De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 20 juli 2016.

Economiewoensdag, 20 juli 2016

Meer cruiseschepen naar Stavoren door terminal

Stavoren - Havenmeester Jan van der Veen moest al een paar jaar nee verkopen aan reisorganisaties die met een cruiseschip in Stavoren wilden aanleggen. Nu de nieuwe cruiseterminal gereed is kan hij eindelijk aan de vraag voldoen.

Economiewoensdag, 20 juli 2016

Toezichthouders meteen naar maximale bezoldiging

Leeuwarden - De vergoeding van de raad van commissarissen van zorgverzekeraar De Friesland is vorig jaar fors verhoogd, met gemiddeld 63 procent. De voorzitter (tot voor kort oud-gedeputeerde Jan Ploeg, tegenwoordig Doede Vierstra, oud-topman van Nuon) krijgt nu per jaar 34.650 euro bruto voor het toezicht houden, een lid 23.100 euro.

Hoofdartikelwoensdag, 20 juli 2016

Schisma Labour legt links probleem bloot

Met de installering van een nieuwe kabinet onder leiding van Theresa May is de ellende in de Britse politiek nog niet voorbij. Bij de grootste oppositiepartij, het sociaaldemocratische Labour, vliegen ze nu vooral elkaar in de haren.

Regiowoensdag, 20 juli 2016

Minder Friese gezinnen staan onder toezicht

Leeuwarden - Er zitten minder Friese gezinnen onder toezicht. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2015 van het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid dat gisteren gepubliceerd is. Het aantal gezinnen met een jeugdbeschermingsmaatregel is vorig jaar afgenomen van 1160 naar 1043. Het centrum heeft een adviserende rol bij jeugdbescherming, jeugdreclassering, huiselijk geweld en kindermishandeling.

Regiowoensdag, 20 juli 2016

Extra drinken en schaduw tegen de hitte

Rinsumageast - ,,Eindelijk zomer, hier waren we wel aan toe", zegt Nataschja van Hijum uit Damwâld, zonnebadend op een handdoek aan recreatieplas Eeltsjemar ten westen van Rinsumageast. Haar zus José van Hijum uit Feanwâlden knikt. ,,Maar morgen wordt het nog warmer. Dan weet ik het even niet meer. Ik vind dit al bijna niet te doen."

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Folkertsma scoort op EK vanaf strafschopstip

Senec (Slo) - Sisca Folkertsma (19) heeft gisteren in het openingsduel van het Nederlands elftal op het EK voetbal voor vrouwen onder 19 jaar tegen thuisland Slowakije haar naam op de topscorerslijst gezet. Vanaf de strafschopstip zorgde de inwoonster van Sloten halverwege de eerste helft voor de 1-0.

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Kampioenschap Nederlandse Paarden gaat niet door

Wolvega - Het Kampioenschap Nederlandse Paarden, dat vrijdagavond het hoofdnummer had moeten zijn op de Drafbaan van Wolvega, gaat niet door. Voor de met 10.000 euro aan prijzengeld gedoteerde koers werden slechts vijf paarden aangegeven.

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Eerste nederlaag voor Cambuur in oefencampagne

Epe Voor het eerst heeft Rob Maas een wedstrijd verloren als trainer van SC Cambuur. Op de tweede dag van het trainingskamp in Epe was Almere City gisteravond te sterk. De ploeg van oud-Cambuurspeler Jack de Gier won met 0-3. Het was de eerste nederlaag van Cambuur deze voorbereiding na vijf gewonnen wedstrijden. ,,Het is niet erg dat je een keer verliest. Wij zitten in een leerproces en van een keer verliezen worden we alleen maar beter", vond Maas.

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Breeduit lachende backs bij SC Cambuur

Epe Ook al is de eerste nederlaag een feit, de stemming zit er bij de spelers van SC Cambuur tijdens het trainingskamp in Epe goed in. ,,Als groep kunnen we hier dichter bij elkaar komen. Ik kan gesprekjes houden met spelers en zij doen dat onderling ook", zo geeft trainer Rob Maas het belang van de vijfdaagse trainingssessie aan.

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Te Vrede is op weg een naar Russische club

Heerenveen - De kans is groot dat Mitchell te Vrede volgend seizoen zijn carričre gaat voortzetten in Rusland. De aanvaller, die gisteren op de training van Heerenveen ontbrak, zou in onderhandeling zijn met FK Ufa en FK Ural, clubs die beide in de hoogste Russische afdeling spelen. Te Vrede tekende vorige zomer een tweejarig contract bij sc Heerenveen, maar kon in zijn eerste seizoen de hooggespannen verwachtingen in het Abe Lenstrastadion niet waarmaken.

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Buijs verkast naar de Roemeense competitie

Rotterdam - Jordy Buijs (27) speelt volgend seizoen bij Pandurii FC, de nummer drie van Roemenië. Buijs maakte in de zomer van 2014 de overstap van NAC Breda naar Heerenveen, waar hij na een prima start tegen Ajax op 22 november 2014 zijn kruisband scheurde. Bijna een jaar later maakte hij zijn rentree in de basis, maar een echte kans bij Heerenveen kreeg Buijs nadien niet meer. In december 2015 liet hij zijn contract ontbinden en tekende voor een half jaar bij Roda JC.

Sportwoensdag, 20 juli 2016

Fans Heerenveen halve meter dichter op het veld

Heerenveen - De supporters van Heerenveen die een seizoenkaart hebben op de West- en Oosttribune zitten dit seizoen een halve meter dichter op het veld. Dat is het resultaat van de nieuwe voorwaarden van voetbalbond KNVB, waarin onder meer gesteld wordt dat een veld 68 meter breed moet zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties