De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 januari 2011.

Cultuurvrijdag, 21 januari 2011

Sneek klaar voor allereerste filmfestival

Sneek - Het Sneker Filmhuis wilde wel eens vaker dan één keer in de week een film vertonen. Zo ontstond het idee voor de Sneker Filmwinter, een heus filmfestival waarbij in drie dagen tijd 33 films te zien zijn. Vanavond is de aftrap.

Cultuurvrijdag, 21 januari 2011

Eerbetoon aan schrijver Harmen Wind in Tresoar

Leeuwarden - Tresoar in Leeuwarden houdt op 28 januari een eerbetoon aan de in oktober overleden dichter en schrijver Harmen Wind. Tijdens de middag in het Fries Historisch en Letterkundig Centrum komen Winds leven en werk aan bod.

Cultuurvrijdag, 21 januari 2011

Showband Marum mikt voortaan op studenten

Leeuwarden - Showband Marum wil toe naar een nieuwe verenigingsvorm die inspeelt op de behoefte van jonge mensen. Deze groep wil niet ‘hun leven lang’ maar voor korte duur aan een vereniging verbonden zijn en daar gaat het orkest op inspelen, zo maakte de showband gisteren bekend. In september moet een nieuw orkest van start gaan, specifiek gericht op deze groep.

Economievrijdag, 21 januari 2011

Rechtszaak over ‘blauwtongvrije export’ later

Leeuwarden - De inhoudelijke beoordeling van een rechtszaak waarvoor verschillende noordelijke exportbedrijven in vee terechtstaan, loopt naar verwachting maanden vertraging op. In een eerste regiezitting heeft de Meervoudige Economische Kamer in Leeuwarden zichzelf gisteren onbevoegd verklaard. Volgens de rechter gaat het vooral om valsheid in geschrifte en niet zozeer om economisch delicten. Het gevolg is dat er nieuwe dagvaardingen moeten komen.

Hoofdartikelvrijdag, 21 januari 2011

D66, het onderwijs...

D66 heeft zich in het nieuwe jaar weer getoond als de partij die niets moet hebben van het verschil tussen bijzonder en openbaar onderwijs. Een D66-voorstel om openbare en bijzondere scholen overal in Nederland de mogelijkheid te geven te fuseren dreigde door de rest van de Tweede Kamer als ‘destructief’ te worden bestempeld. Dat betekent dat het niet in behandeling mag komen. Dit is een uiterst zeldzame gebeurtenis in het Nederlandse parlement. Meestal gunnen de fracties elkaar de mogelijkheid om te debatteren en een besluit te nemen over elkaars voorstellen.

Regiovrijdag, 21 januari 2011

Rechter vindt dat Sahar niet uitgezet kan

Den Bosch - De veertienjarige Sahar Hbrahim Gel uit Sint Annaparochie en haar familie mogen voorlopig niet worden teruggestuurd naar Afghanistan. De rechter in Den Bosch heeft dat gisteren bepaald, in het kort geding dat het gezin tegen de laatste afwijzing in hun procedure had aangespannen.

Regiovrijdag, 21 januari 2011

‘Mensen veilig aan wal krijgen, daar gaat het om’

Vlieland - Wanneer zijn laatste redding was kan hij zich niet precies herinneren. Dat is ook niet zo gek als je de staat van dienst van reddingbootschipper Arie Boon bekijkt. In dik dertig jaar tijd is hij liefst 888 keer in actie gekomen en heeft hij 1618 mensen gered.

Regiovrijdag, 21 januari 2011

Burger wil duidelijkheid Raadhuisplein

Drachten - Het ongeduld over de werkzaamheden aan het Raadhuisplein in Drachten neemt toe. Sinds eind november ligt het sloopwerk van het oude winkelcentrum nagenoeg stil. De betrokken partijen communiceren nauwelijks met de bevolking.

Regiovrijdag, 21 januari 2011

Ruzie over het Groene Strand

Terschelling - De gemeente Terschelling is na twintig jaar niet langer bereid het voortouw te nemen in de ontwikkeling van bouwplannen op de locatie Groene Strand bij West-Terschelling. ,,We steken er geen tijd en energie meer in”, zegt wethouder Spanjer.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 januari 2011

Glossy vol schoonheid, spiritualiteit en verstilling

Na het succes van de Calvijn en de Arminius ligt er sinds deze week weer een eenmalige, christelijke glossy in de schappen, de Antoine. Priester Antoine Bodar, graag geziene gast in radio- en tv-programma’s, was de hoofdredacteur. Antoine biedt schoonheid, inkeer en verstilling aan de moderne lezer.

Sportvrijdag, 21 januari 2011

Drie punten in mindering voor Cambuur

Leeuwarden - SC Cambuur heeft 3 punten in mindering gekregen van de voetbalbond KNVB. De club kreeg drie punten aftrek naar aanleiding van het verlies dat in het seizoen 2009 - 2010 is geleden. Cambuur tekende hiertegen beroep aan, maar dit werd door de beroepscommissie afgewezen. De strafpunten worden in mindering gebracht op de huidige ranglijst maar hebben geen invloed op de periodestand.

Sportvrijdag, 21 januari 2011

Aris heeft wonder nodig in bekerstrijd

Leeuwarden - Wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo luidt een aloud gezegde. Misschien dat basketbalcoach Pete Miller een dergelijke tegeltjeswijsheid in de kleedkamer van Aris kan ophangen voor de return tegen Den Bosch, in de kwartfinale van de beker. De eerste wedstrijd ging namelijk met groot verschil verloren.

Sportvrijdag, 21 januari 2011

Als voetballer kan Assaidi bijna de hele wereld aan

Zodra Oussama Assaidi zijn voetbalkloffie aantrekt en binnen de kalklijnen stapt wordt hij een ander mens. Dan gooit de 22-jarige Marokkaanse aanvaller van sc Heerenveen alle schroom van zich af en kan hij de hele wereld aan. ,,Het is net alsof er dan een knop omgaat. Zodra ik in het veld sta ben ik voor niemand bang. Dan ben ik gewoon mezelf. Als ik de bal heb, dan kan ik doen waar ik goed in ben.”

Sportvrijdag, 21 januari 2011

Heerenveen start tegen ADO met vertrouwde elf

Heerenveen - Naar alle waarschijnlijkheid zal trainer Ron Jans van sc Heerenveen vanavond in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met dezelfde elf spelers beginnen, waarmee hij ook het jaar 2010 afsloot en waarmee vijf dagen geleden begon in de verloren oefenwedstrijd tegen Excelsior. Dus met Viktor Elm in de punt van de aanval en Gerry Koning op de positie van rechterverdediger.

Sportvrijdag, 21 januari 2011

Cambuur door straf van vijfde naar achtste plaats

Leeuwarden - SC Cambuur heeft gisteren drie plaatsen moeten inleveren op de ranglijst van de eerste divisie. Dat zijn er net zoveel als het aantal punten dat de Leeuwarders in mindering hebben gekregen van de KNVB. De straf van de voetbalbond is er de oorzaak van dat Cambuur van een vijfde naar een achtste plaats is gezakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties