De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 juli 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 20 juli 2013

Spannende vragen op conferentie New Wine

Vandaag begint in Biddinghuizen de tiende editie van New Wine, een kerkelijke vernieuwingsbeweging. Zo’n vierduizend mensen, vaak in gezinsverband, zijn een week bij elkaar om inspiratie op te doen voor hun geloofsleven, om bekenden en vreemden te ontmoeten.

Regiozaterdag, 20 juli 2013

Thialf terug bij af; Icedôme wint rechtszaak

Leeuwarden | De kans dat Thialf zijn positie als nationaal schaatscentrum van Nederland kwijtraakt aan het nog te bouwen schaatscentrum Icedôme Almere is fors toegenomen.

Regiozaterdag, 20 juli 2013

Een smerig modderbad blijkt verrassend fris

Delfstrahuizen | ,,Je moet even een grens over. Normaal ga je het bad in om schoon te worden, maar nu word je smerig. Is dit leuk papa, vroegen de kinderen nog. Ja, dit is leuk”, lacht Barend Rubbens uit Stavoren. Hij was met zijn gezin een van de eerste toeristen die gebruik hebben gemaakt van het veenmodderbad van Geeske en Theunis Holtrop bij hun boerderij in Delfstrahuizen.

Regiozaterdag, 20 juli 2013

Doodgewaande es Blauwhuis weer in blad

Blauwhuis | De bejaarde es bij zorgcentrum Teatskehűs in Blauwhuis komt weer tot leven. De ten dode opgeschreven boom ontspruit en wordt op diverse plaatsen weer groen. Bewoners en medewerkers van Teatskehűs zijn opgelucht. Nu hoeft hun monumentale boom, een van de oudste bomen in zijn soort in Fryslân, wellicht niet gekapt te worden.

Regiozaterdag, 20 juli 2013

Nieuwe stroomkabel met de oude op één mast

Leeuwarden | De Noordwest 380 kV-verbinding, de nieuwe hoogspanningslijn tussen Eemshaven en Diemen, wordt samengevoegd met de bestaande 220 kV-verbinding die vanuit Groningen over Fries grondgebied richting de Noordoostpolder loopt. Dat blijkt uit het aangepaste voorbereidingsbesluit, dat de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu gisteren ter inzage hebben gelegd.

Sportzaterdag, 20 juli 2013

Dantuma vervolgt loopbaan bij FC Emmen

Emmen | Frits Dantuma is ook komend seizoen in het profvoetbal te bewonderen. De twintigjarige middenvelder uit Damwâld zal voor FC Emmen gaan spelen. Dantuma stond de afgelopen drie seizoenen bij Cambuur onder contract, maar in Leeuwarden werd zijn aflopende verbintenis niet verlengd. In Emmen krijgt Dantuma gezelschap van Jurjen Wouda. De Drentse doelman maakte afgelopen seizoen nog deel uit van het belofteteam van sc Heerenveen.

Sportzaterdag, 20 juli 2013

Brons volleybalsters, geen succes zwemsters

Utrecht | Op de slotdag van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) hebben volleybalsters Marrit Jasper (Sneek) en Janieke Popma (Blauwhuis) met de Nederlandse meisjesploeg brons veroverd. Oranje was in de troostfinale met 3-0 te sterk voor Duitsland (25-21, 26-24, 25-16). Bij het zwemmen werd de estafetteploeg met Marrit Steenbergen (Oosterwolde) en Josien Wijhuijs (Franeker) gediskwalificeerd. Nederland sloot het EJOF af met twintig medailles, waarvan zeven gouden.

Sportzaterdag, 20 juli 2013

Brandsma voorbij ‘20’, Helmholt wint

Winsum | Genoeg voor de dagzege in Winsum was het niet, maar daar had Nard Brandsma gisteravond lak aan. De fierljepper uit It Heidenskip scherpte eerst zijn drie jaar oude persoonlijk record aan tot 19,93 en toen Brandsma toch zo dichtbij de magische twintig meter was geweest, passeerde hij die grens en passant ook. Bart Helmholt liet echter andermaal zien het beste uit zichzelf te halen als hij op de proef gesteld wordt door de concurrentie. De Burgumer reageerde in zijn tweede finalesprong met veel machtsvertoon op de eerste topafstand van Brandsma en won uiteindelijk met 20,48.

Sportzaterdag, 20 juli 2013

SC Cambuur wacht geduldig op Ritzmaier

Leeuwarden | De clubs zijn het eens, de speler wil graag en toch is de verhuur van de Oostenrijkse middenvelder Marcel Ritzmaier (20) door PSV aan SC Cambuur nog niet rond. ,,Maar we maken ons geen zorgen”, stelt Cambuurs algemeen directeur Gerald van den Belt. PSV zit door de verkoop van vele spelers momenteel met een wat smallere selectie, maar Van den Belt betracht geduld. ,,Alle partijen zijn het eens, dus ik verwacht dat het de komende dagent definitief rond komt.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties