De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 20 januari 2011.

Cultuurdonderdag, 20 januari 2011

Grachtenconcert Aldeboarn met een jaar uitgesteld

Aldeboarn - Het grachtenconcert ter ere van de Friese componist Paulus Folkertsma dat op 28 mei Aldeboarn gehouden zou worden, is met een jaar uitgesteld. Reden is dat er nog geen vergunning is verkregen om De Boarn tijdelijk af te sluiten. Daarnaast zijn er op de uitvoeringsdatum meer evenementen in de regio, wat ‘niet ten goede komt aan het exclusieve karakter van het concert’, aldus de Paulus Folkertsma Stichting die het concert organiseert.

Cultuurdonderdag, 20 januari 2011

3700 kinderen naar noordelijk kinderfilmfestival

Leeuwarden - 3700 kinderen van zo’n zestig scholen in Noord-Nederland bezoeken volgende week donderdag het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Dat heeft de Leeuwarder Soroptimistenclub bekendgemaakt, een vrouwenorganisatie die maatschappelijke doelen nastreeft.

Economiedonderdag, 20 januari 2011

Meer geld van provincie voor biologisch boeren

Leeuwarden - Provinciale Staten van Fryslân hebben gisteren besloten de biologische boeren een groter deel van de subsidiepot toe te bedelen. Ook blijkt er een meerderheid te zijn voor het voorlopig gentechvrij houden van de gewassen in de provincie.

Economiedonderdag, 20 januari 2011

Fase van aftasten voorbij op vakbeurs BioVak

Zwolle - De biologische vakbeurs BioVak die gisteren en vandaag wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle is bij de vierde editie al een echte handelsbeurs geworden. De eerste drie edities werden vooral gekenmerkt door aftasten van ‘welke kant moet de beurs uit’.

Hoofdartikeldonderdag, 20 januari 2011

Falend beleid

Deze week besprak de Tweede Kamer met minister Schippers (Volksgezondheid) het rookbeleid in de horeca. In cafés kleiner dan zeventig vierkante meter mag sinds kort de asbak weer op tafel. Deze maatregel is een vorm van capitulatie. Sinds de zomer van 2008 gold er in Nederland een algeheel rookverbod in de horeca. Wie wilde roken moest naar een speciale rookruimte. Maar veel uitbaters van kleine cafés voelden zich benadeeld. Zij hadden geen geld en ruimte om een rookhok te maken en zagen klanten vertrekken naar grotere gelegenheden.

Regiodonderdag, 20 januari 2011

Welgestelden willen geen Fries landgoed

Leeuwarden – Te weinig kapitaalkrachtigen van buiten de provincie hebben belangstelling voor een ruim landgoed of een andere vorm van ‘landelijk wonen’ in Fryslân. De interesse tijdens de eerste inschrijfronde was zo gering dat Gedeputeerde Staten hebben besloten af te zien van een tweede ronde.

Regiodonderdag, 20 januari 2011

Gedeputeerde altijd aan te spreken op uitspraken

Leeuwarden - Gedeputeerden zijn te allen tijde politiek aanspreekbaar op hun doen en laten. Ook op hun uitspraken als lijsttrekker moeten ze gevergd kunnen worden. Dat is de uitkomst van een bijna drie uur durend debat in Provinciale Staten over de rolinvulling van een gedeputeerde die ook lijsttrekker is. De gemoederen liepen even hoog op, maar uiteindelijk liep alles met een sisser af.

Regiodonderdag, 20 januari 2011

‘Reis met papieren treinkaart’

Leeuwarden - Reizigers die op één dag met de Arriva- en de NS-trein willen, kunnen het beste een papieren kaartje blijven gebruiken. Dat zegt Arriva zelf, na het aanzetten van het ov-chipkaartsysteem op de noordelijke treinlijnen. Reizigers met een papieren kaart zijn voordeliger uit.

Regiodonderdag, 20 januari 2011

Studentenprotest? Nee, we maken ons werkstuk af

Leeuwarden - Uit protest tegen bezuinigingen in het onderwijs vertrekken morgen duizenden studenten naar Den Haag. Daar zitten nauwelijks mensen van de Friese opleidingen bij. Waarom komt het studentenactivisme hier niet van de grond?

Geloof & Kerkdonderdag, 20 januari 2011

Hoe tieners voorbeelden worden

Hoewel de titel Denk groot doe sterk doet denken aan een nieuw managementboek van een managementgoeroe, is het tegendeel waar. Twee tieners, de tweelingbroers Alex en Brett Harris, schreven een inspirerend, christelijk boek voor jongeren over de voorbeelden die zij kunnen zijn voor volwassenen.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 januari 2011

Moderne iconen in Jouster kerk

Joure - De Stichting Kunst en Religie in Skarsterlân toont vanaf morgen moderne iconen in de Jouster Hobbe van Baerdt Tsjerke van de Russische kunstenaar Wasili Wasin. Vijftien bijzondere iconen die het andere gezicht van christelijke iconografie tonen.

Sportdonderdag, 20 januari 2011

Jansen blijft bij Cambuur, verhuur Fortuna ketst af

Leeuwarden - Rudy Jansen blijft voorlopig bij SC Cambuur. Een eventuele verhuur aan Fortuna Sittard is gisteren aan het eind van de middag definitief afgeketst. ,,We komen er niet uit”, zo liet de 32-jarige verdediger weten.

Sportdonderdag, 20 januari 2011

‘Bast Dost wil nog deze maand weg’

Heerenveen - Bas Dost wil Heerenveen nog deze maand verlaten. Dat zegt De Telegraaf.

Sportdonderdag, 20 januari 2011

Roorda loopt stage in Denemarken

Heerenveen Geert-Arend Roorda (22) loopt de komende dagen stage bij de Deense eredivisionist Esbjerg fB. Wanneer dat naar wederzijdse tevredenheid verloopt, kan Roorda het seizoen op huurbasis in Denemarken afmaken. Bij Esbjerg ontmoet Roorda overigens een oude bekende. Voormalig sc Heerenveen speler Arnór Smárason tekende in juni een driejarig contract bij de Deense club.

Sportdonderdag, 20 januari 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties