De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 20 april 2006.

Bijschriftdonderdag, 20 april 2006

Gunst

Lezen: 1 Samuël 13:1-13

Economiedonderdag, 20 april 2006

Kuubkistenbedrijf Wisse uit Bant failliet

Bant - Het kuubkistenbedrijf Wisse, een van de grootste bedrijven uit Bant, is failliet. Het familiebedrijf uit de Noordoostpolder draaide de laatste jaren met grote verliezen door de malaise in de agrarische sector. Een kuubkist is een houten bak waar aardappelen, groente en fruit in opgeslagen wordt. De curator spreekt met overnamekandidaten voor het bedrijf. Het is nog onzeker of de dertien persoolsleden bij de eventuele nieuwe eigenaar aan de slag kunnen.

Economiedonderdag, 20 april 2006

Grote melkveehouder moet beter managen

Wageningen - Op veel grootschalige melkveebedrijven blijft de ontwikkeling van de managementcapaciteiten van de ondernemer achter bij de groei van de bedrijfsomvang. Daardoor dreigt het bedrijf de ondernemer als het ware boven het hoofd te groeien. Dat blijkt uit onderzoek dat Animal Sciences Group en het Landbouw Economisch Instituut van Wageningen UR.

Economiedonderdag, 20 april 2006

Groothandel Bus neemt Geha over

Zwolle - Technische Groothandel Bus neemt alle aandelen Geha over. De overname vindt met terugwerkende kracht plaats vanaf 1 januari van dit jaar. Bus heeft momenteel vestigingen in Zwolle, Sneek, Deventer, Marknesse, Groningen en Emmen. Branchegenoot heeft vestigingen in Veenendaal, Tiel en Ede. Bus wordt door de samenwerking met Geha de tweede technische groothandel in Noord- en Oost- Nederland

Economiedonderdag, 20 april 2006

Uitgever NDC|VBK draait goed eerste jaar

Leeuwarden - NDC|VBK de uitgevers heeft over het eerste gezamelijke jaar 2005 een winst geboekt van 5,2 miljoen euro, ten opzichte van 4,3 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte het fusiebedrijf van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) en boekenuitgever Veen Bosch & Keuning Uitgevers gisteren bekend. De omzet van de uitgever steeg van 289 miljoen naar 296 miljoen euro. Dat was vooral te danken aan de boekenuitgever VBK. De krantenomzet van onder meer de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden daalde met 5 procent. Grote klappers voor VBK waren de boeken van Dan Brown en Nicci French.

Hoofdartikeldonderdag, 20 april 2006

Kijken naar de samenleving...

Stel, dat we in staat zouden zijn om onszelf te verheffen boven de Nederlandse samenleving. En dat we met de blik van een buitenstaander zouden kunnen kijken naar alles wat er zich in die samenleving afspeelt. Niet alleen in het publieke leven, maar ook in de huiskamers, in de slaapkamers en in de bedrijven. Wat zou de blik van die buitenstaander opleveren?

Regiodonderdag, 20 april 2006

Balkenende in Leeuwarden

Leeuwarden - Het bedrag van 2,73 miljard euro, dat door het kabinet was gereserveerd voor de Zuiderzeelijn, blijft beschikbaar voor het Noorden. Dat beloofde premier Balkenende gisteren op een partijbijeenkomst in Leeuwarden. De premier komt daarmee de noordelijke provincies tegemoet: die hadden een felle strijd om de miljarden aangekondigd.

Regiodonderdag, 20 april 2006

Parlement wil eerst debatteren over Zuiderzeelijn

Leeuwarden - De Tweede Kamer heeft de inspraak rond de Zuiderzeelijn (ZZL) stopgezet. De commissie Verkeer heeft minister Peijs (Verkeer) gisteren gevraagd ,,geen onomkeerbare stappen” te nemen na het kabinetsbesluit vorige week om de aanleg van deze snelle spoorverbinding tussen de Randstad en het Noorden te schrappen.

Regiodonderdag, 20 april 2006

PS fluiten GS terug

Leeuwarden - De motorrijtuigenbelasting wordt voorlopig niet verhoogd. Een meerderheid van Provinciale Staten ziet geen noodzaak tot de belastingverhoging die het dagelijks bestuur van de provincie wilde doorvoeren. Ook wordt de verhoging gezien als ,,maatschappelijk onverantwoord”.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 april 2006

Thema-ochtend 'Van Levensverhaal tot Levensboek'

Leeuwarden - Het Protestants Dienstencentrum Fryslân houdt zaterdag in De Fenix in Leeuwarden een thema-ochtend om meer bekendheid binnen kerkelijke gemeenten te geven aan het project 'Van Levensverhaal tot Levensboek'. Na een succesvolle pilot wordt het nu provinciebreed aangeboden.

Weerdonderdag, 20 april 2006

Warmte komt

Vanmiddag is het bewolkt met af en toe regen en koel met 13 à 14 graden,maar de warmte komt eraan. Morgen wordt het bij ons tussen 17 en 19 graden. Overdag blijft het zo goed als droog met steeds meer zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties