De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 2 september 2004.

Bijschriftdonderdag, 2 september 2004

Deo Volente


Economiedonderdag, 2 september 2004

‘Minder geld voor duurzame landbouw’

Leeuwarden – De Steatekommisje Lân, Loft en Wetter heeft gisteravond voorgesteld 150.000 euro minder uit te trekken voor het actieprogramma Duurzame Landbouw 2005-2008. De totale provinciale subsidie werd eerder geraamd op 613.000 euro. Belangrijke projecten die vallen onder het programma zijn onder andere de MelkveeAcademie en Met energie uit je Dak.

Economiedonderdag, 2 september 2004

Werkgelegenheid Fryslân groeit in alle sectoren

Groningen – De werkgelegenheid in Fryslân is het laatste jaar sneller gegroeid dan het Nederlands gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek naar de economische ontwikkeling van het Noorden van bureau Van Werven uit Groningen. Met name de zakelijke en niet-commerciële dienstverlening deden het in Fryslân goed.

Economiedonderdag, 2 september 2004

Vleesaankopen hoger en prijs lager in eerste halfjaar

Zoetermeer – Nederlandse consumenten kochten in de eerste helft van dit jaar meer vlees dan in die periode vorig jaar. Dat is vooral een gevolg van de lagere prijzen. Dat stellen de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren. De vleesaankopen kwamen twee procent hoger uit op 211.000 ton maar de bestedingen zijn gedaald met 2 procent tot een totaal in die periode van 1,15 miljard euro.

Hoofdartikeldonderdag, 2 september 2004

Niet de inhoud…

De Amerikaanse Republikeinen valt een hoop te verwijten, maar niet dat ze geen verstand hebben van marketing. Ze weten hoe ze een boodschap aan de man moeten brengen. Dat blijkt wel uit de opiniepeilingen. President Bush zou als er nu verkiezingen worden gehouden met gemak zijn Democratische rivaal Kerry verslaan.

Regiodonderdag, 2 september 2004

GS verdeeld over boren naar waddengas

Harlingen – Een meerderheid van Gedeputeerde Staten is voor het boren naar gas onder de Waddenzee. Alleen de PvdA-gedeputeerden Andriesen en Mulder blijven principieel tegen de gaswinning.

Regiodonderdag, 2 september 2004

Groene buffer tussen Joure en Heerenveen

Heerenveen/Joure – Er moet een groene buffer worden gecreëerd tussen Heerenveen en Joure om te voorkomen dat de twee dorpen aan elkaar vastgroeien. Ook moet voorkomen worden dat Oudehaske een buitenwijk van Heerenveen gaat worden. Deze afspraak tussen de gemeenten Heerenveen en Skarsterlân is vastgelegd in gezamenlijke integrale visie die gisteren is gepresenteerd.

Regiodonderdag, 2 september 2004

Subsidie agrarisch natuurbeheer te ingewikkeld

Groningen – De subsidieregelingen voor agrarisch natuurbeheer worden langzamerhand zo ingewikkeld dat boeren het niet meer zelfstandig kunnen aanvragen. Dat zei voorzitter R. Cazemier van de Vereniging BoerenNatuur gisteren in het provinciehuis in Groningen. Hij zei blij te zijn dat de provincie Groningen boeren gaat helpen met aanvragen.

Regiodonderdag, 2 september 2004

Noordelijke lobby voor blijvende steun

Leeuwarden – De gedeputeerden en commissarissen uit de drie noordelijke provincies gaan de komende twee weken elk vrij uurtje gebruiken om in Den Haag te lobbyen voor het voortzetten van rijkssteun aan het Noorden.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 september 2004

God is de liefde die Zijn schepping draagt

Geloof, hoop, liefde, gerechtigheid. Zomaar wat kernwoorden uit het christelijk geloof. Maar wat houden ze nu ook alweer in? Pater dr Hans van Munster ofm behandelt zeven van deze kernwoorden. Deel 1.

Geloof & Kerkdonderdag, 2 september 2004

Kerk groeit als mensen Christus ontmoeten

Wat is uw mooiste boek of welk boek heeft u op een bijzondere wijze geraakt? In het Friesch Dagblad een serie waarin betrokkenen in christelijk Nederland vertellen over hun mooiste boek. Deel 8.

Weerdonderdag, 2 september 2004

Warm

Het wordt vanmiddag en morgen warm met veel zon en weinig wind. Het kwik stijgt vanmiddag tot rond 22 graden en morgen kan het 24 graden worden. De wind is zowel vandaag als morgen zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties