De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 21 januari 2013.

Economiemaandag, 21 januari 2013

Consumenten zijn deze maand iets positiever

Zoetermeer | Consumenten zijn deze maand iets positiever dan in december van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit het maandelijkse Conjunctuurbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het consumentenvertrouwen steeg met 4 punten naar -35. Consumenten in Nederland zijn vooral minder pessimistisch over het economisch klimaat. Hun koopbereidheid nam ook wat toe. Het consumentenvertrouwen blijft echter laag. Consumenten zijn in januari van dit jaar ook veel minder negatief over het economisch klimaat voor de komende twaalf maanden dan een maand eerder.

Hoofdartikelmaandag, 21 januari 2013

Scheiding der geesten en de economie

De regeringscoalitie heeft vooral de VVD winst opgeleverd. Dat is een van de conclusies in een rapport van het Centraal Plan Bureau. Afgezien van de vraag of het verstandig is dat dit ‘neutrale’ instituut onderzoeken moet doen vanuit (partij)politiek opzicht, kan de uitkomst helpen bij het beoordelen van de politieke situatie in en buiten de coalitie.

Regiomaandag, 21 januari 2013

Met de Caravana begint het zomergevoel

Leeuwarden | Anne en Hilly van der Meer uit Surhuisterveen komen al jaren op de kampeerbeurs Caravana. Toen de beurs nog in Zuidlaren werd gehouden, waren ze al van de partij. ,,As wy hjir binne, hawwe wy al in bytsje it fakânsjegefoel”, verklaart de 62-jarige vrachtwagenchauffeur. Ook dit weekeinde brachten ze een bezoekje aan de 53e editie, in het WTC Expo in Leeuwarden.

Regiomaandag, 21 januari 2013

Hulpdiensten: onverantwoord gedrag op het ijs

Leeuwarden | De brandweer en politie in Fryslân ergeren zich aan mensen die zichzelf onnodig in gevaar brengen door tóch te gaan schaatsen op plekken waar het ijs nog niet vertrouwd is. De afgelopen week moest in drie dagen tijd drie keer een reddingsactie worden opgezet om iemand uit het water te halen. Afgelopen zaterdag nog zakte een 46-jarige vrouw uit Ederveen door het ijs op de Snitser Mar.

Regiomaandag, 21 januari 2013

Sneeuwval zorgt voor ongemak in Fryslân

Leeuwarden | De sneeuw die afgelopen nacht en vandaag in Fryslân is gevallen, heeft geleid tot files en glijpartijen op de Friese wegen. Vanochtend vonden diverse ongelukken plaats, met blikschade tot gevolg.

Geloof & Kerkmaandag, 21 januari 2013

Europese Ontmoeting Taizé in Straatsburg


Geloof & Kerkmaandag, 21 januari 2013

Wilde Ganzen: bijna 300 projecten gesteund

Hilversum | Stichting Wilde Ganzen heeft door middel van steun van donateurs en andere gevers vorig jaar bijna driehonderd concrete projecten kunnen financieren. Dat heeft de goede doelen-organisatie bekendgemaakt.

Geloof & Kerkmaandag, 21 januari 2013

Vervolging hoort onlosmakelijk bij christenen

Leeuwarden | De vervolging van christenen is iets wat onlosmakelijk met het christendom verbonden is. Dat zegt ds. Ron van der Spoel in een opinieartikel in het blad Profetisch Perspectief van Christenen voor Israël.

Sportmaandag, 21 januari 2013

Speculaas, maar dan anders

Een van de collega’s keek me aan, maakte een wegwerpgebaar en zei: ,,Speculaas.” Wie niet beter wist, zou denken dat hij geen liefhebber is van het knapperige koekje dat we kennen van de Sint. Nee, dit was hoe hij altijd de term ‘speculatie’ hanteerde. Daar hadden we het over. Het ging over de nieuwe trainer van Cambuur. En over nog een handvol andere zaken. Want speculeren doen we tegenwoordig veel. Steeds meer, zo lijkt het wel. Waarom eigenlijk?

Sportmaandag, 21 januari 2013

SCO toont alle tekenen van kampioensteam

Drachten | Welke ploeg kan SCO nog stoppen in de overgangsklasse B? Hoewel de ploeg van trainer Hillebrand Diever zich niet rijk wil rekenen, is ze hard op weg naar de titel. Ook nummer twee Drachten kon daar zaterdag niks aan veranderen: 21-29.

Sportmaandag, 21 januari 2013

VC Sneek klimt naar de tweede plaats

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek zetten hun opmars voort. Zaterdagavond won de ploeg in eigen hal eenvoudig van Peelpush. De formatie van coach Petra Groeneveld zegevierde met 3-0 (25-23, 25-20, 25-19) en staat nu gedeeld tweede op de ranglijst.

Sportmaandag, 21 januari 2013

Aris stoot het hoofd tegen dezelfde steen

Leeuwarden | Aris Leeuwarden lijkt de weg even kwijt te zijn in de eredivisie. Waar de basketballers van coach Erik Braal zichzelf woensdag al in de wielen reden bij Den Helder, vervielen ze zaterdag in het thuisduel met Leiden in praktisch dezelfde fouten (72-93).

Sportmaandag, 21 januari 2013

Verlies DC Fryslân en Oldehove; derby nu cruciaal

Leeuwarden | In de negende ronde van de nationale damcompetitie leed de Damcombinatie Fryslân een uiterst pijnlijke 11-9 nederlaag tegen mededegradatiekandidaat SNA Heerhugowaard. De Oldehove, de andere Friese afgevaardigde in de ereklasse, verloor eveneens. De ploeg kon niet stunten tegen Koploper Volendam: 16-4. Het wordt daardoor spannend onderling bij de Friese formaties in de strijd tegen degradatie.

Sportmaandag, 21 januari 2013

Friezen tevreden met bijrol in Drachten

Drachten | Joachim Heyer heeft gisteren de Grote Prijs van Drachten gewonnen. De Friezen moesten op het slotonderdeel van het Internationaal Concours Noord Nederland (ICNN) tevreden zijn met een bijrol.

Sportmaandag, 21 januari 2013

Sinnema en De Jong sprinten het snelst van alle pupillen

Sneek/Aldtsjerk | Pascal Sinnema uit Leeuwarden en Michelle de Jong uit Rottum hebben zichzelf gistermiddag bij ijsclub Sneek gekroond tot Fries kampioen kortebaan bij de oudste pupillen. Sinnema rekende in de finale af met Rem de Hair uit Joure (tweede), Hilco Krikke uit Nijeholtpade en Benno Timmenga uit De Knipe (beiden brons).

Sportmaandag, 21 januari 2013

Stekelenburg en Visser pakken kortebaantitels

Bantega | IJsclub De polder uit Bantega haalde gistermiddag Iza Stekelenburg (Mûnein) en Jesse Visser (Grou) binnen als de nieuwe Friese kortebaankampioenen bij de B-junioren. Het waren de eerste juniorentitels die dit jaar werden vergeven en daarmee had Bantega toch een mooie primeur. De eerste kortebaanwedstrijd van het jaar was de vereniging begin vorig week net niet gegund, toen Steggerda er met de natuurijsprimeur vandoor ging.

Sportmaandag, 21 januari 2013

Oud-spelers: Heerenveen zal zich handhaven, maar wel met moeite

Hoewel sc Heerenveen nog steeds mikt op de play-offs om Europees voetbal, is een andere nacompetitie na het 0-1 thuisverlies tegen Heracles Almelo momenteel dichterbij. Moet de club volgens drie oud-spelers oppassen voor de rode streep?

Sportmaandag, 21 januari 2013

Heerenveen is ook nog niet ontdooid in 2013

Heerenveen | Na driekwart minuut konden alle goede voornemens van sc Heerenveen zaterdagavond alweer in de prullenmand. De ploeg van Marco van Basten is in 2013 nog niet ontdooid en kwam tegen Heracles Almelo van een koude kermis thuis (0-1).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties