De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 20 januari 2016.

Economiewoensdag, 20 januari 2016

Een 'luxeprobleem’ voor de makelaar: de portefeuille raakt leeg

Heerenveen/Hurdegaryp - Het is natuurlijk een luxeprobleem, want het gaat na jaren van malaise eindelijk weer goed met de verkoop van woningen, maar toch. Sommige makelaars zien hun portefeuille 'te koop’ behoorlijk uitdunnen.

Regiowoensdag, 20 januari 2016

Maatregelen nodig tegen verkeerslawaai

Leeuwarden - Op vijf weg- en spoordelen in Fryslân produceert het trein- en autoverkeer meer geluid dan toegestaan. Dat blijkt uit een landelijke inventarisatie door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Per locatie worden maatregelen genomen.

Regiowoensdag, 20 januari 2016

Provincie wil windmolens op kop Afsluitdijk

Leeuwarden - De provincie Fryslân maakt het mogelijk dat er een windmolenpark komt bij de kop van de Afsluitdijk. Dat betekent dat er bij Hiddum-Hou ruimte komt voor nieuwe molens die samen 36 megawatt kunnen opwekken. Daarmee denkt de provincie de doelstelling van 530,5 megawatt in 2020 te halen. De provincie gaat ervan uit dat het Rijk doorzet met het windmolenpark in het IJsselmeer - goed voor 316 megawatt - en dat de nu al bestaande molens 178 megawatt blijven leveren.

Regiowoensdag, 20 januari 2016

Plan azc voor 600 mensen in Leeuwarden

Leeuwarden - In het oude postsorteercentrum aan de Snekertrekweg in Leeuwarden komt een asielzoekerscentrum voor zeshonderd mensen. Dat heeft burgemeester Ferd Crone gisteren gezegd. Wel moet de gemeenteraad nog toestemming geven. Maandag is er een informatie-avond in het stadskantoor.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 januari 2016

Achter de kerkmuren kijken in Franeker

Franeker - Hoe gaat het eraan toe achter de kerkmuren van de Franeker kerken? Voor wie dat wil ontdekken is er dit voorjaar in Franeker een 'elfkerkentocht’. Zeven kerken staan voor de zomer op het programma, bij voldoende belangstelling volgen er na de zomer nog vier, vertelt ds. Roger Wind uit Franeker.

Sportwoensdag, 20 januari 2016

Moniek Klijnstra: NK tussen stage en afstuderen door

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties