De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 augustus 2011.

Cultuurzaterdag, 20 augustus 2011

Kustlijn Schiermonnikoog en Ameland geschilderd

Lauwersoog - De Noordzeekust van Ameland en Schiermonnikoog wordt deze week vastgelegd op doek door verschillende kunstenaars. Vanaf morgen brengt sleepboot De Triton dagelijks minimaal twee kunstenaars vanuit Lauwersoog de zee op, van waaruit zij de kustlijn zullen schilderen. Dat meldde Stichting XXL Art gisteren.

Cultuurzaterdag, 20 augustus 2011

Herinneringsbank voor musicus Douwe Wijnstra

Terband - Ter herinnering aan musicus, componist en radiomaker Douwe Wijnstra wordt op 31 augustus een bank onthuld bij de zandafgraving in natuurgebied De Deelen. Het zitmonument is een initiatief van vrienden van de vorig jaar op 76-jarige leeftijd overleden Wijnstra.

Hoofdartikelzaterdag, 20 augustus 2011

De tijdgeest en zich laten vinden

De tijdgeest: een interessant, maar lastig begrip. Wat bedoelen we er precies mee en waarom gebruiken we het? Wie het woord gebruikt, probeert iets aan te duiden dat ‘in de lucht’ zit. Vaak wordt dan gedoeld op de omstandigheid dat veel mensen hetzelfde willen, denken, doen of voelen. Het begrip raakt aan de begrippen mode of trend, maar ‘tijdgeest’ is breder en dieper; ze is iets dat we in- en uitademen. In de negentiende eeuw heeft de jurist en letterkundige Isaac da Costa de tijdgeest tot onderwerp gemaakt van het berucht geworden geschrift Bezwaren tegen de geest der eeuw.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 augustus 2011

Trefmarkt Drachten helemaal volgeboekt

Drachten - De organisatoren van de Trefmarkt in Drachten melden dat de Trefmarkt op zaterdag 3 september helemaal is volgeboekt met standhouders. Eventuele nieuwe aanvragen zullen op een wachtlijst komen te staan, aldus de organisatoren van de geloofsmarkt in het centrum van Drachten. De Trefmarkt werkt dit jaar samen met de Operation Rescue uit ’t Loo-Oldebroek. Die zal samen met het kinderwerk van de Trefmarkt een kinderfeest organiseren tegenover de Beleefbibliotheek.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 augustus 2011

Start ‘Kwartaalgebed’ in Dorkwerd

Wâlterswâld - Op initiatief van ds. G.H. Vlijm uit Wâlterswâld zal vanaf 1 september elk kwartaal een samenkomst van bezinning en gebed plaatsvinden. In het kerkgebouw van Dorkwerd is de eerste keer gepland. De bijeenkomsten vinden elke eerste donderdag van de eerste maand in het kwartaal plaats. Vlijm volgt daarmee het initiatief dat ook een groep predikanten in Reeuwijk en Nunspeet enkele jaren geleden heeft genomen. De bijeenkomst op 1 september begint om 9.30 uur. Dan worden ook afspraken gemaakt over vervolgsamenkomsten en locaties.

Sportzaterdag, 20 augustus 2011

Als een dief in de nacht steelt Cambuur een punt

Den Bosch - In de eerste twee wedstrijden van het seizoen speelde het vernieuwde, jonge Cambuur bij vlagen leuk voetbal. Maar jong betekent ook wisselvallig. En dan komen er ook dagen waarop veel fout gaat. Zoals gisteren in en tegen Den Bosch. En tóch, in de dying seconds, slaagde Cambuur er in om een punt te stelen.

Sportzaterdag, 20 augustus 2011

Zomer is het leiderstype dat Heerenveen zocht

Heerenveen - Het kan snel gaan in de voetballerij. Maandagavond speelde Ramon Zomer nog met NEC in competitieverband tegen Excelsior (2-0) en vanavond mag de 28-jarige centrale verdediger als basisspeler van sc Heerenveen aantreden tegen zijn oude liefde FC Twente. ,,We zijn hartstikke blij met deze defensieve versterking”, liet directievoorzitter Robert Veenstra weten, nadat de benodigde krabbels onder het driejarig contract waren gezet.

Sportzaterdag, 20 augustus 2011

Jans passeert Breuer in duel met Twente

Heerenveen - Aanwinst Ramon Zomer (28) start vanavond in het competitieduel van sc Heerenveen met FC Twente direct in de basis. Trainer Ron Jans geeft de van NEC overgekomen verdediger de voorkeur boven Michel Breuer. ,,Ramon staat goed in de organisatie, speelt wekelijks op dit niveau en straalt rust uit. Dat is een reden waarom we hem hebben gehaald en ook gelijk opstellen”, legde Jans uit. ,,Bij NEC was Ramon onomstreden. Bij ons kan hij in de coaching achterin belangrijk worden”, aldus de oefenmeester, die gisterochtend kort sprak met de gepasseerde Breuer over zijn keuze voor Zomer. ,,Michel gaat knokken voor zijn plaats”, verklaarde Jans.

Sportzaterdag, 20 augustus 2011

Contract met Djuric is per direct ontbonden

Heerenveen - De directie van sc Heerenveen maakte gistermiddag ook bekend dat het contract met Igor Djuric per direct is ontbonden. De Servische verdediger is vrij om te gaan en zal waarschijnlijke terugkeren naar zijn geboorteland. ,,We hebben hem de gelegenheid gegeven om bij het tweede te trainen om zijn conditie op peil te houden”, aldus Robert Veenstra. Ook oud-verdediger Marcel Seip bewandelt dezelfde weg om fit te blijven terwijl hij op zoek is naar een andere club.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties