De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 juni 2015.

Economiezaterdag, 20 juni 2015

Buien helpen droge natuur maar amper

Leeuwarden - De paar buien die in de afgelopen dagen zijn gevallen hebben amper effect op de gewassen die al weken te kampen hebben met droogte. ,,In de afgelopen dagen is hier negen millimeter gevallen, terwijl we het dubbele nodig hebben", zegt akkerbouwwoordvoerder van LTO Noord Upt Hiddema uit Holwerd. ,,In het aardappelveld is alleen de bovenste twee centimeter grond in de ruggen nat. Het water komt niet bij de wortels van de planten. Vorige week hadden we hier twee millimeter en de week daarvoor drie, dat is veel te weinig."

Hoofdartikelzaterdag, 20 juni 2015

Encycliek spaart niets en niemand

Paus Johannes Paulus II heeft veel invloed gehad in ontwikkelingen in Oost-Europa, die leidden tot de val van het communisme. De kennelijke macht van de paus daartoe is tweezijdig: via de contacten die hij had met machthebbers en kerkelijke leiders in die landen, en door de invloed die hij had op gelovigen en anderen.

Regiozaterdag, 20 juni 2015

Zandbult brengt kinderen in contact met de natuur

Beetsterzwaag - In het Wallebos in Beetsterzwaag is gisteren de Bosheuvel feestelijk in gebruik genomen. De acht meter hoge zandbult was een idee van twee zusjes. Zij wilden een berg voor kinderen om op te spelen.

Regiozaterdag, 20 juni 2015

Nieuwe voorziening in IJlst is 'amazing'

IJlst - ,,Amazing." Zo luidde het oordeel van een meneer van een Engelse camperorganisatie over de nieuwe toeristische voorzieningen bij de camperplek in IJlst. De man trekt momenteel voor de organisatie door Europa om camperplekken te bezoeken en deed deze week ook IJlst aan. Hij liet weten onder de indruk te zijn van wat hij er aantrof, vertelt voorzitter Johannes Hobma van stichting Samen Onder Dak (SOD).

Regiozaterdag, 20 juni 2015

Advies: vmbo opsplitsen, mavo terug

Leeuwarden - Het vmbo moet op de schop. De huidige vier leerwegen moeten worden opgesplitst in twee opleidingen, vakmanschap en mavo. Dat stelt de Onderwijsraad in een gisteren gepresenteerd advies aan de Tweede Kamer. Friese onderwijsbestuurders reageren wisselend.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 juni 2015

Bemoedigende encycliek van een moedige paus Franciscus

De deze week verschenen encycliek Laudato Si van paus Franciscus gaat veel voor de wereld betekenen, zo verwacht Klaas van Egmond, hoogleraar Milieukunde en Duurzaamheid.

Sportzaterdag, 20 juni 2015

Trein en boot moeten wachten voor 'Negenstedentocht' van Eneco Tour

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties