De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 augustus 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 20 augustus 2013

De staatgreep die geen staatsgreep mag heten

Europa en de Verenigde Staten weten niet zo goed wat ze aan moeten met de interventie van het Egyptische leger in de politiek. De strijdkrachten hebben de democratisch gekozen president Mursi afgezet, de grondwet buiten werking gesteld, de noodtoestand uitgeroepen en met veel geweld protesten van de Moslimbroederschap neergeslagen. Hier is sprake van een regelrechte staatsgreep. Een ander woord valt er niet voor te bedenken. Toch doen de VS en Europa hun uiterste best te vermijden de gang van zaken in Egypte te betitelen als een coup.

Regiodinsdag, 20 augustus 2013

Friese zorgcentra laks met brandveiligheid

Leeuwarden | Zorginstellingen in Leeuwarden zijn lange tijd nalatig geweest in het naleven van brandveiligheidsregels. Pas onder druk van controles door de gemeente Leeuwarden hadden ze de zaken goed op orde. Dat blijkt uit een brief van wethouder Isabelle Diks over het gemeentelijk toezicht op de brandveiligheid van zorginstellingen.

Regiodinsdag, 20 augustus 2013

Acht maanden erbij dankzij een nieuwe kankerbehandeling

Het UMCG is een van de vijf onderzoekscentra in Nederland en België die meedoen aan de studie naar T-DM1. Gea Slange kreeg er dankzij het kankermedicijn waardevolle maanden bij.

Regiodinsdag, 20 augustus 2013

Friese oorlogsbrieven teruggevonden

Yde | Bij opruimwerkzaamheden van voormalig café Timmer in het Drentse Yde zijn in een oud blik ongeveer zestig brieven teruggevonden uit de Tweede Wereldoorlog. De brieven zijn geschreven door arbeiders, voornamelijk afkomstig uit Fryslân, die vanaf het najaar 1944 in Drenthe tewerk waren gesteld.

Sportdinsdag, 20 augustus 2013

Belofteteam van Heerenveen zoekt meer weerstand

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en de het tweede duel in successie met 5-1 gewonnen. Jong FC Dordrecht vormde geen enkel beletsel voor de formatie van trainer Marco Roelofsen. ,,We hebben, met all respect, niet zo veel aan dit soort wedstrijden. De KNVB heeft gekozen voor deze opzet, maar de onderlinge verschillen zijn te groot. We zitten in een matige poule en zoeken meer weerstand.”

Sportdinsdag, 20 augustus 2013

Heerenveen haalt transfervrije Marzo

Heerenveen | Sportclub Heerenveen heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Stefano Marzo. De 22-jarige verdediger komt transfervrij over van het Belgische Beerschot AC, dat failliet is verklaard.

Sportdinsdag, 20 augustus 2013

Frouljus PC begint met clash tussen favoriete parturen

Weidum | De Frouljus PC in Weidum begint morgen om 11.00 uur in Weidum direct met een kraker. De topfavorieten Lisette Wagenaar, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra stuiten al in de eerste omloop op het partuur van Nynke Sijbrandij, Maaike Osinga en Wiljo Sijbrandi, dat eveneens tot de favoriete parturen behoort.

Sportdinsdag, 20 augustus 2013

Sport en literatuur hoeven elkaar beslist niet te bijten

Het boek De werper uit het graan is niet meteen dat wat een lezer voorstaat als het gaat om een sportboek. Daarover is samensteller Max Dohle, tekstschrijver en sporthistoricus, ook duidelijk, gezien de ondertitel. Het gaat hier namelijk om een bundeling van sportverhalen voor fijnproevers. Verhalen over liefde en bedrog in het licht van de sport.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties