De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 juni 2006.

Dossierdinsdag, 20 juni 2006

Argentina


Dossierdinsdag, 20 juni 2006

Zij die vielen rezen juichend uit hun graf


Economiedinsdag, 20 juni 2006

Koopmans verbouwt voor 15 miljoen euro

Leeuwarden – Koopmans Meelfabrieken investeert voor vijftien miljoen euro in de verbouw en nieuwbouw van de loodsen. Begin 2008 moet de aanvoer van graan in Leeuwarden zijn gemoderniseerd. Volgens woordvoerder M. Dijkstra was dat nodig om ook de komende jaren te kunnen voldoen aan de steeds scherper wordende regels voor voedselveiligheid. ,,De molen die nodig is voor het malen van het graan was aan vervanging toe met een leeftijd van ruim veertig jaar.” Jaarlijks wordt er in de fabriek 120.000 ton tarwe gemaald.

Economiedinsdag, 20 juni 2006

Koper Walda waarschijnlijk vandaag bekend

Drachten - De curator van Walda uit Drachten maakt waarschijnlijk vandaag bekend wie het failliete installatiebedrijf mag overnemen. P. van Zandbergen heeft aangegeven vandaag met mededelingen hierover te komen. Volgens CNV-vakbondsbestuurder J. Kampherbeek zijn er acht of negen kandidaten, waarvan een klein deel tot de serieuze behoort. Kampherbeek zegt aangedrongen te hebben op het behoud van het werk voor de zeventig medewerkers van het bedrijf. Daar lijkt goede hoop op, omdat de meeste kandidaat-kopers hebben aangegeven vooral geïnteresseerd te zijn in de werknemers van het bedrijf.

Economiedinsdag, 20 juni 2006

‘Techneuten moeten leren luisteren’

Jirnsum - Techneuten zo ver krijgen dat zij beter communiceren met opdrachtgevers dan de concurrent, dat is de grote uitdaging voor Roland Klarenbeek (41). Hij gaat de komende jaren vanuit Jirnsum de nieuwe divisie Consultancy van aannemer en gebiedsontwikkelaar Verhoeve Groep uit Hummelo opzetten.

Hoofdartikeldinsdag, 20 juni 2006

De EO-Jongerendag...

Het is een bijzonder fenomeen, de EO-Jongerendag. Welke christelijke organisatie krijgt het voor elkaar om ruim dertigduizend jongeren bij elkaar te krijgen? En op welke plaats in Nederland wordt met en onder jongeren zo massaal gezongen en gesproken over God en gebeden? Het gebeurt allemaal op de EO-Jongerendag.

Regiodinsdag, 20 juni 2006

Zonnerace trekt 26 bootjes

Leeuwarden - De Frisian Nuon Solar Challenge, de elfstedentocht per zonneboot die volgende week maandag begint, krijgt maximaal 26 deelnemers. Dit aantal teams heeft op tijd een vaartuig klaar dat voldoet aan alle regels. Bij kwalificatiewedstrijden op zaterdag en zondag moeten de deelnemers nog bewijzen dat ze kunnen sturen.

Regiodinsdag, 20 juni 2006

Techniek pakt het roer over

Dijken - Friesland Vaart is niet langer alleen voor de recreant. Dit jaar moet meer nadruk op kennis, technologie en innovatie op het gebied van water het Friese evenement landelijke en internationale bekendheid opleveren. Friesland Vaart moet meer zijn dan een provinciale week over enkel bootjes en varen was.

Regiodinsdag, 20 juni 2006

De Zuidwesthoek wil geen wilde plannen

Idskenhuizen - Geen wilde plannen in de Zuidwesthoek. De inwoners van de dorpen vinden het leven wel goed zo en willen liever geen grote projecten om meer toeristen te trekken. ,,Wy binne oe sa bliid mei ús lytsskaligens’’, klonk het gisteravond tijdens een bijeenkomst in Idskenhuizen.

Regiodinsdag, 20 juni 2006

Kade Dokkum met voorrang opgehoogd

Sportdinsdag, 20 juni 2006

Donker naar Nic.

Oldeholtpade - Korfballer Alfred Donker maakt de overstap van SCO uit Oldeholtpade naar Nic. De Groningers spelen in de zaal in de dit seizoen geïntroduceerde korfballeague en dat was voor de talentvolle Donker de grootste reden om te verkassen. Saillant detail is dat Nic. in de veldkorfbalcompetitie is ingedeeld in de hoofdklasse B bij Blauw Wit Amsterdam, Excelsior uit Delft en zijn oude vereniging SCO.

Sportdinsdag, 20 juni 2006

Werle en Visser kunnen nog niet imponeren

Hilversum - Jan Werle laat nog niet zien dat hij dit jaar terecht een wildcard heeft gekregen voor het Nederlands kampioenschap schaken in Hilversum. De grootmeester uit Beetsterzwaag staat na drie ronden onderaan met één punt uit drie partijen en dat zal de mensen die liever Erik van den Doel (want hogere ranking) op het NK hadden gezien bevestigen in hun oordeel. Werle staat echter niet alleen in zijn teleurstellende prestaties. Ook oud-Sneker Yge Visser en zelfs Jan Timman sprokkelden tot nog toe één punt bij elkaar, net als Jeroen Bosch, Daniël Stellwagen en Friso Nijboer.

Sportdinsdag, 20 juni 2006

Steigenga wint wéér

Nijeveen - Er staat geen maat op Sierd Steigenga. Gisteravond boekte de wielrenner uit Exmorra zijn negende seizoenzege bij de elite en beloften. In Nijeveen was de succesvolle coureur de sterkste in de eindspurt van een kopgroep van vijf. Marcel Alma uit Harskamp sprintte met een kleine achterstand op Steigenga naar de tweede plaats. Ivor Bruin uit Andijk completeerde het podium. Wim Stroetinga uit Oldeberkoop kwam als zesde over de finish. Jaap de Vries uit Buitenpost eindigde bij de nieuwelingen op de tweede plaats. De winst in deze categorie ging naar Melvin Boskamp uit Leek.

Weerdinsdag, 20 juni 2006

Tijdelijk koeler

We hebben tijdelijk koeler weer, met name morgen liggen de temperaturen wat lager. Het wordt ongeveer 17 graden, met veel bewolking en daarbij ook neerslag in de vorm van buien of regen. De wind is matig tot vrij krachtig, aan zee waait het krachtig en bij vlagen hard uit het westen tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties