De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 2 oktober 2017.

Cultuurmaandag, 2 oktober 2017

Nostalgisch maar SportSound blijft aan de oppervlakte

Muziek en sport. Ze zijn in het huidige sportgebeuren niet meer van elkaar te scheiden. Bij aanvang van voetbalwedstrijden bij voorbeeld, professioneel of niet, komt uit de luidsprekers vaak Koning Voetbal of het opportunistische We are the champions van Queen. Maar er zijn ook clubs met hun eigen clubliederen zoals er ook stadions zijn met hun eigen (dweil)orkesten.

Cultuurmaandag, 2 oktober 2017

Littenseradiel hoopt op goed vervolg Rely

Weidum - Burgemeester Johanneke Liemburg van Littenseradiel hoopt dat de gemeente Leeuwarden goed omgaat met de erfenis van de Rely Jorritsmapriis. Ze zei dat zaterdag in het dorpshuis van Weidum waar de gemeente Littenseradiel voor de laatste keer de literaire prijs uitdeelde.

Hoofdartikelmaandag, 2 oktober 2017

Nederland doet het op alle vlakken heel goed

We leven in een prima land. Op vrijwel alle lijstjes scoort Nederland relatief hoog. Vorige week werd bijvoorbeeld naar aanleiding van een studie van World Economic Forum bekend dat ons land voor het tweede jaar op rij de meest concurrerende economie van de Europese Unie is. We innoveren dat het een lieve lust is, onze infrastructuur zit in vergelijking met andere landen prima in elkaar en onze gezondheidszorg is van hoge kwaliteit, het politieke geharrewar van vorige week ten spijt.

Regiomaandag, 2 oktober 2017

Succesvolste skūtsjeschipper van nu stopt

Sneek - Hij zag het skūtsjesilen veranderen van een vakantie van Friese binnenschippers in een topsport-evenement met duizenden bezoekers. Meer dan vier decennia was Douwe Visser (60) van Sneek verbonden aan de Sneker Pan en met de Sintrale Kommisje Skūtsjesilen (SKS). Gisteren maakte hij wereldkundig te stoppen. ,,It moast der in kear fan komme.” Zijn zoon Jappie (31), ook schipper, neemt het helmhout van hem over op de Pan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties