De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 2 augustus 2011.

Cultuurdinsdag, 2 augustus 2011

Joop Wittermans veertig jaar acteur

Beetsterzwaag - Acteur Joop Wittermans viert komend theaterseizoen dat hij veertig jaar in het vak zit. Speciaal voor zijn jubileum heeft Bouke Oldenhof een voorstelling geschreven: Rispinge. Het is de eerste theaterproductie die op de planken wordt gebracht door Stichting RolbrÍge en Sk‚nsproducties.

Cultuurdinsdag, 2 augustus 2011

Tryater snijdt in organisatie

Leeuwarden - Theatergezelschap Tryater gaat het komend theaterseizoen een flinke re-organisatie doorvoeren. Het gezelschap zal in afgeslankte vorm verder gaan met minder mensen in vaste dienst. Per voorstelling worden medewerkers alleen nog op contractbasis aangetrokken, zegt voorzitter Bearn Bilker van het bestuur van Tryater. ,,De bezuinigingen in de cultuursector vragen om een compleet andere organisatie.Ē

Economiedinsdag, 2 augustus 2011

Mogelijke overname van voegbedrijf Vaartjes

Bantega - Voor het failliete voegbedrijf Vaartjes uit Bantega is een overnamekandidaat. Dat zegt curator Bas van Dijen. Eerst worden echter de schulden en achtergebleven opdrachten in kaart gebracht. De achttien werknemers, die ontslag krijgen, werkten nog aan tien opdrachten. Het bedrijf was door overheadkosten niet meer concurrerend. Om werk binnen te halen, werd onder de kostprijs gewerkt. Een aantal werknemers is op vakantie en krijgt het slechte nieuws per brief.

Hoofdartikeldinsdag, 2 augustus 2011

Noorwegen, Wilders en de discussie

Niemand beweert dat PVV-leider Geert Wilders ook maar een schijntje verantwoordelijkheid draagt voor de daad van de Noor die tientallen mensen doodde. Maar veel politici menen dat Wilders wel mede verantwoordelijkheid draagt voor het scheppen van een klimaat waarin de dreigende overname van Europa door moslims als doemscenario wordt gezien. En die politici vinden dat Wilders moet meedoen aan een debat over dat klimaat en over de gevolgen daarvan voor zieke geesten.

Regiodinsdag, 2 augustus 2011

KLM-pilote geniet van start en strand

Iedereen moet werken voor zijn geld. De massa brengt zijn dagen door in een saai kantoor. Slechts een enkeling heeft een bijzondere werkplek. Vandaag pilote Astrid van Niekerk.

Regiodinsdag, 2 augustus 2011

Voor ít eerst inhaalwedstrijd op vrije dag

De Veenhoop De gisteren afgebroken skŻtsjesylwedstrijd bij De Veenhoop wordt vrijdag ingehaald op de Hegemermar bij Woudsend. Het is voor het eerst in het 67-jarig bestaan van de Sintrale Kommisje SkŻtsjesilen (SKS) dat een afgelaste wedstrijd in de eerste week van de competitie wordt ingehaald op de vrije vrijdag.

Regiodinsdag, 2 augustus 2011

Juli doet niet onder voor echte herfstmaand

Zomer in het voorjaar en herfst in de zomer. Juli 2011 was nat, somber en koel. In Frysl‚n was het de koudste juli sinds 2000. In Schettens kwam Klaas Ybema toen tot een gemiddelde etmaaltemperatuur van 15,1. In de afgelopen maand was het daar een halve graad warmer.

Regiodinsdag, 2 augustus 2011

SKS weigert te betalen voor politie-inzet

De Veenhoop De Sintrale Kommisje SkŻtsjesilen (SKS) is niet bereid op te draaien voor de inzet van politie bij de zeilwedstrijden. Dat zegt SKS-bestuurslid Henk Frankema.

Geloof & Kerkdinsdag, 2 augustus 2011

Dwars door de storm

Het is acht uur ís morgens. Ik begin aan mijn wandeling van Meerkerk via Leerdam naar Gorinchem/Dalem. Het regent en waait hard. Mijn regencape gaat aan. Na een uur gaat de regen over in hoosbuien en wakkert de wind aan. Windkracht 6, 7, 8? Het wordt een flinke storm!

Geloof & Kerkdinsdag, 2 augustus 2011

Vaticaan: eind augustus reactie op Iers misbruik

Vaticaanstad - Het Vaticaan in Rome zegt voor het eind van deze maand uitgebreid te reageren op het misbruik in Ierland. Dat melden Ierse media. De publicatie vorige maand van een rapport over misbruik door negentien geestelijken in het bisdom Cloyne zorgde voor veel ophef in Ierland. Het was al het derde rapport over seksueel misbruik in het land.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties