De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 maart 2018.

Economiedinsdag, 20 maart 2018

Chinezen hebben klik met Leeuwarder architectenbureau

Leeuwarden - Achterbosch, compagnon Bart Zantman en collega Liang Wei hadden, toen ze hun project instuurden, hoge verwachtingen. ,,Maar het is natuurlijk een prachtige verrassing als je de prijs ook daadwerkelijk wint", zegt Achterbosch.

Hoofdartikeldinsdag, 20 maart 2018

Poetin teert op botsing met het Westen

Het was geen verrassing dat de Russische president Vladimir Poetin zondag met overmacht werd herkozen voor een vierde termijn van zes jaar. Poetin zal in 2024 bijna een kwart eeuw aan het roer staan in Rusland. Aleen Jozef Stalin was, in de vorige eeuw, langer aan de macht.

Regiodinsdag, 20 maart 2018

Meisjesteam stoomt zich klaar voor lego-WK

Noordhorn - De voormalige basisschool in Noordhorn is de uitvalsbasis voor het meidenteam Pretty Smart. Raymond Hendriks, vader van teamlid Anne-Maaike, runt vanuit dit gebouw de stichting LEGO Leis (Education and Innovation Studio). Zijn stichting promoot techniek op basisscholen.

Regiodinsdag, 20 maart 2018

Natuurclubs boos over stop grondaankopen

Leeuwarden - Friese natuurorganisaties zijn boos over het besluit van de provincie Fryslân om te stoppen met aankoop van grond voor natuurontwikkeling. Het gaat om onder meer gebiedsontwikkeling in Achtkarspelen-Zuid, beekdal Koningsdiep, beekdal Linde onder Heerenveen en de Alde Feanen bij Earnewâld. In die gebieden liggen plannen om landbouwgrond op te kopen en om te zetten in natuurgebied.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 maart 2018

Kerkgebouw openhouden moet geen doel worden

Leeuwarden - Met hoeveel kerkgebouwen kan een kerkelijke gemeente toe? Het was een vraag die ds. Lieuwe Giethoorn gisteravond in Leeuwarden opwierp bij de jaarvergadering van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk beheer in de PKN. ,,Eigenlijk heeft één gemeente maar één passend kerkgebouw nodig", meent hij. ,,Dan hou je genoeg bestuurskracht en geld over om toe te komen aan de dingen waar je hart ligt: vieren, leren en dienen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties