De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 februari 2006.

Hoofdartikeldinsdag, 21 februari 2006

Door het stof

Dat was even bukken, voor Zalm, gisteravond in Haarlem. Zo diep, dat hij het stof móet hebben gezien en gesmaakt in de overigens opgeruimde VVD-zaal. Het zou een mooi VVD-feestje worden: ’s lands eerste rekenmeester die stoere taal had gebezigd over onwettig handelende gemeenten en het recht van burgers om daarom niet te betalen. Zulke geluiden van de minister van Financiën helpen de lokale VVD om stemmen te trekken. Minder geld betalen en de overheid pesten, wat wil je meer.

Regiodinsdag, 21 februari 2006

‘Wethouder op sollicitatie’

Leeuwarden – Nieuwe wethouders zouden na de verkiezingen eerst op sollicitatiegesprek moeten bij een commissie van de nieuwe gemeenteraad, voordat ze mogen plaatsnemen in het college van hun gemeente. Dat vindt een meerderheid van 58 procent van de lokale fractievoorzitters, blijkt uit een onderzoek van het Genootschap van Burgemeesters. In de meeste gemeenten is het nu zo dat de grootste partijen bij hun collegebesprekingen de wethoudersposten verdelen onder hun eigen kandidaten. De oppositiefracties hebben daar niets tot weinig over te zeggen. Dat moet anders, blijkt uit het onderzoek onder tweehonderd fractievoorzitters. Tijdens een openbare zitting moeten alle fracties de kandidaat-wethouder kunnen vragen welke ambities en kwaliteiten zij hebben. 67 Procent van de ondervraagden vindt dat de nieuwe raad voor de gesprekken een profiel moet opstellen, zodat de kandidaat-wethouders weten aan welke eisen ze moeten voldoen. Zo’n handelwijze voorkomt dat er te veel naar persoonlijke voorkeuren wordt gehandeld.

Regiodinsdag, 21 februari 2006

Liefdadigers strijden om gejutte schoenen

Terschelling – De tuin vol en nu al geen idee meer waar je met al je gejutte schoenen naartoe moet? Geen nood! De bewoners van Terschelling hebben de goede doelen voor het uitkiezen, die het ongewenste schoeisel graag in ontvangst nemen. Mits schoongemaakt en per paar aan elkaar gebonden uiteraard, anders hebben de mensen in hulpbehoevende streken er ook niets aan.

Regiodinsdag, 21 februari 2006

‘Nog zo veel te doen, en dan ga je weg. Raar’

Kollumerzwaag – ,,Het was raar om weg te gaan, er moest voor ons gevoel nog zoveel gebeuren. Maar de Pakistaanse regering heeft bepaald dat we niet meer in het getroffen gebied mochten zijn’’, vertelt de negentienjarige Lesley Arrighi uit Kollumerzwaag. Zij vertrok in november naar Pakistan om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving van 8 oktober vorig jaar. Eind januari is ze weer teruggekomen. ,,Gelukkig hebben we de mensen wel geholpen bij noodvoorziening en gezorgd dat het ziekenhuis redelijk op regel was voordat we weggingen.’’

Regiodinsdag, 21 februari 2006

Gezamenlijke aanpak lastige huurders

Akkrum – Gemeenten, woningcorporaties en maatschappelijke opvang gaan nauwer samenwerken om probleemhuurders te goed begeleiden. Met als doel hun levensomstandigheden te verbeteren en de overlast voor andere huurders te verminderen. In alle gemeenten komen sociale teams om de begeleiding te verbeteren.

Weerdinsdag, 21 februari 2006

Bewolkt

Vandaag is het bewolkt met af en toe een heel licht vlokje sneeuw. Het wordt 3 graden en de noordoostenwind is matig tot vrij krachtig en voelt koud aan. Vannacht daalt de temperatuur tot bij het vriespunt. Morgen breekt de zon later op de dag door. Het wordt 3 graden. In de nacht gaat het vriezen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties