De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 augustus 2016.

Economiezaterdag, 20 augustus 2016

Koper aardappelen lastig aan te tonen

Leeuwarden - Het gebruik van koper als bestrijdingsmiddel tegen aardappelziekte phytopthora is juridisch lastig aan te tonen, omdat het middel als bladmeststof wel gebruikt mag worden. Dat zegt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) in antwoord op Kamervragen van de VVD. Die wilde weten waarom ongeoorloofd gebruik van het middel moeilijk aan te tonen is.

Hoofdartikelzaterdag, 20 augustus 2016

Luther: historisch of inzet van oecumene

Volgend jaar wordt vijfhonderd jaar reformatie herdacht - op 15 oktober 1517 publiceerde Luther zijn 95 stellingen tegen praktijken in de Rooms-Katholieke Kerk. Die gebeurtenis wordt gezien als het begin van een beweging die tot op vandaag doorwerkt: het ontstaan van de kerken van de reformatie.

Regiozaterdag, 20 augustus 2016

Zonnepark zal in landschap Franeker passen

Franeker - Het zonnepark dat op bedrijventerrein Kie 2 bij Franeker moet komen, wordt wel degelijk goed ingepast in het landschap. Dat zegt directeur Jelmer Pijlman van Solarfields uit Groningen na kritiek van welstandscommissie Hûs en Hiem.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 augustus 2016

Pieter Post dopers predikant in Heerenveen-Tjalleberd

Heerenveen - De Verenigde Doopsgezinde Gemeente Heerenveen-Tjalleberd heeft vanaf zondag weer een voorganger. Pieter Post (1958) zal intrede doen als nieuwe herder en leraar. Post begon zijn werkzame leven als verpleegkundige en studeerde daarna theologie. Hij werkte eerder al, vanaf 1985, in de doopsgezinde gemeenten Oude en Nieuwe Niedorp, en Twisk-Abbekerk; Den IIp-Landsmeer; Wormer-Jisp, Wormerveer en Krommenie-Knollendam, Utrecht en de Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties