De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 20 maart 2006.

Bijschriftmaandag, 20 maart 2006

Rust

De schrijver heeft het woord ‘rust’ al enkele keren gebruikt.

Economiemaandag, 20 maart 2006

Friese oranje satellietschotels voor de WK

Stel, je wilt deze zomer als echte voetballiefhebber ook op de camping je liefde voor Nederland tijdens de WK aan iedereen laten zien. Dan kun je nu een oranje satellietschotel aan je caravan laten monteren. De satellietschotel wordt geleverd door een Fries bedrijf, Arob Antennebouw uit Siegerswoude.

Economiemaandag, 20 maart 2006

‘Wees open over bonus topmensen’

Amsterdam – Bedrijven moeten duidelijkheid scheppen over de bonussen van hun topmensen. Dit stellen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en beloningsadviesbureau Hewitt Associates. Volgens de onderzoekers blijkt uit jaarverslagen onvoldoende hoe de Raad van Commissarissen (de toezichthouders) de bonus vaststellen. De onderzoekers hebben een format ontwikkeld, dat bedrijven in hun jaarverslagen kunnen gebruiken. De onderzoekers stellen ook dat er geen verband is tussen het geven van bonussen en de geleverde prestaties.

Economiemaandag, 20 maart 2006

Hoge verwachtingen Bedrijvencontactdagen

Leeuwarden – De organisatie van de Bedrijvencontactdagen in het FEC Expocentrum verwacht dit jaar een record aan zakelijke bezoekers. Directeur Willem van Muylwijck van de organisatie van de contactdagen baseert dit op de hoeveelheid mensen die zich tot vanochtend al hebben laten registreren. ,,Nu al hebben zesduizend mensen hun relatiekaart laten activeren. Vorig jaar was dat op dit tijdstip nog maar 3100.” De Bedrijvencontactdagen worden morgen en overmorgen gehouden.

Economiemaandag, 20 maart 2006

Controle op fraude in de bouw vooral na doorgeven tips

Den Haag – De aangekondigde extra controles naar fraude in de bouw in Noord-Nederland worden voornamelijk uitgevoerd na tips. ,,De meeste tips komen daarbij van concurrenten”, geeft een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken aan. ,,Maar ook komen er tips van de betrokken instanties zoals uitkeringsinstantie UWV, de Arbeidsinspectie en de Vreemdelingendienst.”

Economiemaandag, 20 maart 2006

Dirk van den Broek komt naar Fryslân

Wolvega/Amsterdam – Supermarktketen Dirk van der Broek wil vaste voet aan wal krijgen in Fryslân. Dat maakt directeur Dirk van den Broek vandaag bekend. De eerste Friese vestiging wordt momenteel in Wolvega gebouwd. Van den Broek neemt de super dit najaar in gebruik.

Hoofdartikelmaandag, 20 maart 2006

Huren en politiek

Politiek is soms ondoorgrondelijk. De gang van zaken rond het huurbeleid van minister Dekker is daar een voorbeeld van. Er moet doorstroming komen, vindt de regering: mensen blijven veel te lang zitten in een huurwoning die niet meer bij hun portemonnee past. De goedkope woningen zijn daarom niet beschikbaar voor de starters. En dat moet anders. De huurmarkt moet worden opengebroken; dan komt alles goed. Dat wil zeggen: meer huurverhoging.

Regiomaandag, 20 maart 2006

Concurrent Doeksen wil eigen veerbruggen

Terschelling – De nieuwe rederij EVT (Eigen Veerdienst Terschelling) heeft een vergunning aangevraagd om een lijndienst te beginnen tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. In de aanvraag bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat is ook een verzoek opgenomen om de rijksveerbruggen te mogen gebruiken, die nu alleen door Rederij Doeksen gebruikt mogen worden.

Regiomaandag, 20 maart 2006

Tweede verpleeghuis dicht wegens griep

Dokkum – Naast het verpleegtehuis Talma Sionsberg in Veenwouden, is nu ook het verpleegtehuis in Dokkum gesloten in verband met een besmettelijk virus.

Regiomaandag, 20 maart 2006

‘Ophokplicht watervogels versoepelen’

Den Haag - Eigenaren van watervogels worden geconfronteerd met groeiende problemen in de hokken waar hun vogels noodgedwongen zitten. De ophokplicht moet met spoed aangepast, vraagt belangenorganisatie NHDB.

Regiomaandag, 20 maart 2006

‘Als ik lui ben, blijf ik lekker liggen’

Leeuwarden - ,,Ons Eldorado.” Jaap Roelfsma (73) - sinds drie jaar weduwnaar - toont vol trots zijn appartement aan de Lieuwenburg, midden in de Leeuwarder wijk Camminghaburen. Hij heeft uitzicht over een grachtje, kan in zijn rolstoel door het ontbreken van drempels en verbrede deuringangen overal zelf komen en is als hij wil in een paar minuten in het winkelcentrum beneden. ,,Ik woon hier volledig geďntegreerd in een woonwijk. Dat is het mooiste.”

Regiomaandag, 20 maart 2006

Lesje vogelgriep op hogeschool Van Hall Larenstein

GOOS BIES

Regiomaandag, 20 maart 2006

Reorganisatie bij Avebe kost meer dan 200 banen

Veendam – Bij het noodlijdende aardappelzetmeelconcern Avebe in Veendam verdwijnen ruim tweehonderd van de dertienhonderd banen. De Centrale Ondernemingsraad heeft daar vrijdag mee ingestemd. Het concern, waarbij ook boeren uit Zuidoost-Fryslân zijn aangesloten, leed in 2005 een verlies van 70 miljoen euro.

Geloof & Kerkmaandag, 20 maart 2006

‘God zien als de diepste grond van ons wezen’

Titus Brandsma heeft de huidige problemen van kerkgang en kerkopbouw uiteraard niet gekend. Toch sprak hij in 1932 van ‘groeiend ongeloof’. Zijn antwoord daarop was niet een sociologisch of demografisch betoog, maar een rede over de verhouding tussen God en mensen.

Geloof & Kerkmaandag, 20 maart 2006

Jeugdwerk vraagt om relaties

Veenendaal - Jeugdwerkers moeten in de kerk niet alleen op programma’s leunen. Er is niets mooier dan relationeel jongerenwerk. De uitdaging is om kwetsbaar te zijn en je eigen hart met jongeren te delen. Met die boodschap stuurde René de Boer afgelopen zaterdag vijfhonderd jeugdleiders naar huis.

Weermaandag, 20 maart 2006

Af en toe zon

Het blijft vandaag en morgen droog en we hebben af en toe zon. Toch is het nog wel te koud voor de tijd van het jaar. De maximumtemperaturen liggen morgen rond 5 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties