De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 november 2012.

Cultuurdinsdag, 20 november 2012

140 kinderen op les bij CMV Oranje Bolsward

Bolsward | In totaal 140 kinderen doen dit jaar mee aan Blazing 2 in Bolsward, een muziekproject waarbij kinderen gratis een half jaar muziekles krijgen. De lessen, die vorige week begonnen zijn, worden gegeven door CMV Oranje Bolsward.

Economiedinsdag, 20 november 2012

Overname Leeuwarder Bouman Reclame

Leeuwarden | Bureau Bouman in Leeuwarden, eerder bekend onder de naam Bouman Reclame, maakt een nieuwe start. Het failliete bedrijf is in z’n geheel overgenomen door Johan Lautenbag die tevens directeur/eigenaar is van Lautenbag Reclame. Lautenbag is eveneens gevestigd in Leeuwarden. Omdat het Bureau Bouman voldoende werk onder handen heeft, mochten de medewerkers van de curator opdrachten blijven uitvoeren. Onduidelijk is nog hoeveel mensen mee overgaan.

Hoofdartikeldinsdag, 20 november 2012

Zorgvuldigheid in zaak Vaatstra blijft nodig

De aanhouding van de verdachte in de zaak-Marianne Vaatstra heeft een enorme uitwerking. In de eerste plaats op de nabestaanden van het vermoorde meisje. In hun gevoel is eindelijk de dader gepakt, na zo veel jaren van knagende onzekerheid.

Regiodinsdag, 20 november 2012

Nazorg voor familie Vaatstra en verdachte

Oudwoude | ,,Ik ken Oudwoude en de mensen goed. Als er wat is staan ze allemaal om je heen.” Volgens burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland is de saamhorigheid in Oudwoude groot na de aanhouding van de 45-jarige dorpsbewoner en melkveehouder in verband met moord op Marianne Vaatstra in 1999. ,,De mensen zijn gelaten onder het nieuws, maar ze accepteren het wel. Ze staan om de familie heen om hen sterkte te wensen. De familie waardeert dat enorm, ze hebben het nodig om verder te kunnen.”

Regiodinsdag, 20 november 2012

Uurtje korter stappen voor meer veiligheid

Leeuwarden | Het stappen in Leeuwarden gaat een uurtje korter duren dan nu het geval is. Dat heeft de gemeenteraadscommissie gisteravond besloten.

Regiodinsdag, 20 november 2012

Brand strop voor tuincentrum

Haule | Een brand in de houtopslag van Tuincentrum GroenRijk aan de Kruisweg in Haule heeft gistermiddag naar de schatting van eigenaar Hans Menken voor vele tienduizenden euro’s aan schade aangericht. Er is niet alleen een bunker met hout verloren gegaan, er is ook water- en rookschade aan de voorraad en aan de kachel die een ton heeft gekost.

Regiodinsdag, 20 november 2012

Een app-store voor een smart-grid

Dankzij zonnepanelen en windmolens produceren steeds meer huishoudens zelf energie. Het lijkt een kwestie van tijd of dorpen en stadswijken zijn helemaal zelfvoorzienend.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 november 2012

Nissen: Nederland heeft meer theologen nodig

Nijmegen | Het aantal theologen in Nederland daalt gestaag. Dat baart Peter Nissen, hoogleraar Spiritualiteitsstudies en voorzitter van NOSTER (Nederlandse Onderzoekschool voor Theologie en Religiewetenschap) zorgen. Door het verlies van de invloed van kerken zouden er juist meer theologen moeten komen, stelt de Nijmeegse hoogleraar op de website Reliwerk.nl.

Sportdinsdag, 20 november 2012

Cambuur: geen bloemen, wel de punten

Wie al vier competitieduels zonder zege is, snakt naar drie punten. Hoe je wint, maakt in zo’n fase niet uit. Dus kon iedereen bij SC Cambuur er gisteren prima mee leven dat de ploeg tegen De Graafschap niet de bloemen, maar wél de punten kreeg: 2-0.

Sportdinsdag, 20 november 2012

Johnny de Vries van diep dal in Emmen naar basiself Cambuur

What a difference a day makes, zong Dinah Washington ooit. Vervang day door year en je hebt het verhaal van Johnny de Vries. Want op de kop af een jaar geleden was het hommeles met de inmiddels 22-jarige verdediger uit Appelscha. Toen nog in dienst van FC Emmen, meldde hij de Drenten dat hij het niet meer kon opbrengen om nog voor ze te spelen. De door sc Heerenveen verhuurde Fries verdween in de betrekkelijke anonimiteit, maar dook deze zomer ineens op amateurbasis op bij SC Cambuur. En mocht zich gisteren voor het eerst sinds 31 oktober 2011 weer basisspeler noemen.

Sportdinsdag, 20 november 2012

NAC: al honderd jaar een bijzondere club. En dat is ’t

Ik denk niet dat u ze kent, maar als u erop gaat letten weet ik zeker dat u ze op enig moment tegen het lijf zult lopen. Jongens, vaak mannen, gekleed in het kanariegele tricot van NAC Breda. NAC Breda, zegt u? Die is gek! Ooit een Brabander in een Heerenveen-shirt zien rondlopen? Nee. Nou ja: misschien met carnaval. Maar NAC in Fryslân? Ik zeg u: het is echt waar.

Sportdinsdag, 20 november 2012

Jong Heerenveen aan kop na zege op Utrecht

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond Jong FC Utrecht onttroond als koploper van de eredivisie. De formatie van trainer Jan de Jonge zegevierde op sportpark Skoatterwâld met 3-0. De Duitse spits Mark Uth brak vlak na rust, met zijn tiende competitietreffer, de score open voor de Friese ploeg. Via opnieuw Uth en Luciano Slagveer liep Heerenveen vervolgens uit naar 3-0. In de slotfase stopte doelman Kenny Steppe nog een Utrechtste strafschop.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties