De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van maandag, 20 oktober 2014.

Hoofdartikelmaandag, 20 oktober 2014

Veiligheid kernreactor

Eind vorige week werd bekend dat het niet als vanzelfsprekend goed gaat met de kernreactor in Petten. De reactor vertoont geregeld mankementen en er zijn onregelmatigheden in het toezicht op de veiligheid. In financieel opzicht gaat het evenmin goed; het bedrijf heeft op korte termijn tachtig miljoen euro nodig. Minister Kamp is in principe bereid dat geld te lenen.

Regiomaandag, 20 oktober 2014

Jeukrups rukt verder op in het Noorden

Drachten - Het aantal eikenprocessierupsen in het Noorden is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups. Er werden meer vlinders gevangen en het aantal nesten is minstens verdrievoudigd.

Geloof & Kerkmaandag, 20 oktober 2014

Bierfestival in kerk van Wier

Wier - Bier proeven in een kerk: dat kan zaterdagavond in de Ioannis Teaterstjerke in Wier tijdens een bierfestival. De Bolle Brouwerij vertelt over kloosterbier en Wiersylster bier. Zowel de geschiedenis, de ingrediënten als het brouwproces en de verschillende soorten bier komen aan bod. De bezoekers kunnen ook bier proeven.

Geloof & Kerkmaandag, 20 oktober 2014

Nijkleaster na twee jaar begrip in Fryslân

Jorwert - De eigentijdse monastieke gemeenschap Nijkleaster in Jorwert kan de vraag nauwelijks aan. Ook bieden meer mensen hun diensten aan dan Nijkleaster in de pioniersfase aankan, zegt ds. Hinne Wagenaar, verbonden aan de Protestantse Gemeente Westerwert (Bears, Jellum, Jorwert en Weidum).

Sportmaandag, 20 oktober 2014

Vier spelers, negen seconden, één strafschop en meteen 1-0

Nog nooit werd er in een wedstrijd in de eredivisie zo snel een penalty gegeven als gisteren in de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Al na negen seconden legde arbiter Richard Liesveld de bal op de stip, na 54 van de 5400 wedstrijdseconden stond het al 1-0. Een bliksemstart in recordtijd, door de ogen van de vier hoofdrolspelers.

Sportmaandag, 20 oktober 2014

Die kop er tegenaan, boem: 2-2. Mooi man

Heerenveen - De een scoorde de aansluitingstreffer van Cambuur tegen Heerenveen, de ander de gelijkmaker. Maar voor respectievelijk Bartholomew Ogbeche en Etiënne Reijnen was dat niet het enige bijzondere aan de Friese derby (2-2) van gisteren.

Sportmaandag, 20 oktober 2014

Je wilt winnen en weer boven Cambuur staan

Heerenveen - Dat wat nog zo mooi begon voor sc Heerenveen, eindigde een kleine twee uur later in mineur. En dus was de ereronde na de 58e Friese derby een martelgang voor de ploeg van trainer Dwight Lodeweges. ,,Als je een 2-0 voorsprong uit handen geeft tegen de kleine broer, dan is dat teleurstellend. Zeker als je kijkt naar de manier waarop. Je geeft het zelf weg", vond Kristoffer Nordfeldt.

Sportmaandag, 20 oktober 2014

Cambuur pakt 'morele winst' in Heerenveen

Heerenveen kwam binnen een minuut op voorsprong in de Friese derby. Ondanks die historische start vocht Cambuur terug. De Leeuwarders mochten zich na de 2-2 zelfs de morele winnaar noemen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties