De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 januari 2014.

Economiedinsdag, 21 januari 2014

Veenma neemt intrek in pand van Wijnsma in Dokkum

Met een oppervlakte die vijf keer zo groot is als in Niawier heeft Veenma in het oude pand van Gosse Wijnsma nu mechanisatie en de tuin- en parkafdeling onder een dak. Eind deze week zijn er open dagen.

Hoofdartikeldinsdag, 21 januari 2014

Medeverantwoordelijk voor regeringsbeleid

De coalitie van VVD en PvdA kan niet regeren zonder de steun van D66, ChristenUnie en SGP. De betrokkenheid van deze partijen bij de regeringscoalitie komt voort uit voordeeldenken: beter invloed uitoefenen op het regeringsbeleid dan tamelijk uitzichtloos oppositie voeren. Er zijn ook andere motieven, bijvoorbeeld verantwoordelijkheid willen nemen voor politieke stabiliteit in tijden van financiële en economische crisis.

Regiodinsdag, 21 januari 2014

Gestolen fiets van hulpverlener teruggevonden

Leeuwarden | De 25-jarige Leeuwarder die zaterdagavond eerste hulp verleende aan het slachtoffer van een ongeval op het Zuiderplein in Leeuwarden, heeft zijn fiets terug.

Regiodinsdag, 21 januari 2014

Hegebeintumers zitten straks weer droog

Hegebeintum | ,,Als het druk was, druppelde de condens soms van de balken naar beneden.” Bestuurslid Betty Stielstra vertelt dat het eigenlijk geen doen meer was om mensen te ontvangen in het dorpshuis Us Lokaal in Hegebeintum. Gisteren ging een langgekoesterde wens van de inwoners in vervulling: de restauratie van het karakteristieke pand is begonnen.

Regiodinsdag, 21 januari 2014

Tbc-controles onder daklozen gaan nog door

Leeuwarden | GGD Fryslân gaat dit jaar nog door met het controleren van dak- en thuislozen op tbc. Anderhalf jaar geleden begon de gemeentelijke gezondheidsdienst een groot onderzoek onder deze groep in Leeuwarden en Assen, naar aanleiding van een geval van open tbc bij een 33-jarige man. Uiteindelijk heeft deze persoon 68 mensen besmet, voor zover nu bekend. Elf daarvan hebben daadwerkelijk tuberculose ontwikkeld.

Regiodinsdag, 21 januari 2014

Oud-gedeputeerde neemt waar in Dantumadiel

Damwâld | Sicko Heldoorn is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Dantumadiel. Commissaris van de Koning John Jorritsma heeft dit gisteren besloten, in overleg met een delegatie van de gemeenteraad.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 januari 2014

Arrestaties in Iran blijven doorgaan


Geloof & Kerkdinsdag, 21 januari 2014

Prof. Mladen Popovic in Dokkum

Dokkum | In de Doopsgezinde/Remonstrantse kerk te Dokkum (Legeweg 14) geeft prof. dr. Mladen Popovic op woensdag 12 februari een lezing over de Dode Zeerollen. Popovic was mede-initiatiefnemer van de succesvolle tentoonstelling in het Drents Museum, die 138.000 bezoekers trok.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 januari 2014

Voor Henk Vroom was geen enkel levensterrein neutraal

Donderdagnacht 16 januari overleed prof. dr. Henk Vroom, emeritus hoogleraar godsdienstfilosofie aan de VU, in zijn woonplaats Bilthoven. Hij was al gedurende lange tijd

Sportdinsdag, 21 januari 2014

Jellema stopt na seizoen bij het Groningse Nic.

Groningen | Korfbalvereniging Nic./Alfa-college heeft besloten het contract met de Friese hoofdtrainer Harold Jellema (Tjalleberd) niet te verlengen. De hekkensluiter van de Korbal League beseft dat het tijd is voor een frisse wind. Jellema, die eerder ook in dienst was van KZ, Blauw Wit Heerenveen, Groen Geel en TOP, maakt het seizoen wel af. Jan Jouke Flokstra, trainer/coach van het tweede team, stopt eveneens aan het einde van het seizoen vanwege drukke werkzaamheden.

Sportdinsdag, 21 januari 2014

Recensie | Belegen fietsverhalen, daar krijg je nooit genoeg van

Daan Rieken

Sportdinsdag, 21 januari 2014

Bossaball: onbekende, maar vooral spectaculaire sport

Het is misschien wel de meest onbekende sport in ons land: bossaball. En dat terwijl Nederland wereldkampioen is. De bondscoach komt uit Leeuwarden: Wilco Nijland. Tijd voor uitleg over deze bizarre mix van volleybal, voetbal en turnen.

Sportdinsdag, 21 januari 2014

Lodeweges onder indruk van Ogbeche, woensdag duidelijkheid Cambuur

Leeuwarden | Is Bartholomew Ogbeche een lot uit de loterij voor SC Cambuur? Wie gisteren zag hoe de 29-jarige Nigeriaanse spits liefst vijfmaal (!) scoorde in de zestig minuten waarin hij op proef meedeed in het oefenduel met Go Ahead Eagles (6-2), zou denken van wel. Maar of hij wordt vastgelegd door de Leeuwarders zal pas morgen duidelijk worden. Trainer Dwight Lodeweges toonde zich gisteren al wel onder de indruk van Ogbeche. ,,Een sterke speler, positioneel ook goed.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties