De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van donderdag, 20 juni 2013.

Cultuurdonderdag, 20 juni 2013

Tien Friese boeken uitgekozen voor Buchmesse

Leeuwarden | Ambassadeur van de Friese literatuur dr. Alpita de Jong heeft de tien boeken uitgekozen die ze in oktober gaat promoten op de Frankfurter Buchmesse. Dat heeft een woordvoerster van het Nederlands letterenfonds gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 20 juni 2013

100-jarige ‘Condens’ blijft fors uitbreiden

Leeuwarden | Bijna honderd jaar na de oprichting van de Coöperatieve Condensfabriek Friesland (‘de Condens’) is er nog volop toekomst voor het bedrijf. Momenteel wordt voor 35 miljoen euro geïnvesteerd in de Leeuwarder fabriek. De verbouwingen en aanpassingen aan de productielijnen van melkpoeder en gecondenseerde melk moeten in 2015 klaar zijn. Jaarlijks wordt er een miljard kilo melk verwerkt (een negende deel van alle melk van de leden van FrieslandCampina).

Hoofdartikeldonderdag, 20 juni 2013

Onze gegevens zijn niet in goede handen

Waar op deze plaats menige keer voor is gewaarschuwd blijkt realiteit te zijn. De omgang met medische gegevens in digitale patiëntendossiers gebeurt lang niet secuur genoeg. De privacy van veel patiënten wordt geschonden. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft dit na onderzoek bij verschillende zorginstellingen vastgesteld.

Regiodonderdag, 20 juni 2013

De ‘echte Harlingers’ willen absoluut niet bij Franeker horen

Harlingen | Storm loopt het niet in multifunctioneel centrum Het Vierkant in Harlingen, waar een van de stembureaus is gevestigd waar de inwoners van Harlingen kunnen aangeven of hun gemeente zelfstandig moet blijven of moet fuseren met Franekeradeel, Menameradiel en het Bildt. Slechts een minderheid van de Harlingers maakt van die mogelijkheid gebruik, blijkt in de loop van de dag.

Regiodonderdag, 20 juni 2013

Zwemmers De Frosk in actie

De Westereen | Vaste bezoekers van zwembad De Frosk in de Westereen zijn een handtekeningenactie begonnen om het bad op maandagochtend open te houden. Exploitant Conegroup heeft besloten het zwembad op die dag voortaan pas na negen uur te openen. Dat is twee uur later dan de zwemmers gewend waren. Eerder werden de openingstijden op donderdag ingekrompen. Recreatief zwemmen kan op die dag alleen ’s avonds.

Regiodonderdag, 20 juni 2013

Is je straat afgezet, blijken ’t je buren te zijn

Makkinga | ,,Dit is een ramp voor het dorp. Het is onvoorstelbaar. Dit wens je echt niemand toe”, reageert voorzitter Kees Gorter van dorpsbelang op het drama in Makkinga waarbij gisteren drie mannen omkwamen in een mestsilo. Hij is een buurman van de familie en kent hen goed. ,,We zijn goede vrienden. De familie woont al ruim twintig jaar in Makkinga, ze zijn heel betrokken bij de gemeenschap.”

Regiodonderdag, 20 juni 2013

Aanzienlijk lagere straf voor doodrijden Eeuwke Reidsma

Leeuwarden | De veertigjarige Leeuwarder die op 11 maart 2011 in beschonken toestand de 56-jarige Eeuwke Reidsma doodreed en diens toen vijftienjarige dochter zwaar verwondde, is in hoger beroep tot een veel lichtere straf veroordeeld. Het gerechtshof legde de man gisteren drie jaar celstraf en vier jaar ontzegging van de rijbevoegdheid op. Eerder veroordeelde de rechtbank hem tot vijf jaar; de advocaat-generaal eiste in hoger beroep zes jaar.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juni 2013

Iran veroordeelt zes christenen tot celstraf

Teheran | Iran heeft zes christenen veroordeeld tot bijna vier jaar celstraf. De christenen waren bekeerde moslims.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juni 2013

PKN en Kerk en Wereld zijn het totaal oneens, ook over het geld

De Kleine Synode van de Protestantse Kerk buigt zich morgen over het voorstel om Stichting Kerk en Wereld te ontbinden. Een strijd die al vanaf december 2011 gaande is. En of het einde in zicht is, is nog maar de vraag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties