De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 20 november 2003.

Bijschriftdonderdag, 20 november 2003

Woord des Heren

Uit heel het gedeelte dat we deze week lezen, blijkt dat Paulus bijzonder bewogen is met de mensen in Thessalonica.

Cultuurdonderdag, 20 november 2003

Tentoonstelling ‘Pracht en Praal van de Paus’ verlengd

Utrecht - De tentoonstelling Pracht en Praal van de Paus. Schatten uit het Vaticaan in Museum Catharijneconvent te Utrecht wordt verlengd. Dat heeft het museum woensdag gemeld.

Cultuurdonderdag, 20 november 2003

‘Blessueretiid’ van Tryater opnieuw afgelast

Leeuwarden – Tryater heeft opnieuw een paar voorstellingen van Blessueretiid af moeten gelasten. Dat heeft Tryater woensdag laten weten.

Economiedonderdag, 20 november 2003

Aldi-vestiging Joure doelwit veehouders

Joure – Bij de Aldi-supermarkt in Joure is de Nederlandse Melkveehouders Vakbond NMV vanochtend een protest begonnen tegen het stunten met melkprijzen in de supermarkten. Boeren kwamen met tractoren en vee naar de winkel en deelden melk uit.

Hoofdartikeldonderdag, 20 november 2003

Berlusconi…

Het is niet gepast als een voorzitter van de Europese Unie zijn stokpaardjes berijdt of alleen de wensen van zijn eigen land in het oog houdt. Het om het half jaar tussen de lidstaten roulerend voorzitterschap is er niet voor om het eigen verlanglijstje te vervullen. De bedoeling is om de grote lijnen vast te houden die op Europese topontmoetingen zijn vastgelegd. Een voorzitter mag zich niet verliezen in verwezenlijking van nationale ambities. Hij zit er per slot van rekening voor de hele EU en niet voor zijn eigen land.

Regiodonderdag, 20 november 2003

Waddenvaantjes moeten terug in de mast

Nog niet zo lang geleden wapperde op vrijwel ieder schip een vaantje van de Waddenvereniging. Wie nu een haven in het waddengebied bezoekt, moet goed zoeken om hier en daar nog een vlaggetje in de mast te vinden. Als ieder verdwenen vlaggetje staat voor een opgezegd lidmaatschap, dan is het niet zo moeilijk te begrijpen dat de Waddenvereniging het roer drastisch wil omgooien.

Regiodonderdag, 20 november 2003

Hoog cijfer voor Wetterskip

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân doet het prima op het |gebied van het zuiveringsbeheer. Dit gebeurt adequaat en milieubewust, constateert de Unie van Waterschappen na |een onderzoek onder 27 waterschappen in 2002. Wetterskip Fryslân nam landelijk de tweede plaats in, aldus de Unie.

Regiodonderdag, 20 november 2003

Meer vertier voor gevangene

Leeuwarden - Gevangenissen De Blokhuispoort en De Marwei in Leeuwarden gaan meer activiteiten opzetten voor de gedetineerden. Met name in de weekeinden slaat de verveling toe onder de gedetineerden. Over de vorm en frequentie van de extra activiteiten wordt overleg gevoerd met de vertegenwoordigers van de gevangenen.

Regiodonderdag, 20 november 2003

Politici lopen weg voor Fries betoog FNP’er Kramer

Groningen – Nog voordat FNP’er Johannes Kramer zijn zin kon afmaken, hadden de eerste Groninger en Drentse statenleden de statenzaal al verlaten. Het Friestalige betoog van Kramer zette gisteren kwaad bloed bij enkele collega’s uit Groningen en Drenthe tijdens de noordelijke vergadering in Groningen. Uit protest liepen ze weg.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 november 2003

Kerntakennota roept veel vragen op

Leeuwarden - Wat zijn de kerntaken van de diensten-organisatie van de toekomstige Protestantse Kerk in Nederland? Over die vraag buigt zich vrijdag de triosynode van de Samen-op-Wegkerken tijdens haar bijeenkomst in Lunteren. Hoort diaconaat nu wel of niet expliciet als kerntaak vermeld te worden?

Geloof & Kerkdonderdag, 20 november 2003

Katholiek Workum komt weer thuis

Workum - De rooms-katholieke kerk van Workum straalt weer. Na een ingrijpende restauratie die liefst vijftien jaar duurde, is de Sint Werenfriduskerk weer helemaal in orde. Komende zondag wordt de volledig opgeknapte kerk weer in gebruik genomen en wordt het orgel weer bespeeld, voor het eerst sinds een jaar of vijf.

Sportdonderdag, 20 november 2003

Cambuur wil van zes spelers af

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft zes spelers een afkoopsom aangeboden om de club per direct te verlaten. Het gaat om Angelo Martha, Martin van der Meulen, Harvey Bischop, Lionel Lord, Hakim Chatouani en Frans Koornberg. Het zestal, waarvan het contract na het seizoen afloopt en niet zal worden verlengd, heeft geen toekomst meer bij de club. Bovendien vindt trainer Dick de Boer de selectie van 27 man te groot. ,,Hun toekomst bij Cambuur is uitzichtloos en we geven ze de gelegenheid om te vertrekken’’, aldus De Boer.

Weerdonderdag, 20 november 2003

Nu en dan regen

Vanavond en komende nacht zal de bewolking overheersen en er valt nu en dan (mot)regen. Het kwik zakt daarbij niet verder dan ongeveer 9 graden. Morgen krijgen we perioden met regen, bij een temperatuur van 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties