De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 januari 2017.

Economievrijdag, 20 januari 2017

Biologische bedrijven willen met groei mee en toch zichzelf blijven

Zwolle - De verkoop van biologische producten in Nederland groeit naar verwachting van 1,3 miljard euro in 2015 naar ruim twee miljard in 2025. In de melkveehouderij is het aantal omschakelaars van gangbaar naar biologisch in twee jaar gestegen van 96 naar 258. Niet alleen natuurwinkels, maar ook supermarktketens zitten tegenwoordig aan tafel bij kleine biologische coŲperaties. Het is nogal een verandering voor een sector die pas een paar jaar terug een grote professionalisering doormaakte.

Hoofdartikelvrijdag, 20 januari 2017

Kom op, ChristenUnie: het kan en moet beter

De agrarische sector was tot voor enkele decennia een belangrijke groep voor politieke partijen, met name voor het CDA. Deze partij had onder meer via brede steun voor de KVP van boeren in het zuiden van het land affiniteit met de sector. In ruil voor de loyaliteit in het stemhokje kreeg de sector letterlijk en figuurlijk de ruimte. Mede daardoor kon de sector zich ontwikkelen tot de wereldtop.

Regiovrijdag, 20 januari 2017

Curator noemt zorgsector de oorzaak van taxi-malaise

Drachten - Zorginstellingen moeten weer een reŽle prijs gaan betalen voor het dagelijkse taxivervoer van hun cliŽnten. Het hoort bij hun maatschappelijke functie ervoor te zorgen dat taxiritten niet onder de kostprijs worden ingekocht. Dat laatste is de directe oorzaak van de golf aan faillissementen onder taxibedrijven van de afgelopen jaren.

Regiovrijdag, 20 januari 2017

Kalveren met illegaal middel terecht geruimd

Augustinusga - De bijna vierduizend vleeskalveren van de kalvermester met grote stallen in Augustinusga en Bant zijn in augustus 2014 terecht geruimd, vanwege sporen van het verboden antibioticum furazolidon in de urine van een deel van de dieren. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hoeft de veehouder niet financieel te compenseren voor de geleden miljoenenschade.

Regiovrijdag, 20 januari 2017

Hectisch slot van hulpvakantie in Gambia

Banjul - Even was het heel druk, maar aan het begin van de middag waren de straten van Banjul gisteren leeg. De voorraden beginnen op te raken, de bevolking is aan het hamsteren geslagen, vertelt Jacob Bruining uit Stroobos vanuit Gambia over de telefoon van zijn Gambiaanse taxichauffeur. ,,Het begint nu wel spannend te worden."

Regiovrijdag, 20 januari 2017

Weg bij SkŻlenboarch weer lang dicht na aanvaring

SkŻlenboarch - De doorgaande weg in SkŻlenboarch is lange tijd dicht na de aanvaring dinsdagavond van het vrachtschip Elan met de brug over het Prinses Margrietkanaal. Het duurt waarschijnlijk maanden tot het defecte tandwiel van de brug is hersteld. De gemeente Tytsjerksteradiel hoopt dat vaarwegbeheerder Rijkswaterstaat een pont gaat inzetten.

Regiovrijdag, 20 januari 2017

Jeugd Steggerda neemt bezit van de ijsbaan

Steggerda - Steggerda wachtte gisterochtend met smart op de verlossende woorden van ijsmeester Gerard Kramer van ijsclub Vooruitgang. De avond ervoor werd er nog gedacht aan een kortebaanwedstrijd. ,,Maar het ijs was toen nog maar drie tot vier centimeter dik, dus we besloten er nog een nachtje over te slapen", vertelt Kramer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties