De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 juni 2003.

Bijschriftvrijdag, 20 juni 2003

Saaiheid

Saaiheid is echt een woord van deze tijd. Het leven en de dingen die we meemaken mogen vooral niet saai zijn.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2003

Meer korpsen op minder podia langs Slachteroute

Leeuwarden - Bij de Slachtemarathon van volgend jaar treden twee keer zoveel korpsen op als bij de eerste editie in 2000. De organisatie gaat wel het aantal podia op de route beperken.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2003

Bolsward wil korting voor jongeren in muziekoefenruimte

Bolsward – Musicerende jongeren uit Bolsward moeten korting krijgen als ze gebruik willen maken van de nieuwe oefenruimtes in Bolsward. Door kortingen tot 20 of 25 procent te garanderen wil de gemeente voorkomen dat de oefenruimtes worden gebruikt door oudere muzikanten met meer geld.

Cultuurvrijdag, 20 juni 2003

Visueel lichtschilderij met humor

Onheilspellende kerkklokken en donderend geluid. Dat is het eerste wat de bezoekers van de voorstelling ‘Eclipse’ van The Lunatics horen. Zo’n vijfhonderd toeschouwers verzamelen zich bij Nollekes Zuid, een natuurgebied bij Halfweg op Terschelling. Een wandeling van wel tien minuten, door mul duinzand leidt naar de speelplaats van The Lunatics. Midden in de natuur, tussen duinen en bos, is een grote ronde open vlakte. Het publiek neemt plaats op houten kistjes of installeert zich, al dan niet met plastic zak, op de grond.

Economievrijdag, 20 juni 2003

Demonstratie bij Postbank

Leeuwarden - Gistermiddag is gedemonstreerd bij het gebouw van de Postbank op de Tesselschadestraat. De demonstratie was een initiatief van de vakbonden naar aanleiding van het mislukte cao-overleg. Belangrijkste struikelblok is de invoering van de pensioenpremie. Vakbonden gaan moedermaatschappij ING een ultimatum stellen voor een betere cao na een week van bijeenkomsten in Nederland .

Economievrijdag, 20 juni 2003

Drogeham zit verlegen om bedrijfsterreinen

Drogeham – Drogeham heeft behoefte aan ruimte voor bedrijvigheid. Voorzitter J. Postmus van ondernemersvereniging Hanijdro riep gisteren bij de opening van de handelsbeurs de gemeente Achtkarspelen op mogelijkheden te creëren voor economische activiteiten.

Hoofdartikelvrijdag, 20 juni 2003

De burger en de overheid

Er is momenteel in de politiek nog steeds veel te doen over de verhouding burger-overheid, waarbij veel ontevreden geluiden opklinken. Alom zijn initiatieven waar te nemen om de toestand te verbeteren.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

Schaker Jan Werle te ‘normaal’ voor profbestaan

Beetsterzwaag - Jan Werle staat te boek als één van de meest getalenteerde schakers in Nederland. Met zijn eerste grootmeesterresultaat, een maand geleden behaald in Duitsland, en de Nederlandse titel voor spelers tot 12, 16 en onlangs ook tot 20 jaar op zak, staaft hij die bewering. Vrijdag vertrekt de 19-jarige Fries naar Azerbeidzjan voor het WK voor schakers tot 20 jaar. Toch zal de in Beetsterzwaag wonende schaker niet de volgende Jan Timman worden.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

Nijpels ergert zich aan traagheid van Europa

Heerenveen – Lagere overheden hebben recht op een snelle en heldere besluitvorming van Europa. Dit zei Commissaris van de Koningin Nijpels gistermiddag tijdens het slaan van de eerste paal van Sportstad Heerenveen. Juist dat project heeft te kampen gehad met een trage en uiteindelijk vage reactie van Europa over het toestaan van overheidssubsidies. ,,Dat is niet de manier waarop je met elkaar moet omgaan”, aldus Nijpels.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

Hoogwaardig instituut voor water in Fryslân

Leeuwarden – Leeuwarden krijgt een hoogwaardig technologisch instituut. Het centrum moet op den duur goed zijn voor zo’n vijftig arbeidsplaatsen: acht hoogleraren, twintig aio’s (assistenten in opleiding) en een aantal laboratoriumassistenten daaromheen.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

Nijpels ziet niets in reddingsplan ijsstadion Thialf

Heerenveen – Het voortbestaan van ijsstadion Thialf in Heerenveen staat op losse schroeven. Directeur J. Nieweg van Thialf gaat ervan uit dat gemeente en provincie zullen bijspringen om zijn nood te lenigen. Daarmee lijkt Nieweg zich rijk te rekenen. De provincie laat zich voorlopig niet meezuigen in een nieuw sportavontuur, aldus Commissaris van de Koningin Nijpels gisteren. De gemeente Heerenveen wil alleen maar geld investeren wanneer ze de provincie aan haar zij vindt.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

Komst watercentrum zeker

Leeuwarden - In het Van Hall Instituut (VHI) in Leeuwarden wordt een universitair onderzoeksinstituut gevestigd dat zich specialiseert in watertechnologie. Acht hoogleraren van de universiteiten van Twente en Wageningen gaan er in opdracht van bedrijven onderzoek doen naar waterzuivering door middel van membraantechnologie en microbiologie.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

‘Juf’ Van Zanten wordt honderd

Zwaagwesteinde - Genieten van de mooie dingen in het leven, dat is ongeveer het levensmotto van Anneke van Zanten-Sloterdijk. Genieten deed ze gisteren ook op de ‘haringparty’ in verzorgingshuis Brugchelencamp in Zwaagwesteinde. En genieten doet ze vast ook vandaag, op haar honderdste verjaardag.

Regiovrijdag, 20 juni 2003

Friezen betalen meer voor afvalverwijdering

Leeuwarden – De inwoners van Fryslân gaan dit jaar gemiddeld ongeveer 5 euro per jaar meer betalen aan afvalstoffenheffing. Dit komt doordat Afvalsturing Friesland het uniform tarief restafval verhoogd met 10 euro naar 142 euro per ton.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juni 2003

Pakistaanse christen vrijgesproken van godslastering

Islamabad – De Pakistaanse christen Aslam Masih is begin deze maand in hoger beroep vrijgesproken van godslastering. Dat meldt Open Doors, de stichting die zich inzet voor vervolgde christenen.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juni 2003

Infobrochure van bijbelbonden rond ziekte Sars

Singapore - De Bijbelgenootschappen van Singapore en de Filippijnen hebben als reactie op de aanhoudende dreiging van Sars een aantal bijbelteksten geselecteerd voor een informatiebrochure van het ministerie van Volksgezondheid. De brochure gaat over de ziekte en hoe men zich hier tegen kan wapenen, dat meldt de Wereldbond van Bijbelgenootschappen.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juni 2003

Het hart raken in de eigen taal

Leeuwarden – Vrijdag in congres- en studiecentrum It Aljemint van de Fryske Akademy te Leeuwarden een symposium over bijbelvertalen gehouden. Dat gebeurt |ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de nieuwe Friese bijbelvertaling. Dr J.D.Th. Wassenaar belicht de |visie van theoloog dr O. Noordmans (1871-1956) op |het Fries in de kerk.

Sportvrijdag, 20 juni 2003

Nico de Jong met Noord in Regions Cuptoernooi

Heerenveen – Nico de Jong (Heerenveense Boys) is vrijdag met de selectie van district Noord afgereisd naar Duitsland om daar deel te nemen aan het Europees kampioenschap voor amateurselecties. Het toernooi werd vier jaar geleden gelanceerd door de UEFA onder de naam Regions Cup en biedt amateur-voetballers in de leeftijd van 19 tot 23 jaar die niet hoger spelen dan de eerste klasse de kans internationaal te spelen.

Sportvrijdag, 20 juni 2003

Sjaco Kramer militair kampioen triatlon

Loon Op Zand – Tijdens de nationale militaire kampioenschappen triathlon in het Brabantse Loon op Zand, is de Drachtster triatleet Sjaco Kramer voor de derde keer militair kampioen geworden.

Weervrijdag, 20 juni 2003

Droog weekend

Het blijft dit weekend droog met morgen af en toe zon en |stapelwolken. Het wordt zo’n |20 graden. Zondag wordt het |met 26 graden een stuk warmer. |Het blijft zondag droog, maar in de avond zijn er onweersbuien |mogelijk


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties