De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 februari 2015.

Economievrijdag, 20 februari 2015

Bedrijven moeten minder winstbelust zijn

Leeuwarden - Volgens Jan Jonker, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, zitten we midden in een maatschappelijke en economische transitie. En wie de kranten leest moet hem gelijk geven. V&D en Blokker verkeren in zwaar weer, bij PostNL volgt ontslaggolf op ontslaggolf en zelfs een economische reus als Shell krijgt het steeds moeilijker. Tegelijk duiken er allerlei door sociale media mogelijk gemaakte bedrijfjes als UberPOP en AirBnB op die de concurrentie met respectievelijk taxibedrijven en hotels aan gaan.

Hoofdartikelvrijdag, 20 februari 2015

Gaswinning, overheid en vertrouwen burgers

Het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de gaswinning in Groningen is inderdaad zo schokkend als bleek uit de gelekte versie, enkele weken geleden. De veiligheid van burgers is geen onderwerp van gesprek geweest, laat staan van beleid. Alle bij de winning betrokkenen, van ministerie van Economische Zaken tot en met de NAM, hebben gefaald in hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Regiovrijdag, 20 februari 2015

Meevaller voor NO-Friese glasvezelklanten

SibrandahŻs - Veertig adressen in de nabijheid van de Klaarkampsterbrug over de Dokkumer Ie bij SibrandahŻs krijgen de komende maanden voor een habbekrats een glasvezelverbinding. Gisteren vierden bewoners en burgemeesters Sicko Heldoorn van Dantumadiel, Marga Waanders van Dongeradeel, Wil van den Berg van Ferwerderadiel en gedeputeerde Sietske Poepjes de aanleg van glasvezel bij woningen in de nabijheid van de brug. De brug ligt op het driegemeentenpunt van de genoemde gemeenten.

Regiovrijdag, 20 februari 2015

Toch onderzoek naar nieuw zwembad in Workum

IJlst - De gemeenteraad van Sķdwest-Frysl‚n wil dat het college alsnog onderzoek doet naar nieuwbouw van een zwembad in Workum door de gemeente. Dat werd gisteren besloten tijdens de raadsvergadering. Nieuwbouw door de gemeente op de locatie van het huidige zwembad De Rolpeal is volgens het college van B en W geen optie vanwege de kosten.

Regiovrijdag, 20 februari 2015

Muntschat lag zomaar tussen de kluiten op het land

Sneek - ,,Jarenlang heeft het verstopt gelegen en nu kom je het weer tegen. Je kon het stapeltje al zien liggen aan het oppervlak", vertelt amateurarcheoloog Gilbert Hofstra uit Sneek over de zilveren muntschat die hij en collega-amateurarcheoloog Nino Casolin aantroffen op een voormalig kloostercomplex - nu een akker - tussen Sneek en Bolsward. In totaal vonden de archeologen daar 51 munten uit de periode 1244 tot 1311. Een bijzondere vondst, aldus Hofstra. ,,Je vindt er zelden zo veel bij elkaar."

Regiovrijdag, 20 februari 2015

Thialf helpt Zoetermeer niet

Heerenveen - Er is geen enkele sprake van samenwerking tussen Thialf en het Transportium, dat in Zoetermeer een nieuw multifunctioneel sportcentrum met topijsbaan wil bouwen. Dat zei Willem Jan van Elsacker, directeur Thialf OG BV, gisteren desgevraagd bij de start van de vernieuwbouw van het Heerenveense ijsstadion. Zoiets is eerder wel door het Transportium en de bonden KNSB en NOC*NSF beweerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 februari 2015

Kruis als baken in de nacht

Broeksterw‚ld - Een kruis van zo'n zes meter hoog siert de tuin van Geert van der Woude aan de Haadwei 54 in Broeksterw‚ld. Wie 's avonds en 's nachts langs het hoveniersbedrijf rijdt, ziet het verlichte kruis. Van der Woude, die ook eigenaar is van twee evangelische boekwinkels in Buitenpost en Damw‚ld, heeft het kruis gekregen van de in december overleden radio-evangelist Lieuwe Kloosterman. Die was de stem van het geestelijke programma Geloven & Beleven op RTV Noordoost-Friesland. Daarnaast was hij in de beginjaren van de omroep de drijvende kracht achter de uitzendingen van diverse kerkdiensten in de regio.

Sportvrijdag, 20 februari 2015

'Avondje NAC' bezorgde Slot altijd kippenvel

Leeuwarden - In de vijf en een half jaar die hij bij NAC Breda speelde, maakte Arne Slot tientallen keren het zogeheten 'Avondje NAC' mee. Vanavond keert de oud-middenvelder terug bij de club waar hij een groot deel van zijn carriŤre speelde. Ditmaal niet als speler, maar als assistent-trainer van SC Cambuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties