De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 juni 2017.

Achtergronddinsdag, 20 juni 2017

Actie van basisscholen gaat ook over imago


Cultuurdinsdag, 20 juni 2017

'Het verhaal van de Goelag' in Verzetsmuseum

AMSTERDAM (ANP) - Met de expositie 'De Goelag, terreur en willekeur in de Sovjet-Unie' laat het Verzetsmuseum in Amsterdam het verhaal zien van de strafkampen in de Sovjet-Unie. In deze zogenaamde goelagkampen stierven bijna 3 miljoen gevangenen door honger, ziektes en executies. Hieronder waren ook duizenden Nederlandse slachtoffers.

Hoofdartikeldinsdag, 20 juni 2017

Formatie kan wel wat spelregels gebruiken

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein trad vorige week een Jamaica-coalitie aan als nieuwe deelstaatregering. Daarbij valt maar één verzuchting te plaatsen: het kan dus wel!

Regiodinsdag, 20 juni 2017

Crone steunt verbod op knalvuurwerk

Leeuwarden - Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden steunt de oproep van de landelijke korpschef Erik Akerboom om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden van harte. ,,Ik vind zijn oproep helemaal goed", reageert Crone.

Regiodinsdag, 20 juni 2017

Accountant wil niet instaan voor jaarcijfers Thialf

Heerenveen - De organisatie van ijsstadion Thialf in Heerenveen is lange tijd niet goed geweest. Dat constateert accountant PWC in de jaarrekeningcontrole van seizoen 2015-16. Het is volgens de accountant niet meer te controleren of alle opbrengsten van dat jaar in de boeken zijn gekomen. De provincie spreekt bij een van de tekortkomingen van een ,,knullige en onprofessionele" werkwijze.

Regiodinsdag, 20 juni 2017

Tik op vingers Opsterland bij kanaalopening

Nij Beets - De gemeente Opsterland had meer rekening moeten houden met de matige natuurontwikkeling in en rond het Polderhoofdkanaal, bij het besluit het kanaal dit jaar al medio mei te openen. Dat oordeelt de voorzieningenrechter in Groningen in een zaak die is aangespannen door een omwonende. Consequenties heeft de uitspraak voorlopig niet: het gaat de rechter te ver om het kanaal alsnog tot 1 juli, twee weken dus, te sluiten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties