De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 20 juli 2017.

Economiedonderdag, 20 juli 2017

Na 10 jaar is MSC-keurmerk garnalen op een oor na gevild

Lauwersoog - Nederlandse, Duitse en Deense garnalenvissers zijn dichtbij de toekenning van een MSC-keurmerk. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft een positieve beoordeling voorgelegd aan de Marine Stewardship Council (MSC). Als er de komende maand geen bezwaren worden ingediend, verzekeren de vissers zich van het keurmerk voor de Hollandse garnaal, tien jaar na de start van het certificeringsproces.

Hoofdartikeldonderdag, 20 juli 2017

Vertrouwen moet terug in verpleeghuis

Het gaat bergafwaarts met de verpleeg- en thuiszorg in Nederland. Deze week werd een onderzoek bekend waaruit blijkt dat bijna 40 procent van de Nederlandse verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties vorig jaar met verlies hebben gedraaid. Een jaar eerder had nog geen kwart (24 procent) van deze zorgorganisaties rode cijfers.

Regiodonderdag, 20 juli 2017

Drukte bij stamboek voor ‘oliemannetjes’

Garyp - Friese paarden komen morgen en zaterdag in actie op Sumarreheide bij Garyp. De keuring is de eerste van de vier Friese fokdagen. Hoogtijdagen voor de liefhebbers en drukke tijden voor de jury.

Regiodonderdag, 20 juli 2017

Minder auto’s gestolen in het Noorden

Leeuwarden - Het aantal diefstallen van personenauto’s in Noord-Nederland is dit jaar afgenomen. In het eerste halfjaar van 2016 werden 292 auto’s ontvreemd. In de eerste zes maanden van 2017 werden 222 gestolen auto’s genoteerd, wat neerkomt op een daling van 24 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Regiodonderdag, 20 juli 2017

Roken straks ook rondom sporthal taboe

Leeuwarden - Sporters hoeven zich vanaf september bij de ingang van sporthallen in de gemeente Leeuwarden niet meer een weg te banen door de walmen van rokers.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juli 2017

Kijken en leven vanuit verwondering, door God geschonken

De zomer is een periode waarin we vaak met andere ogen naar onze omgeving kijken, met verwondering. Mensen uit diverse terreinen van de samenleving schrijven over hun persoonlijke ervaring hiermee. Vandaag een inleiding op het thema door Catherinus Elsinga.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties