De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 20 mei 2015.

Economiewoensdag, 20 mei 2015

Fryslân heeft de beste fietsroutes van Nederland

Leeuwarden - Fryslân is de beste fietsprovincie. Dat blijkt uit de Kwaliteitsmonitor Fietsregio's 2015 van stichting Landelijk Fietsplatform.

Hoofdartikelwoensdag, 20 mei 2015

Wie of wat denkt het college te zijn?

Het coalitie-akkoord voor de provincie Fryslân is een lezenswaardig stuk. De kaders voor het provinciale beleid worden er in geschetst. En het gaat om de besteding van heel veel miljoenen euro's. Een trefwoord in het akkoord is mienskip, gemeenschap. Iedereen moet meedoen en wie dat niet kan, moet worden gestimuleerd of geholpen om wel te kunnen meedoen.

Regiowoensdag, 20 mei 2015

Actieplan tegen lichthinder Friese stallen

Landbouworganisatie LTO heeft met de Milieufederatie in Fryslân en Groningen een convenant afgesloten om de lichtuitstoot van nieuwe stallen zo veel mogelijk te voorkomen en die van de huidige stallen te beperken.

Regiowoensdag, 20 mei 2015

Gemengde reacties op fietsverbod Midstraat

Joure - In een deel van de Midstraat in Joure mag sinds drie weken niet meer worden gefietst. Dat is even wennen voor de inwoners. Heel wat fietsers rijden gewoon door.

Regiowoensdag, 20 mei 2015

Helft Friese ouders voedt kind tweetalig op

Leeuwarden - Bijna de helft van de Friese kinderen krijgt een tweetalige opvoeding: in het Nederlands en het Fries. Dat blijkt althans uit een enquête van de provincie Fryslân onder de ouders van kinderen die in 2008 of 2009 zijn geboren. Van de 1715 deelnemers aan het onderzoek antwoordde bijna 50 procent dat ze hun kind een tweetalige opvoeding geven. Iets meer dan een kwart voedt de kinderen geheel in het Fries op, iets minder dan een kwart van de ouders gebruikt louter de Nederlandse taal in de opvoeding.

Regiowoensdag, 20 mei 2015

Wietteeltproef gemeenten kan in ijskast

Drachten - Gemeenten die willen experimenteren met gereguleerde wietteelt kunnen daar voorlopig niet mee beginnen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde gisteren een motie van het CDA, die het kabinetsstandpunt onderstreept dat gemeenten geen enkele ruimte krijgen om zelf wiet te telen. Volgens burgemeester Tjeerd van Bekkum (Smallingerland) zullen ze nu moeten wachten tot ,,een volgende politieke ronde".

Sportwoensdag, 20 mei 2015

Na komst Heerings nog genoeg werk voor Van der Vegt

Leeuwarden - Net als de voorbije jaren sluit SC Cambuur het seizoen vanavond af met een oefenduel bij en tegen Broekster Boys. Die slotwedstrijd begint zo langzamerhand traditie te worden. Net als de gedaanteverwisseling die het eerste elftal in de zomermaanden ondergaat. Zondag namen de Leeuwarders afscheid van maarliefst tien spelers. Kersvers technisch directeur Henry van der Vegt wacht een zwaar karwei. ,,We willen een eerste selectie van 22 à 23 man. Er moet dus zeker nog wat bij."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties