De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 20 november 2017.

Cultuurmaandag, 20 november 2017

Jouster Fanfare beste op OMF-concours

Drachten - Ze hebben het maximale laten zien, volgens dirigent Siemen Hoekstra en dat werd beloond: de Jouster Fanfare sleepte zaterdag met 90,33 punten de hoogste score binnen op het OMF-concours in De Lawei in Drachten. Bovendien gingen de Jousters, die uitkwamen in de eerste divisie, naar huis met de prijs voor het beste inspeelwerk: het koraal Abide with me (89 punten). ,,Ik bin tige grutsk”, aldus dirigent Hoekstra.

Regiomaandag, 20 november 2017

Grote kans op vervolging blokkade A7

Leeuwarden - De kans is groot dat de mensen die zaterdag bussen met Zwarte Piet-tegenstanders op de A7 bij Oudehaske blokkeerden strafrechtelijk worden vervolgd. ,,Bij het stoppen op een snelweg zonder verkeersnoodzaak is de kans aanwezig dat er strafrechtelijke consequenties volgen”, zei woordvoerder Sierd Eisenga van het Openbaar Ministerie gisteravond. ,,Vooral wanneer de verkeersveiligheid in het gedrang wordt gebracht."

Regiomaandag, 20 november 2017

We zijn blij dat we in Friesland zijn, héél blij

Dokkum - Vanachter de paraplu, onder luifels en in portieken zagen zaterdag zo’n vijftienduizend mensen in een regenachtig Dokkum de goedheiligman veilig arriveren. Verlopen schmink, verkleumde handen, maar de kinderen zijn opgelucht.

Regiomaandag, 20 november 2017

Animo voor eerste Fryslândei was minimaal

Leeuwarden - Het aantal bezoekers bij de eerste Fryslândei in Brussel bleef ver achter bij de doelstelling, en het gewicht van de bezoekers die er wel waren was niet groot. Dat schrijft het provinciebestuur in een evaluatie van de lobbyavond die 25 september werd gehouden. Toch komt er volgend jaar een tweede editie.

Geloof & Kerkmaandag, 20 november 2017

YouVersion-bijbels veroveren de wereld

Driebergen - Zeker 200 miljoen mensen kregen in het afgelopen jaar toegang tot een bijbel in hun eigen taal. Een veelvoud daarvan moet het echter nog doen met de bijbel in een taal die ze niet of nauwelijks beheersen. YouVersion-luisterbijbels zijn in opkomst.

Sportmaandag, 20 november 2017

Als het aan hem ligt, draagt Vlap ook in 2018 ’t pompeblêdenshirt

Voor de derde keer op rij mocht Michel Vlap zaterdag bij sc Heerenveen in de basis beginnen. Voor de tweede keer bekroonde de twintigjarige middenvelder uit Sneek dat met een doelpunt. Hij was er maar wat blij mee. ,,Ik denk dat ik goed bezig ben.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties