissing van de gemeente sluit het museum op 1 september de deuren

Regiomaandag, 2 augustus 2004

Zeven schippers maken skűtsjesilen zeer spannend

Stavoren - De spanning in het SKS-klassement is om te snijden. Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben nog zeker zeven schippers reële kansen op de eindzege. Het verschil tussen hen is minimaal. Tussen klassementsleider Heerenveen en nummer zeven, Drachten, zitten slechts zes punten.

Regiomaandag, 2 augustus 2004

Hoop opgegeven voor vermiste jongen (16)

Appelscha – De zoekactie naar de zestienjarige jongen uit Appelscha in het Aekingameer wordt maandag voortgezet. De politie gaat ervan uit dat de jongen is verdronken. De recreatieplas blijft vooralsnog gesloten voor het publiek, liet een woordvoerster van de politie maandagochtend weten.

Regiomaandag, 2 augustus 2004

Bouwleges gemeenten fors duurder

Leeuwarden - Bouwaanvragen bij gemeenten worden steeds duurder. Zo is het tarief van een vergunning voor een nieuwbouwwoning in Tytsjerksteradiel sinds vorig jaar met 31 procent gestegen, dat is op vier na de hoogste stijging in Nederland. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Geloof & Kerkmaandag, 2 augustus 2004

Sint Nicolaasga trekt 275 bezoekers ‘Tsjerke Iepen’

Sint Nicolaasga – De openstelling van de hervormde kerk en de rooms-katholieke Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga heeft zaterdag in totaal 275 belangstellenden getrokken.

Geloof & Kerkmaandag, 2 augustus 2004

‘Wie liefheeft, die is mooi’

In een serie beschrijft dr Paul van Geest hoe kerkvader Augustinus over bepaalde kernwoorden dacht. Vandaag deel 1: schoonheid.

Geloof & Kerkmaandag, 2 augustus 2004

Meedeinen in de watersporterskerk

Sneek – Echte zeebenen hoef je niet te hebben, maar de constante deining maakt de kerkdienst op de Loodsboot in Sneek tot een bijzondere ervaring.

Sportmaandag, 2 augustus 2004

Eindelijk seniorentitel voor jubilaris Haanstra

It Heidenskip – Klaas Haanstra geldt als de Joop Zoetemelk van het Friese fierljepcircus. De 35-jarige ljepper uit Workum grossiert in tweede plaatsen, maar lijkt net als de illustere wielrenner pas in zijn nadagen te gaan oogsten. Op de schansen van It Heidenskip, de vereniging waarvan hij al 25 jaar lid is en vanwege die mijlpaal de Sulveren Pols kreeg opgespeld, pakte hij zijn eerste titel bij de senioren. Met een afstand van 17.68 meter won hij de nationale fierljepmanifestatie (NFM) bij de senioren.

Sportmaandag, 2 augustus 2004

Chattaway manifesteert zich in It Heidenskip

It Heidenskip – Tegenwoordig kondigt Andy Chattaway zijn komst naar Fryslân al aan per email. ,,Dan kunnen ze er maar weer rekening mee houden dat ik kom’’, zegt de Britse fierljepper. Zaterdag is hij er alweer voor de dertiende keer bij. Dat wil zeggen dat Chattaway alleen de eerste drie edities van de NFM miste. Toch is het beslist niet zo dat de ljeppers wakker liggen van zijn komst. In tegendeel. Maar ze vinden het wel leuk en waarderen zijn enthousiasme en liefde voor de sport.

Sportmaandag, 2 augustus 2004

Verbeek heeft basiselftal bijna in zijn hoofd

Sneek - Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek twijfelde vooraf aan het duel van zaterdag tegen Stormvogels Telstar in Sneek nog maar aan twee posities in zijn elftal. Tegen de eerstedivisionist draaide het echter lang stroef en werd hij niet veel wijzer. Invaller Georgios Samaras maakt het hem na een goede invalbeurt zelfs nog moeilijker.

Sportmaandag, 2 augustus 2004

Bijltjesdag op generale van PC

Witmarsum – Er sneuvelden zondag reputaties bij de hoofdklassepartij in Witmarsum, de generale voor de PC. Het was Bijltjesdag voor een aantal topparturen, die drie dagen voor de kaatsklassieker in Franeker niet thuis gaven. Dat gold niet voor het trio Rutmer van der Meer dat weer iets van haar glans terugverdiende en de vijfde seizoenzege liet noteren.

Sportmaandag, 2 augustus 2004

De Boer is nog lang niet klaar met puzzelen

Surhuisterveen – Met veel nieuwelingen in de selectie, is de puzzel om tot een basisformatie te komen voor Cambuur-trainer Dick de Boer geen gemakkelijke. Dat bleek zaterdag in Surhuisterveen, want de oefenwedstrijd tegen Veendam leerde de oefenmeester veel dingen, maar nog niet wat nou het basiselftal bij aanvang van het seizoen dient te zijn.

Sportmaandag, 2 augustus 2004

‘Sint Anne’ is voor Kelderman

Vrouwenparochie – Folkert Kelderman bleef zaterdag als aller laatste over bij het barričre springen in Vrouwenparochie. Na vier ronden, waarin de hoogte van de hindernissen opliep tot 1,65 meter, pakte de ruiter uit Rinsumageest met Odyssee de hoofdprijs en het succes van dit onderdeel zou wel eens de aanzet kunnen zijn voor een heuse ‘Grote Prijs Sint Anne’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties