De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 20 juni 2016.

Cultuurmaandag, 20 juni 2016

Galaconcert in Theater Sneek zonder gala

Wat is het toch mooi voor een muziekkorps of koor om eens in een echt theater te mogen spelen. Bijvoorbeeld in dat van Sneek. Mooi groot podium, goede akoestiek, fraaie belichting. Zaterdag had de federatie van muziek- en zangverenigingen (Femuza) in Súdwest-Fryslân diverse amateurverenigingen de kans te geven om eens te schitteren in een professionele zaal.

Hoofdartikelmaandag, 20 juni 2016

Brits vertrek leidt tot absurde prijs

De moord op het Britse Lagerhuislid Jo Cox heeft de strijd over bij Europa blijven of er uit gaan, een wending gegeven. De debatten werden opgeschort en de grootste tegenstanders vinden elkaar in gemeenschappelijke verbijstering en afschuw.

Regiomaandag, 20 juni 2016

Een trui uit Moddergat naar Rotterdam


Regiomaandag, 20 juni 2016

Marrekrite: Fryslân trekt te weinig wandelaars

Leeuwarden - Het waternetwerk en het wandel- en fietsnetwerk in Fryslân moeten beter op elkaar aansluiten. Dat schrijft recreatieorganisatie De Marrekrite in de toekomstvisie voor 2020. Vooral het wandelen is een grote groeimarkt voor Fryslân. Verder wil de organisatie het aantal vrije aanlegplaatsen verminderen, maar degene die overblijven verbeteren.

Regiomaandag, 20 juni 2016

'The Passion of the Christ’ krijgt vervolg

Los Angeles - Acteur en regisseur Mel Gibson werkt aan een vervolg op de film The Passion of the Christ. Dat melden diverse Amerikaanse media. Het vervolg van de film zal gaan over de opstanding van Jezus, aldus regisseur Randall Wallace die met Gibson ooit de spektakelfilm Braveheart maakte.

Regiomaandag, 20 juni 2016

2000 kilogram netten uit de Noordzee gevist

Leeuwarden - Duikers van stichting Duik de Noordzee schoon hebben de afgelopen negen dagen tweeduizend kilogram visnetten uit de Noordzee gehaald. Tijdens de expeditie doken ze op vijf wrakken op de zogeheten Bruine Bank en de zuidelijke Noordzee. Ze keerden gisteren met het afval terug in Scheveningen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties